selin Posted August 31, 2013 Share Posted August 31, 2013 selam arkadaşlar, yeni bir ürün eklerken seo url kısmında geçersiz karakter olduğu için hata alıyorum ve url kısmına baktığımda içersinde türkçe karakter barındırıyor. bu normal bir durum değil herhalde ama birden fazlada mağazada karşılaştım bu durumla. şimdi bu nasıl çözülebilir, sınıflara falan baktım bişi göremedim ben nasıl çözebilirim bunu ? tşk. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fallofahero Posted August 31, 2013 Share Posted August 31, 2013 (edited) selam arkadaşlar, yeni bir ürün eklerken seo url kısmında geçersiz karakter olduğu için hata alıyorum ve url kısmına baktığımda içersinde türkçe karakter barındırıyor. bu normal bir durum değil herhalde ama birden fazlada mağazada karşılaştım bu durumla. şimdi bu nasıl çözülebilir, sınıflara falan baktım bişi göremedim ben nasıl çözebilirim bunu ? tşk. ayarlar seo kısmında "Accented URL" açık ise kapatıp deneyebilir misiniz birde. Edited August 31, 2013 by fallofahero (see edit history) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Şahin YILDIZ Posted August 31, 2013 Share Posted August 31, 2013 Bir kaç kere başıma geldi, daha önce böyle sorunlar yaşamıyorsan eklediğin ürünü sil tarayıcı geçmişini sil, büyük ihtimal düzelecektir.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
selin Posted August 31, 2013 Author Share Posted August 31, 2013 ayarlar seo kısmında "Accented URL" açık ise kapatıp deneyebilir misiniz birde. tşk. ederimm Link to comment Share on other sites More sharing options...
selin Posted July 26, 2014 Author Share Posted July 26, 2014 selam, bu konuda yardımcı olabilecek bir Türk var mı acaba? Link to comment Share on other sites More sharing options...
LaWSu1T Posted March 25, 2017 Share Posted March 25, 2017 Buna benzer bir sorun yaşıyorum; 1.6.1.0 sürüm kullanıyorum . Ürün Adı : Philips Avent SCF157/02 Göğüs Kalkanı 2'Li fakat url olarak : 28-philips-avent-scf15702-gs-kalkan-2li.html veriyor. Ürünleri import fast ile yükledim ama bundan kaynaklı olabilir mi ? Bu sorunu nasıl çözebilirim ? olması gereken : /gogus-ucu-bakimi-gogus-ucu-koruyucu/28-philips-avent-scf15702-gogus-kalkani-2li.html dir Link to comment Share on other sites More sharing options...
askinjew Posted March 25, 2017 Share Posted March 25, 2017 Merhaba Şahin beyin https://www.prestashop.com/forums/topic/478359-prestashop-1611-seoda-%C3%BC-%C3%BC-karakterlerinin-d%C3%BCzeltilmesi/ buradaki anlatımını uygularsanız sorun çözülecektir. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LaWSu1T Posted March 27, 2017 Share Posted March 27, 2017 Merhaba Şahin beyin https://www.prestashop.com/forums/topic/478359-prestashop-1611-seoda-%C3%BC-%C3%BC-karakterlerinin-d%C3%BCzeltilmesi/ buradaki anlatımını uygularsanız sorun çözülecektir. Bunları uygulamıştım ama bu problemi import ettiğim ürünlerde yapıyor. import aşamasında tr krakterleri çevirmek yerine direk siliyor Link to comment Share on other sites More sharing options...
Şahin YILDIZ Posted March 28, 2017 Share Posted March 28, 2017 Bunları uygulamıştım ama bu problemi import ettiğim ürünlerde yapıyor. import aşamasında tr krakterleri çevirmek yerine direk siliyor https://www.prestashop.com/forums/topic/552344-importfast-varyantlar-hk/ Burada cevap verilmiştir, yardıma ihtiyacı olan bakabilir. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts