snejku Posted August 21, 2013 Share Posted August 21, 2013 Witam. Chciałbym usunąć button PayU z podsumowania koszyka, ponieważ płatność jest do wyboru na końcu i nie chciałbym zaburzać tej kolejności. W którym pliku należy to zmienić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted August 21, 2013 Share Posted August 21, 2013 jestem na podsumowaniu koszyka, nie widzę tego buttona: Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 snejku Posted August 21, 2013 Author Share Posted August 21, 2013 Racja! Jak widzę jest on widoczny wyłącznie dla zalogowanych użytkowników. Wystarczy czy potrzebujesz dostęp? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted August 21, 2013 Share Posted August 21, 2013 nie, nie potrzeba dostępu przejdź do moduły > pozycje odnajdź listę modułow dołączonych do "displayShoppingCartFooter" tam powininen być dołączony moduł payu, wystarczy usunąć go z tej lokalizacji Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 snejku Posted August 21, 2013 Author Share Posted August 21, 2013 vekia w displayShoppingCartFooter nie ma tego jest tylko w displayAdminOrder, displayHeader, displayPayment, displayPaymentReturn, displayShoppingCart :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted August 21, 2013 Share Posted August 21, 2013 no to w takim razie dotyczy to hooka displayShoppingCart Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 snejku Posted August 21, 2013 Author Share Posted August 21, 2013 Działa, dziękuję. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted August 21, 2013 Share Posted August 21, 2013 tak nawiasem mówiąc... ale się wycwanili w tym Payu, dodali pewnie ten button już w koszyku, aby czasami klient nie skorzystał z innych metod płatności, wszystko po to, aby do nich trafiła prowizja, kasa kasa ale wiadomo, wszystko jasne - wszak to allegro Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 snejku Posted August 21, 2013 Author Share Posted August 21, 2013 A widzisz nie pomyślałem o tym w ten sposób A tak przy okazji: w momencie kliknięcia płacę z PayU przenosimy się na ich stronę i wysyłany jest mail do klienta z podsumowaniem zamówienia oraz informacja w back office o zamówieniu nawet pomimo tego, że nie zrobimy tej płatności. Jest możliwość opóźnić wysłanie tego maila do momentu zrobienia tej płatności? Domyślam, że znam odpowiedź, ale dla pewności pytam Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted August 21, 2013 Share Posted August 21, 2013 zastanawiam się, czy to czasami nie jest związane z samym payu które wysyła maila z automatu, nigdy nie korzystałem z ich usług, jedynie jako klient innych sklepów i taki mail zwykle dochodził jeszcze przed dokonaniem płatności. nie ma czasami w ustawieniach payu jakiejś opcji do wyłączenia tego? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 snejku Posted August 21, 2013 Author Share Posted August 21, 2013 Nie zlokalizowałem takiej opcji Nie jest to jakoś mega ważne, więc dam sobie z tym spokój. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted August 21, 2013 Share Posted August 21, 2013 jak rozumiem w Twoim przypadku mail również dochodzi nie z Twojego sklepu, tylko prosto od payU ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 snejku Posted August 21, 2013 Author Share Posted August 21, 2013 Nie, nie, mail dochodzi z mojego sklepu, PayU do tego momentu nic nie wysyła. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted August 21, 2013 Share Posted August 21, 2013 a no to sprawa jest związana z modułem, więc jest do zrobienia jaka wersja payu? zerknę w źródła Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 snejku Posted August 21, 2013 Author Share Posted August 21, 2013 1.9.9 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
snejku
Witam.
Chciałbym usunąć button PayU z podsumowania koszyka, ponieważ płatność jest do wyboru na końcu i nie chciałbym zaburzać tej kolejności.
W którym pliku należy to zmienić?
14 answers to this question
Recommended Posts