Jump to content

Satış sırasında Form

Bityavrusu

Recommended Posts

Merhaba arkadaşlar prestashop tabanlı bir e-ticaret sitesi kuruyorum babamın işyerinin ürünler kısmına.Şöyle bir sorun var ürün satın alınırken bir form çıkmalı buna dosya yüklenebilmeli özellikle resim yüklenebilmeli ve bir yazı alanı olmalı bunu sağlayan bir modül var mı ? Lütfen çok yardımınıza ihtiyacım var. 

Merhaba

Şöyle detaylıca açıklıyım örnek olarak plaketten bahsediyim hocam.

Buradan önce ürüne bir bakın.Bu bir kristal plaket

Üründe gördüğünüz gibi bir metal kısım bunun üstünde yazılar ve logo var.

Sepete ekleden önce bu metalin rengini seçebileceği logoyu ve yazıları ekleyebileceği bir alan lazım bunları doldurktan sonra sepete ekle diyip siparişi öyle tamamlaması lazım.He birde bunun ahşap plaketleri var onunda boyutlarıda önemli 12x16 14x18 gibi boy boy.Böyle seçenekler eklemem lazım ve her kategoride farklı bunlar.Örneğin yakalıkta sadece isim ve logo oluyor.Masalıkta isim ve ünvan.Anlatabilmişimdir umarım

Nasıl hocam bir yol gösterin lütfen

Ürün Eklerken, o ürüne ait kombinasyonlar eklenebiliyor standart olarak . neler yapabilirsin bu standart özelliklerle ?

renk seçimi (renk kodları girerek)

ürün boy seçimi. bunları yapabilirsin.

ürünü sepete eklemeden önce ürün üzerindeki yazıyı müşteriye ekleten ücretli moduller var. ama mahalesef resim upload ettiren ve bu resimin siparişlere düşmesini sağlayan bir modul yok diye biliyorum.

Form ve resim yükleme işlemini aşağıdaki yolu izleyerek çözebilirsiniz...

Bazı şablonlarda özellik çalışmaya bilir, default şablonda test edin,..

Ürün işlemi

attachicon.gifform1.png

Ürün Sayfası Görünümü

attachicon.gifform2.png

Benim bu özellik aklıma gelmemişti ;) ürün altında ayrı tab olarak halledilebilir.

sonuçta bu projede prestashop'la yapılabilir :)