lisz55 Posted September 12, 2013 Share Posted September 12, 2013 Wie ktoś jak ustawić w google analytics cel żeby pokazywało, że doszło do sprzedaży? Znalazłem jakiś opis w necie, ale jest dosć stary i widzę, że panel w ga jest trochę inny niz tam opisują Link to comment Share on other sites More sharing options...
hatrick Posted September 20, 2013 Share Posted September 20, 2013 Najlepiej będzie jak dodasz kod e-commerce do kodu strony. On pozwoli Ci śledzić zakupy. Poczytaj o tym i to powinno rozwiązać twój problem Link to comment Share on other sites More sharing options...
lisz55 Posted September 21, 2013 Author Share Posted September 21, 2013 A ten kod e-commerce idzie ustawić w tym module prestashopa do ga? Czy trzeba samemu kombinować? Link to comment Share on other sites More sharing options...
hatrick Posted September 22, 2013 Share Posted September 22, 2013 A ten kod e-commerce idzie ustawić w tym module prestashopa do ga? Czy trzeba samemu kombinować? Nie jestem fachowcem, ale z tego co ja pamietam jest modol w prescie nazywa poprostu google analytics. Tam wklejasz user name czyli to UA-..... I wszystko Link to comment Share on other sites More sharing options...
lisz55 Posted September 22, 2013 Author Share Posted September 22, 2013 Nie jestem fachowcem, ale z tego co ja pamietam jest modol w prescie nazywa poprostu google analytics. Tam wklejasz user name czyli to UA-..... I wszystko wiem, to akurat mam, ale mi chodzi o ustawienie celu w ga jakbyś nie zauważył Link to comment Share on other sites More sharing options...
hatrick Posted September 22, 2013 Share Posted September 22, 2013 (edited) Odpowiedziałem, Ci na powyższe pytanie i jedyne co zauważyłem to że nie masz pojęcia o co pytasz. W temacie napisałeś "ustawienie celu w GA", Wie ktoś jak ustawić w google analytics cel żeby pokazywało, że doszło do sprzedaży? Znalazłem jakiś opis w necie, ale jest dosć stary i widzę, że panel w ga jest trochę inny niz tam opisują a w poście pytasz "jak ustawić cel żeby pokazywało, że doszło do sprzedaży". Napisałem Ci że za to odpowiada kod e-commerce i NIE JEST TO CEL. Jest to dodatkowa jakby zakładka w GA w której widać sprzedaż z rozbiciem np. na miejsca z jakich klient dotarł i dokonał zakupu. A ten kod e-commerce idzie ustawić w tym module prestashopa do ga? Czy trzeba samemu kombinować? Następnie zapytałeś "czy idzie ustawić w tym module...". Jego się nie ustawia tylko można go wstawić do strony, aby sczytywał dane. Pojawia się w formie jakby zakładki. Natomiast w tej zakładce możesz tak USTAWIAĆ/dopasowywać zmienne, aby otrzymać oczekiwany efekt. wiem, to akurat mam, ale mi chodzi o ustawienie celu w ga jakbyś nie zauważył Także, wydaje mi się że wszystko zauważyłem jak trzeba, a z pewnością, że nie wiesz do końca o co pytasz. Napisz co konkretnie chcesz poprzez ten cel osiągnąć, bo jak wcześniej wspomniałem jestem laikiem jeżeli chodzi o strony, natomiast z GA myślę że mogę pomóc... Edited September 22, 2013 by hatrick (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
lisz55 Posted September 22, 2013 Author Share Posted September 22, 2013 No chciałem ustawić w GA cel, który pokazuje, że ktos kupił przedmiot. Co do tego e-commerce to chodziło mi czy moduł GA w prestashopie ma juz moze wbudowana obsługę tego i starczy ja włączyć, a nie grzebać cos w kodzie strony, na czym sie nie znam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hatrick Posted September 22, 2013 Share Posted September 22, 2013 No i potwierdziły się moje słowa... JA w module GA w prescie wpisałem tylko UA-.... i wszystko działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lisz55 Posted September 22, 2013 Author Share Posted September 22, 2013 to jak teraz w ustawienaich ga włączyłem tego e-commerca to powinno juz działać? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts