jary.85 Posted September 5, 2013 Share Posted September 5, 2013 Zdravím, dneska se mi na shopu zjevil zajímavý problém. Vše běhalo v pořádku a dnešní třetí objednávka přišla místo v češtine v angličtine a v administzraci se místo "Platba v hotovosti / dobírka" objevilo u této objednávky "Cash on delivery (COD)". Testoval sem potom shop fiktivní objednávkou a přšla v CZ a administraci to bylo též česky, tak sem to nechal být. Následující objednávka, přišla ale opět v AJ. Nevíte někdo kde by mohl být zádrhel?? Nesetkal se s tím někdo či má dokonce tip nebo řešení. Děkuji Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radek Kilevník Posted September 6, 2013 Share Posted September 6, 2013 Dobrý den, pokud nechcete takové problémy nadále řešit, budeme rádi když si pořídíte Prestashop od nás, s podporou zdarma. http://OpenServis.cz Těším se na spolupráci Radek Kilevník Link to comment Share on other sites More sharing options...
jary.85 Posted September 6, 2013 Author Share Posted September 6, 2013 Tomu říkám rada nad zlato .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tuk66 Posted September 6, 2013 Share Posted September 6, 2013 Máš v shopu povolenou i angličtinu? Pokud má zákazník přepnutý jazyk na angličtinu, pak se název platební metody uloží anglicky. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jary.85 Posted September 6, 2013 Author Share Posted September 6, 2013 Mám povolenou i angličtinu a už jsem ji zkoušel vypnout, ale pak mi nejde proces objednávky když ji vypnu. Oni titulky a odkazy jsou v AJ v tom procesu objednavky a kdyz to vypnu tak to hlasí že ty stránky nejsou. To právě bylo první co mi napadlo, bohužel to zakázat nemohu. Ale takto to mám od začátku to povolení CZ i AJ, ale začalo to blbnout až včera. Dneska už přišla jedna objednávka a ta je zase CZ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PrestaCS.cz Posted September 6, 2013 Share Posted September 6, 2013 Jak už napsal tuk66, když zákazník použije anglickou verzi, objednávka a platební metoda se uloží anglicky. Není to tedy chyba ale vlastnost, kterou lze změnit pouze zakázáním angličtiny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jary.85 Posted September 6, 2013 Author Share Posted September 6, 2013 Tomu rozumím, ale nerozumím tomu, jak najednou paní, která objednává stále v CZ a najednou objednala v AJ. Pochopil bych to u nového. Je možné nějak ošetřit bez zakázání AJ, protože pak nastane ten problém, že nejde objednávka, aby zákazník měl jen CZ verzi, nebo se možná blbě zeptám, ale jak může dát zákazník najednou AJ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
PrestaCS.cz Posted September 6, 2013 Share Posted September 6, 2013 Zkuste se zeptat zákaznice jestli zadávala objednávku z anglické verze. Nepochopil jsem z Vašeho dotazu část "nastane ten problém, že nejde objednávka". Zákazník může najednou dát AJ tak, že si přepne jazyk. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jary.85 Posted September 6, 2013 Author Share Posted September 6, 2013 No to že nejde objednávka spočívá v tom, že když v obchodu zakážu angličtinu, tak jak je proces objdnávání kde se dělá adresa, doprava, platba, apod. po vypnutí angličtiny nejde. Napíše že stránky nejsou k dispozici a když sem pak aj opět zapl tak to šlo a všiml jsem si, že v těch krocích objednávky lítá titulek v AJ. Order, Payment apod. takže sem usoudil, že i v CZ verzi používá při tomto procesu angličtinu. Nevím jak to lépe popsat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tuk66 Posted September 6, 2013 Share Posted September 6, 2013 Stačí odebrat blok s výběrem jazyka. Pokud je čeština výchozí jazyk, tak bude vše v češtině. Angličtina by (asi) vždy měla být aktivní. Alespoň, když jsem se jí snažil vypnout, tak se začali objevovat chyby a potíže. Ale možná je to v 1.5 už ošetřeno. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jary.85 Posted September 6, 2013 Author Share Posted September 6, 2013 V 1.5 to ošetřené není. Ale odebral sem ten blok s jazykem a uvidím. Každopádně děkuji za tipy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts