x13_pl Posted September 2, 2013 Share Posted September 2, 2013 Witam, czy ktoś z was korzystał z automatycznego ustawiania waluty do kraju ? Mam zamknięty sklep wymaga rejestracji i aktywuje klienta. Chciałbym żeby jesli np rejestruje się z DE miał od razu Euro i nie miał możliwości zmiany waluty. Niby da się ustawić w kraju domyślna waluta ale samo takie ustawienie to zamało. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 netss-design.pl Posted September 3, 2013 Share Posted September 3, 2013 Spróbuj tego modułu: http://www.presto-changeo.com/en/prestashop-free-modules/21-location-detection.html Ale wykrywanie domyślne nie działa? Jeżeli działa, po prostu ukryj możliwość zmiany waluty i na to samo wyjdzie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 x13_pl Posted September 3, 2013 Author Share Posted September 3, 2013 Ustawiłem dla każdego języka niby domyślną walutę a nie zmienia. Oczywiście wyłaczona zmiana waluty Dodam że testuje z polski tylko zmieniam adres klienta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Nash64 Posted September 25, 2013 Share Posted September 25, 2013 Witam, mam ten sam problem? Czy poradziłeś sobie z nim bo widze, że temat nie został zakończony? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 effectdesign Posted December 16, 2014 Share Posted December 16, 2014 Witam.Mam problem z domyślną walutą na sklepie postawionym w Prestashop 1.6.0.9 z funkcją Multistore.Podczas wybrania waluty domyślnej innej niż "poslski złoty" dzieją się bardzo dziwne rzeczy.1) Cena, produktu wyświetla się inna na stronie głównej kategorii np. screeny:Czy ktoś się spotkał z takim dziwnym błędem? Sklep korzysta z "Multistore". Bardzo dziwna sytuacja.Jak mógłby ktoś pomóc. Męczę się z tym ze dwa dni. Przeinstalowywałem na nowo i dalej to samo.Wyłączałem moduły i dalej to samo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
x13_pl
Witam, czy ktoś z was korzystał z automatycznego ustawiania waluty do kraju ?
Mam zamknięty sklep wymaga rejestracji i aktywuje klienta.
Chciałbym żeby jesli np rejestruje się z DE miał od razu Euro i nie miał możliwości zmiany waluty.
Niby da się ustawić w kraju domyślna waluta ale samo takie ustawienie to zamało.
4 answers to this question
Recommended Posts