PawelJacekZ Posted September 6, 2013 Share Posted September 6, 2013 Witam Gdzie i jak dodać niestandardowe pola do formularza rejestracyjnego. Problem jest złożony ponieważ np. NIP jest mi potrzebny jedynie gdy trzeba będzie wystawić fakturę. Jak to rozwiązać ... Pozdrwiam Paweł Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 presta4you.com Posted September 7, 2013 Share Posted September 7, 2013 (edited) Ja zazwyczaj robię to przez override. Nadpisuję klasę customers, w niej dodaję nowe pozycje. Poza tym w bazie w tabeli ps_customers również dodajesz nowe pozycje. Edytujesz plik szablonu authentication.tpl i gotowe.Nie jest to może zbyt elegancki sposób, ale działa Edited September 7, 2013 by presta4you.com (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 PMaster Posted September 10, 2013 Share Posted September 10, 2013 Lokalizacje>Kraje>Edycja - tu możesz wybrać, które pola mają być wyświetlane w formularzu rejestracji klientowi dla danego kraju. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 tyszek Posted September 25, 2013 Share Posted September 25, 2013 Ja zazwyczaj robię to przez override. Nadpisuję klasę customers, w niej dodaję nowe pozycje. Poza tym w bazie w tabeli ps_customers również dodajesz nowe pozycje. Edytujesz plik szablonu authentication.tpl i gotowe. Nie jest to może zbyt elegancki sposób, ale działa A jakoś więcej możesz napisać o Twoim sposobie?? Szczególnie chodzi o nadpisywanie klas Próbuję dodać jedno pole ale nie przy rejestracji a przy zamówieniu i jakoś nie idzie mi ;/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
PawelJacekZ
Witam
Gdzie i jak dodać niestandardowe pola do formularza rejestracyjnego.
Problem jest złożony ponieważ np. NIP jest mi potrzebny jedynie gdy trzeba będzie wystawić fakturę.
Jak to rozwiązać ...
Pozdrwiam
Paweł
3 answers to this question
Recommended Posts