imogen Posted September 5, 2013 Share Posted September 5, 2013 Witam, otóż jest to mója pierwsze prośba o pomoc Nie widziałam na forum podobnego tematu lub też jego rozwiązania. Posiadam preste 1.5 chiałabym umieścić na podstonir (CMS) slajder zdjęć. Slajder wyłączony jest na stronie głównej, chciałbym przenieśc go na daną podstronę i tutaj rodzi sie problem. Zupełnie brak mi pomysłu Jakies rady? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted September 5, 2013 Share Posted September 5, 2013 jeżeli slider ma być wyświetlany na stronie cms, możesz zdefiniować tzw. exceptions (wyjątki?) w tym celu musisz przejść do: moduły > pozycje odszukujesz listy modułów "displayTop" obok slidera klikasz w "edycję" następnie definiujesz exceptions (wyjątki) zaznaczasz tam wszystko oprócz CMS Link to comment Share on other sites More sharing options...
imogen Posted September 5, 2013 Author Share Posted September 5, 2013 (edited) czy w jakiś sposób mogę ustawiac tylko konkretną stronę na której ma pokazywać się slajder. Chciałbym aby pokazywał się tylko na jednej podstronie. W tej chwili jest włączony - wykonałam tak jak pisałem.. tylko pytanko jak go osadzić na danej podstronie Edited September 5, 2013 by imogen (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted September 5, 2013 Share Posted September 5, 2013 no to tutaj zaczyna się problem, bo prestashop takiej funkcji niestety nie posiada. to co można z tym zrobić, to do głównego pliku .tpl modułu dodać warunek if {if $smarty.get.id_cms == 3} TUTAJ CAŁY KOD PLIKU {/if} gdzie 3 to ID strony cms na której chcemy wyświetlić slider Link to comment Share on other sites More sharing options...
imogen Posted September 6, 2013 Author Share Posted September 6, 2013 Dzięki bardzo . temat do zakmniecia bede dzis cay dzień próbować Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted September 6, 2013 Share Posted September 6, 2013 lepiej nie zamykać gdyby coś było nie tak, zapraszam na forum Link to comment Share on other sites More sharing options...
presciak Posted June 25, 2014 Share Posted June 25, 2014 no to tutaj zaczyna się problem, bo prestashop takiej funkcji niestety nie posiada. to co można z tym zrobić, to do głównego pliku .tpl modułu dodać warunek if {if $smarty.get.id_cms == 3} TUTAJ CAŁY KOD PLIKU {/if} gdzie 3 to ID strony cms na której chcemy wyświetlić slider bardzo przydatna rada i nawet działa pytanie tylko czy da się pozbyć też innych elementów np bloku cms i innych elementów aby na podstronie był sam slider?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts