luckybastard Posted September 2, 2013 Share Posted September 2, 2013 (edited) V současné době přecházím z Presty 1311 na verzi 1541. Verzi 1541 řeším na aliasu současné domeny, konkrétně www1.luckybastard.cz. Představuji si, že jakmile bude vše na aliasu hotovo, soubory přesunu na hlavní domenu luckybastard.cz a vše bude fungovat. Je moje představa správná? Edited September 2, 2013 by luckybastard (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
luckybastard Posted September 3, 2013 Author Share Posted September 3, 2013 vzhesl jsem dotaz na poskytovatele webhostingu, zde je otázka V současné době chci přejít z Prestashopu 1.3.1.1 na verzi 1.5.4.1. Verzi 1.5.4.1. mám naistalovanou na doméně www1.luckybastard.cz (složka www1) s novou databází. Představuji si, že jakmile bude vše na www1.luckybastard.cz hotovo, soubory přesunu na hlavní domenu luckybastard.cz (složka www) a vše bude fungovat. Nebo lze složku www1 přejmenovat na www, a původní složku www (stará verze eshopu) vymazat? Je moje představa správná? odpověď v podstatě je postup s přejmenováním adresáře správný. Pravděpodobně však bude třeba ještě upravit cesty ve skriptu a databázi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
avantec Posted September 9, 2013 Share Posted September 9, 2013 (edited) Čistě teoreticky budeš muset všude v DB přepsat i to www1 na www... Edited September 9, 2013 by avantec (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
PavelRacak.CZ Posted September 18, 2013 Share Posted September 18, 2013 (edited) Ahoj dělám to následně: nejprve zkontroluji zda je opravdu vše jak má být následně v menu - konfigurace - SEO a URL přepíšu pole doména obchodu v tvém případě z www1.luckybastard.cz na www.luckybastard.cz, to samé provést i v poli SSL doména obchodu. uložím změny přes ftp přejmenuji adresář www1 na www (předchozí adresář www je třeba před tím přejmenovat na jiný název - upozornění pro ty pomalejší ) následně se přihlásit do administrace již na doméně www a v menu - konfigurace - SEO a URL vypnu v nastavení adresy přátelskou URL dám uložit změny, následně přátelskou URL opět zapnu a dám uložit změny (je třeba toto provést v případě, že se nenačetly obrázky produktů) následně je doporučuji zapnout a vypnout nucenou kompilaci a vypnout a zapnout cache ať si sedne smarty. pak by měl naběhnout funkční shop funguje nejen mezi doménami 3. řádu, ale postup ověřen i při transferu mezi doménami 2. řádu PS like potěší Edited September 18, 2013 by pavelracak (see edit history) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts