sokoleokoo2 Posted September 2, 2013 Share Posted September 2, 2013 Witam Koledzy nie mogę zmienić nazwy modułu (muszę kilka nazw zminić) oraz edytować treść domyślną C:\WebServ\httpd\XXXXXXXX_SKLEP\modules\blockcontact czyli blok kontaktu w środku tradycjnie "Kontakt,Nasza infolinia dostępna jest 24 godziny na dobę, 7 dni w tygodniu" Chciałbym zmienić nazwę modułu na Pomoc i jako treść pracujemy od Pn-PT Oczywiście forum przewertowałem i łopatologicznie zmieniłem teskt w ../translation/pl.php niestety nic to nie daje i dalej wyświtla to co do tej port, odświeżanie i inne przegladarki widzą dalej to samo Co robię nie tak ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
konrad1cs Posted September 2, 2013 Share Posted September 2, 2013 Po co zmieniać nazwę modułu?A co do edytowania blockcontact to spróbuj edytować plik .tpl.Jak by nie wyświetlało od razu to wyczyść cache przegladarki, bądź otwórz incognito Link to comment Share on other sites More sharing options...
PMaster Posted September 2, 2013 Share Posted September 2, 2013 (edited) Zauważyłem w tym coś dziwnego - po wyczyszczeniu cache sklepu i przeglądarki też tekst nie chciał się zmienić. Ale wystarczyło otworzyć Blok Kontaktu i ponownie zapisać te same dane "mail i tel" wtedy bez żadnego czyszczenia nowy tekst się pojawia. Powtórzyłem to kilka razy w dwóch różnych sklepach i za każdym razem to działa Edytowany plik: sklep/modules/blockcontact/translations/pl php. Nazwę modułu? Pewnie chodzi Ci o wyświetlaną na belce - też zmienisz w tym pliku. Edited September 2, 2013 by PMaster (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted September 2, 2013 Share Posted September 2, 2013 narzędzie do tłumaczenia w preście nie działa tak jak trzeba? Link to comment Share on other sites More sharing options...
PMaster Posted September 2, 2013 Share Posted September 2, 2013 No tak... Masz rację, działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sokoleokoo2 Posted September 3, 2013 Author Share Posted September 3, 2013 Potwierdzam działa, zmieniamy /translations/pl.php a następnie w panelu sklepu w danym module zmieniamy cokowleik (obrazek,treść ...) najdziwniejsze że cache/inna przeglądarka nie widzie wcześniej. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
PMaster Posted September 3, 2013 Share Posted September 3, 2013 narzędzie do tłumaczenia w preście nie działa tak jak trzeba? Wszystko OK, tylko Vekia podał wczoraj dużo prostszy sposób na zmiany: Lokalizacja/Tłumaczenia(Modyfikuj tłumaczenia) Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcinkoziel Posted August 20, 2014 Share Posted August 20, 2014 mozecie wytlumaczyc krok po kroku jak zrobic to tlumaczenie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts