kevox1 Posted August 22, 2013 Share Posted August 22, 2013 Witam mam problem ponieważ testuję swoją stronę zanim otworzę i zauważyłem że mimo skonfigurowania e-mail to nie dostaję powiadomienia na email że dany produkt został zakupiony czy coś w tym stylu , i nie dostaję informacji jako kupujący że kupiłem przedmiot na danej stronie . Jest mi to potrzebne ponieważ mam niedługo otworzyć sklep , oczywiście w panelu presta informuje mnie ale nie zaglądam tam co 5 min tylko jak coś trzeba na stronę dodać , a o sprzedaży nic nie wiem jak tam nie jestem i klienci mogą dzwonić z zapytaniem : co z wysyłką ? , o której nic nie wiem , dopiero po wejściu w panel administracyjny . Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted August 22, 2013 Share Posted August 22, 2013 jaki sposób wysyłania maili masz ustawiony? funkcję mail? czy smtp? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kevox1 Posted August 22, 2013 Author Share Posted August 22, 2013 znaczy się włączyłem moduł powiadomienia e-mail wersja:2.4 i tam gdzie jest rubryka "adresy e-mail" to wpisałem te w których bym chciał otrzymywać informacje o sprzedaży Link to comment Share on other sites More sharing options...
kevox1 Posted August 22, 2013 Author Share Posted August 22, 2013 SMTP Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted August 22, 2013 Share Posted August 22, 2013 zatem powinno być ok, z jakiej poczty korzystasz? masz możliwość sprawdzenia error loga? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kevox1 Posted August 22, 2013 Author Share Posted August 22, 2013 znaczy się nie mam skonfigurowanego e-mail w Narzędzia > E-mail Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted August 22, 2013 Share Posted August 22, 2013 trochę się zagubiłem, wyklarujmy sytuację jako metodę wysyłania maili masz ustawione SMTP, ale nie masz tego jeszcze skonfigurowanego? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kevox1 Posted August 22, 2013 Author Share Posted August 22, 2013 ok e-mail mam już skonfigurowany bo test działa , ale dalej nie dostaję powiadomienia Link to comment Share on other sites More sharing options...
kevox1 Posted August 22, 2013 Author Share Posted August 22, 2013 W Narzędzia>E-mail już jest ok ,bo test działa . Ale dalej nie mam powiadomienia ;/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
kevox1 Posted August 22, 2013 Author Share Posted August 22, 2013 używam vipserv . org Link to comment Share on other sites More sharing options...
kevox1 Posted August 22, 2013 Author Share Posted August 22, 2013 teraz mam tak że dostaję wiadomość tą co powinien dostać ten co dopiero się zarejestrował . O co chodzi? a nie dostałem informacji o tym że jest nowy klient , tylko tego maila który on powinien otrzymać czyli login , hasło itp Link to comment Share on other sites More sharing options...
kevox1 Posted August 23, 2013 Author Share Posted August 23, 2013 teraz mam problem że dostaję obydwa powiadomienia , na e-mail sklepu i to nie jeden tylko aż około 1500 wiadomości o tym samym powiadomieniu , nie mam pojęcia co się stało . Ktoś wie jak to naprawić ,bym dostawał tylko informacje o zamówieniu? i jako jedna wiadomość a nie 1500 . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts