tyszek Posted September 10, 2013 Share Posted September 10, 2013 Witam, Dodałem kategorie do sklepu pod prestą 1.5 i niestety nie mogę zmienić ich kolejności ;/ W kolumnie pozycja mam tylko cyfry w jakich są wyświetlane. W necie widziałem screeny gdzie sa strzałki do zmiany pozycji.Czy to jakaś funkcjonalność którą trzeba włączyć??Czy po prostu coś jest w mojej instalacji nie tak??PS. Znalazłem opis jak teoretycznie sobie poradzić z problemem ale wymaga to ingerencji w kod do której nie do końca jestem przekonany. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted September 10, 2013 Share Posted September 10, 2013 witaj to jest bug ale łatwo można go obejść: otwierając stronę z kategoriami (załącznik 1)jak klikniesz w widoczną strzałkę - cyfry powinny zniknąć a strzałki pokazać się Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 tyszek Posted September 10, 2013 Author Share Posted September 10, 2013 Przegrzebałem połowę internetu i znalazłem "rozwiązanie" które pozwala na wpisywanie numerków i zapisywanie. Ale to grzebanie w kodzie czego wolałem uniknąć bo kiedyś coś może wyjść i będę szukał przyczyny!! A tu rozwiązanie tak banalne !!! Dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 fenmar Posted September 19, 2013 Share Posted September 19, 2013 ale głupie rozwiązanie... Klikanie w strzałeczki... 50 kategorii i w tym 20 do zmiany to pół godziny klikania na jedną czyli w sumie 10 godzin pracy... Jest opcja niby na przenoszenie, że kursor zmienia się na krzyż taki do przenoszenia, ale co z tego jak nie zapisują się zmiany i nowe ułożenie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted September 19, 2013 Share Posted September 19, 2013 opcja przenoszenia przez metodę przeciągania powinna działać poprawnie, chodziło o to, aby klikanąć w strzałke przy - wtedy zmienione zostaną cyfry w strzałki które można klikać (kiepskie rozwiązanie) oraz przeciągać. jeżeli Tobie zmiany się nie zapisują, sprawdź konsolę przeglądarki - będzie tam informacja dlaczego to nie działa Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 fenmar Posted September 19, 2013 Share Posted September 19, 2013 (edited) dziękuję w sumie coś tam z opuźnieniem lekkim ale działa raczej. Może za szybko oczekiwałem zapisania ustawienia. Jednak jak klikam na tą strzałkę w dół to potem odwraca mi kolejność jak wracam do normalnego trybu i tak już zostaje. dziwna jazda Edited September 19, 2013 by fenmar (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 cichykomp Posted January 8, 2014 Share Posted January 8, 2014 Witam Mam problem z tymi kategoriami. Mimo że je przestawiam za pomocą tych strzałeczek na stronie głównej nie zmienia się ich ustawienie. Dodatkowo dodając nową pozycje do menu w ogóle go nie nie wyświetla (każda nowa kategoria dostaje wysoki numer ID). Czy ktoś wie jak poradzić sobie z tym problemem? Na pierwszym obrazku widać górne menu na mojej stronie: Na drugim widać ustawienie kategorii: Na trzecim ustawienie kategorii po kliknięciu na strzałeczkę w celu modyfikacji ich ustawienia: Może to kwestia jakiś innych ustawień w prestashop? Moja wersja sklepu to PrestaShop™ 1.5.5.0 Z góry dziękuje za, każdą podpowiedź Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted January 8, 2014 Share Posted January 8, 2014 to co widzisz, to moduł block top menu (najprawdopodobniej, nie wiem z czego korzystasz - to niestadardowy theme) aby zmienić pozycję kategorii w tym module (menu) musisz zmienić ich pozycję w module block top menu 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 cichykomp Posted January 8, 2014 Share Posted January 8, 2014 Super! Serdecznie dziękuje vekia za szybką odpowiedź i cenną wskazówkę Faktycznie należało przestawić te pozycje w jednym z modułów (autorskim) przystosowanym typowo do tego sklepu Jak otworzyłem ten moduł to nagle mi się w głowie przejaśniło, że kiedyś już tak modyfikowałem układ tych pozycji w menu Wcześniej najwidoczniej miałem jakieś tymczasowe zaćmienie Jeszcze raz dziękuję Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
tyszek
Witam,
Dodałem kategorie do sklepu pod prestą 1.5 i niestety nie mogę zmienić ich kolejności ;/
W kolumnie pozycja mam tylko cyfry w jakich są wyświetlane. W necie widziałem screeny gdzie sa strzałki do zmiany pozycji.
Czy to jakaś funkcjonalność którą trzeba włączyć??
Czy po prostu coś jest w mojej instalacji nie tak??
PS. Znalazłem opis jak teoretycznie sobie poradzić z problemem ale wymaga to ingerencji w kod do której nie do końca jestem przekonany.
8 answers to this question
Recommended Posts