lukasz_biovico Posted August 19, 2013 Share Posted August 19, 2013 (edited) Witam Mam pytanie, chciałbym umieścić pewne produkty na pierwszych miejscach w "Promowanych produktach na stronie głównej - homefeatured" - wiem że jest brana pod uwagę liczba pierwszych produktów dodanych do zakładki home. Wiecie może w jaki sposób samemu wybrać pozycje dla produktu na stronie głównej? Edited August 19, 2013 by lukasz_biovico (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted August 19, 2013 Share Posted August 19, 2013 idziesz do zakłądki katalog > produkty w swoim back office, następnie: 1) wybierz filtrowanie po kategorii 2) wybierasz zakładkę home 3) zmieniasz pozycję poszczególnych elementów efekt: zmiana pozycji produktów w module homefeatured 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukasz_biovico Posted August 19, 2013 Author Share Posted August 19, 2013 Dzięki Vekia za szybką odpowiedź ale niestety tak to u mnie nie będzie działać, nie wiem czy będzie to kwestia presty (2.5.3) ale nie mam tych strzałek do określenia pozycji, są same numery jak widać to na screenie poniżej: Pytanie, może pomoże zmiana pozycji w bazie danych? Tylko w jakim miejscu jej szukać. Chyba że jest jeszcze prostsze ominięcie problemu 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted August 19, 2013 Share Posted August 19, 2013 no to temat się komplikuje, gdyż te strzałki powinny tam być możesz to zrobić ręcznie w bazie danych: ps_category_product odszukujesz produktów z kategorią Home (id_category == 2) następnie zmieniasz wartość parametru position 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukasz_biovico Posted August 19, 2013 Author Share Posted August 19, 2013 Ok, to pobawię się trochę w bazie Dzięki vekia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pbpo Posted January 27, 2015 Share Posted January 27, 2015 (edited) Wybaczcie, że odkopię temat. Mam problem. Próbuję zmienić kolejność produktów w jednej z kategorii. Przez BO nie chce działać. Przeciągam produkty na swoje miejsca, ale po odświeżeniu strony wracają na poprzednie pozycje. W bazie danych nie mogę zmienić pozycji bo żadna z kolumn nie posiada Primary Key...Przy próbie jego dodania mam błąd "1062 - Duplicate entry '457' for key 'PRIMARY'" co jest dla mnie zrozumiałe.Dodam, że w innych kategoriach mogę zmieniać pozycję bez problemu. Tylko w tej jednej mam problem.Czy Ktoś miał już podobny problem ? (prestashop 1.4.6.2) Edited January 27, 2015 by pbpo (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts