xgamecenter Posted August 22, 2013 Share Posted August 22, 2013 (edited) Witam, na stronie mojego sklepu zniknęły wszystkie możliwe metody płatności. Wszystko jest poustawiane dobrze bo jeszcze parę dni temu klienci robili zakupy. www.xgamecenter.pl/magic Wyświetla się komunikat : "No payment modules have been installed." mimo iż ewidentnie moduły są zainstalowane i aktywne. Na dowód takie ustawienia mam zastosowane do płatności: Bardzo proszę o pomoc bo nie wiem o co chodzi. EDIT: Dodatkowo zauważyłem, że po zalogowaniu się w sklepie zmienia się całkowicie pasek wyszukiwania. Przed zalogowaniem: Po zalogowaniu: Any ideas ? Edited August 22, 2013 by xgamecenter (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted August 23, 2013 Share Posted August 23, 2013 masz zinstalowany moduł ship2pay? spróbuj skonfigurować płatności z tym modułem, często pomoga Link to comment Share on other sites More sharing options...
xgamecenter Posted August 23, 2013 Author Share Posted August 23, 2013 (edited) oczywiście rozwiązanie proste jak budowa cepa Jakieś wskazówki odnośnie wyszukiwarki @vekia ? poszukuję także modułu do logowania się do sklepu poprzez facebooka. Czy możecie polecić jakiś sprawdzony, może być płatny moduł ? Edited August 23, 2013 by xgamecenter (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted August 23, 2013 Share Posted August 23, 2013 co do wyszukiwarki, włącz i wyłącz wersję mobilną strony. tzn. włącz wersję mobilną w preferences > themes odśwież stronę (front office - zalogowany) wyłącz wersję mobilną w preferences > themes odśwież stronę raz jeszcze problem jest związany z cache modułu, i takie rozwiązanie podałem na zagranicznym forum (ang) i sprawdzą sie w przypadkach podobnych do tego (wyszukiwarka którą widzisz teraz po zalogowaniu się - jest wyszukiwarką "mobilną") Link to comment Share on other sites More sharing options...
xgamecenter Posted August 23, 2013 Author Share Posted August 23, 2013 pomogło, dziękuję vekia Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted August 24, 2013 Share Posted August 24, 2013 a jeszcze co do modułu do logowania przez facebooka: polecam loginradius, darmowy i sprawdzony przez polskich użytkowników presty: http://www.prestashop.com/forums/topic/258318-logowanie-przez-fb/page__p__1296343__hl__loginradius__fromsearch__1?do=findComment&comment=1296343 Link to comment Share on other sites More sharing options...
koless Posted November 26, 2013 Share Posted November 26, 2013 Wtam, może jeszcze jakieś podpowiedzi co do znikających metod płatności? odśiweżenie niestety nie pomogło. Vekia, jakiś pomysł? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wzr1one Posted November 28, 2013 Share Posted November 28, 2013 Przecież nie miałeś odświeżać do metod płatności ;D Moduł ship2pay użyj Link to comment Share on other sites More sharing options...
koless Posted November 29, 2013 Share Posted November 29, 2013 no właśnie nic się nie zmieniło. nie pomogło :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted November 30, 2013 Share Posted November 30, 2013 myślę, że zdajesz sobie sprawe z tego, że udzielenie pomocy jest niemal niemożliwe, jeżeli nie rozwiniesz tematu powiedz coś więcej o konfiguracji płatności w Twoim sklepie. bez tego ani rusz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts