presta4you.com Posted August 17, 2013 Share Posted August 17, 2013 Mam dla was darmowy moduł, który pozwala na poziomie składania zamówienia (w koszyku) wybrać jaki dokument chcemy otrzymać. Do wyboru oczywiście mamy 2 - paragon i fakturę. Jakbyście mieli sugestie jak go rozbudować lub ulepszyć, nie ma problemu. Wszelkie aktualizacje (oczywiście za darmo) będą dostępne na stronie produktu: http://presta4you.com/42-fakturaparagon.html paragonfaktura.zip 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
2grosiek7 Posted August 17, 2013 Share Posted August 17, 2013 Dzięki! Czekałem na coś takiego Ale jednocześnie - przydałaby się możliwość wpisania nazwy firmy i NIPu także dla gości. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted August 17, 2013 Share Posted August 17, 2013 jeszcze pytanie mam, czy jak np. klient wybierze paragon, to później w historii zamówienia ma to jakoś zaznaczone? Czy może normalnie proforme wydrukować? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted August 17, 2013 Share Posted August 17, 2013 + jeszcze jak sie sprawa ma gdy np. wybiorę paragon, to czy dalej mi presta się będzie sadzić o podanie adresu do faktury? Link to comment Share on other sites More sharing options...
presta4you.com Posted August 17, 2013 Author Share Posted August 17, 2013 Vekia jeżeli chodzi o pierwsze pytanie to widzi to tylko administrator, ale na dniach dodam funkcję dla użytkownika. Co do drugiego pytania to w dalszym ciągu trzeba podać dane do faktury. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted August 17, 2013 Share Posted August 17, 2013 ok, wszystko jasne przetestuję później, tymczasem dodaję go do listy darmowych modułów Link to comment Share on other sites More sharing options...
x13_pl Posted August 17, 2013 Share Posted August 17, 2013 Ja polecał bym aby moduł do admina w "wiadomość do zamówienia" informację czy to FV czy Paragon Link to comment Share on other sites More sharing options...
presta4you.com Posted August 17, 2013 Author Share Posted August 17, 2013 Uwaga dobra, postaram się w przyszłości rozbudować go również o tę funkcję. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zyxell Posted August 18, 2013 Share Posted August 18, 2013 Witam, Czy moduł działa z wersją 1.5.4.1? i drugie pytanie czy to ruszy na OnePageCheckout? Link to comment Share on other sites More sharing options...
presta4you.com Posted August 18, 2013 Author Share Posted August 18, 2013 Tak i tak. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolson1985 Posted August 19, 2013 Share Posted August 19, 2013 Mam dla was darmowy moduł, który pozwala na poziomie składania zamówienia (w koszyku) wybrać jaki dokument chcemy otrzymać. Do wyboru oczywiście mamy 2 - paragon i fakturę. Jakbyście mieli sugestie jak go rozbudować lub ulepszyć, nie ma problemu. Wszelkie aktualizacje (oczywiście za darmo) będą dostępne na stronie produktu: http://presta4you.co...uraparagon.html Czy moduł działa na PS 1.4.4.1? Link to comment Share on other sites More sharing options...
presta4you.com Posted August 21, 2013 Author Share Posted August 21, 2013 Niestety nie, chociaż jesteś którąś osobą z rzędu, która pyta więc na dniach dodam też taką wersję. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolson1985 Posted August 21, 2013 Share Posted August 21, 2013 Niestety nie, chociaż jesteś którąś osobą z rzędu, która pyta więc na dniach dodam też taką wersję. Było by super bo walczę już z tym od jakiegoś czasu ale jak do tej pory nie znalazłem dobrego rozwiązania, Link to comment Share on other sites More sharing options...
aro Posted August 30, 2013 Share Posted August 30, 2013 Z wątku wynika, że jest to wersja modułu dla PS1.5.x Czy jest już wersja dla 1.4.x ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
presta4you.com Posted September 5, 2013 Author Share Posted September 5, 2013 Niestety jeszcze nie daliśmy rady wprowadzić wersji dla 1.4. Jak tylko stworzymy taką wersję poinformujemy wszystkich w tym poście. Z nową wersją zostaną wprowadzone również zasugerowane usprawnienia modułu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aro Posted October 2, 2013 Share Posted October 2, 2013 Niestety jeszcze nie daliśmy rady wprowadzić wersji dla 1.4. Jak tylko stworzymy taką wersję poinformujemy wszystkich w tym poście. Z nową wersją zostaną wprowadzone również zasugerowane usprawnienia modułu. I jak, coś się może ruszyło w tej sprawie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zbyszekz10 Posted October 7, 2013 Share Posted October 7, 2013 (edited) Super moduł, tylko malutki problem. Niezależnie co wybiorę przy składaniu zamówienia w backoffice jest paragon. Tablica ps_pf jest w bazie, ale jest pusta. Insert nie działa. Gdzie szukać rozwiązania problemu? Edited October 7, 2013 by zbyszekz10 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
presta4you.com Posted October 16, 2013 Author Share Posted October 16, 2013 Jaka wersja pretashop? Jak możesz to skontaktuj się z nami pod adresem [email protected], rozwiążemy problem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vipktor Posted October 23, 2013 Share Posted October 23, 2013 Witam Wszystkich Ja sobie poradziłem inaczej. Mam wersję 1.4.4.1 i wykorzystałem do tego celu ukryte pole 'optin' czyli zgodę na otrzymywanie informacji reklamowych. U mnie jest tak, że klient po rozpoczęciu składania zamówienia ma dwie opcje: Klient indywidualny lub firma. Firma ma wszystkie dostępne pola. Jeśli zaznaczy ze jest klientem indywidualnym znikają pola i pozostaje tylko Imie, nazwisko, telefon, e-mail adres i uwagi. Nie ma możliwości ani zalogowania ani założenia konta bo to też wyłączyłem. W BO widzę czy dany zamawiający to klient czy firma. Ponadto po zmianie stanu zamówienia na zakończone klient sprawdzając zamówienie widzi towar ,statusy ale w miejscu danych jest info "dane klienta indywidualnego usunięte" i nie ma możliwości zdublowania zamówienia. Niestety nie jest to moduł tylko poprawienie kilku szablonów .tpl i chyba dwóch php. Ale działa. Moduł był by lepszy. Pozdrawiam P.S. Czy u was jak chce się przekształcić klienta w klienta zarejestrowanego z formularza trakingu i nie poda się maila to też przekształca pomimo wyświetlenia błędu o braku maila ? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
portfel damski Posted November 3, 2013 Share Posted November 3, 2013 dzieki za linka chetnie przetestuję Link to comment Share on other sites More sharing options...
jlo30 Posted December 14, 2013 Share Posted December 14, 2013 Witam,zainstalowałem ten moduł w prestashop 1.5.6 i wszystko jest ok. Jednak rzeczywiście opcja wyboru paragonu lub faktury powinna pojawiać się nie w koszyku tylko jeden krok później - po naciśnięciu przycisku realizuj zamówienie. W przeciwnym przypadku gdy klient kliknie przycisk realizuj zamówienie zamiast koszyk, to nie ma już możliwości wyboru dokumentu. Druga sprawa. Czy jest możliwość, aby po wyborze paragonu klient mógł pobrać paragon w formie pdf zamiast faktury? Czyli żeby zamiast generować fakturę - drukować paragon (zarówno w zamówieniach klienta jak i w zamówieniach na zapleczu administratora). Czy w ogóle prestashop ma możliwość drukowania paragonów lub rachunków zamiast faktur? Mówię tutaj o paragonie jako dowodzie zakupu a nie jako dowód zwrotu. Dzięki za odpowiedź Link to comment Share on other sites More sharing options...
props Posted December 16, 2013 Share Posted December 16, 2013 > Czy w ogóle prestashop ma możliwość drukowania paragonów lub rachunków zamiast faktur? No właśnie W menu mam paragony, ale niestety nic tam ni emożna wydrukować (pusto). W zamówieniach przy klientach są tylko .pdf z fakturami. Dlaczego? Link to comment Share on other sites More sharing options...
boszet Posted February 2, 2014 Share Posted February 2, 2014 Wersja 1.5.6.1 Niezależnie od wyboru dokonanego przez klienta w zamówieniu mam widoczny zawsze paragon. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brudinho Posted February 14, 2014 Share Posted February 14, 2014 Wersja 1.5.6.1 Niezależnie od wyboru dokonanego przez klienta w zamówieniu mam widoczny zawsze paragon. Mam to samo. Nie można wprowadzić żadnych danych do faktury, nic nie wyskakuje. Ma ktoś jakieś rozwiązanie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
aro Posted February 17, 2014 Share Posted February 17, 2014 Mam to samo. Nie można wprowadzić żadnych danych do faktury, nic nie wyskakuje. Ma ktoś jakieś rozwiązanie? Nie wiem, czy warto instalować ten moduł, bo wsparcie techniczne kuleje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zbyszekz10 Posted February 17, 2014 Share Posted February 17, 2014 Nie wiem, czy warto instalować ten moduł, bo wsparcie techniczne kuleje. Znasz jakąś alternatywę poza ręcznym poprawianiem kodu? Zbyszek Link to comment Share on other sites More sharing options...
robdk Posted February 18, 2014 Share Posted February 18, 2014 (edited) A macie włączony moduł międzynarodowy Nip? Edit chodziło mi o moduł - "Europejski numer VAT" Edited February 18, 2014 by robdk (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
aro Posted February 18, 2014 Share Posted February 18, 2014 (edited) Znasz jakąś alternatywę poza ręcznym poprawianiem kodu? Zbyszek Z darmowych wersji była dla PS 1.4 od Krystiana Podemskiego, ale nie wydał kolejnych aktualizacji. Edited February 18, 2014 by aro (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krystian Podemski Posted February 19, 2014 Share Posted February 19, 2014 Widzę, że nadal jest z tym problem... Postaram się jeszcze w tym miesiącu przygotować otwartą wersję dla najnowszej wersji PrestaShop. Link to comment Share on other sites More sharing options...
robdk Posted February 19, 2014 Share Posted February 19, 2014 mam prestę PS 1.5.6.2 i wszystko działa jak należy. Pole Nip się pojawia w momencie wpisywania nazwy Firmy. Oczywiście musi być zainstalowany moduł Europejski numer Vat Link to comment Share on other sites More sharing options...
dar55 Posted February 19, 2014 Share Posted February 19, 2014 No i należy sobie zmienić nazwę na NIP , ale to już pikuś Link to comment Share on other sites More sharing options...
zbyszekz10 Posted February 19, 2014 Share Posted February 19, 2014 mam prestę PS 1.5.6.2 i wszystko działa jak należy. Pole Nip się pojawia w momencie wpisywania nazwy Firmy. Oczywiście musi być zainstalowany moduł Europejski numer Vat Mam moduł VAT. Zawsze był i nadal nie działa. Może NIP(VAT) musi być wypełniony aby wybrać fakturę? Tego nie wiedziałem. Mnie jest potrzebna tylko informacja czy klient chce paragon czy fakturę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krystian Podemski Posted February 19, 2014 Share Posted February 19, 2014 Oczywiście, że sam moduł nie jest potrzebny jeśli odpowiednio poinformujecie klientów, że najpierw muszą wypełnić pole firm, a potem numer VAT w polu, które się pokaże. Ze swojej strony musice zainstalować moduł Europejski numer VAT i go skonfigurować, musicie pamiętać, że jeśli będziecie używać jakiegoś integratora to najczęściej Ci lepsi developerzy, którzy znają PrestaShop będą korzystać właśnie z pola vat_number, a nie np. DNI jak to praktykowało się we wcześniejszych wersjach PrestaShop i było kompletnym nieporozumieniem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aro Posted February 19, 2014 Share Posted February 19, 2014 Mam moduł VAT. Zawsze był i nadal nie działa. Może NIP(VAT) musi być wypełniony aby wybrać fakturę? Tego nie wiedziałem. Mnie jest potrzebna tylko informacja czy klient chce paragon czy fakturę. Ale to jest błąd w założeniach. Nie można zmuszać kupującego do podawania NIP - jeżeli ktoś kupuje jako osoba fizyczna, to żądając faktury nie ma obowiązku podawania numeru NIP. Na pewno sami wielokrotnie korzystacie z zakupów w różnych sklepach i pole NIP nie jest obowiązkowe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aro Posted February 19, 2014 Share Posted February 19, 2014 Widzę, że nadal jest z tym problem... Postaram się jeszcze w tym miesiącu przygotować otwartą wersję dla najnowszej wersji PrestaShop. Dzięki Krystian, czekamy zatem cierpliwie na Twoją wersję. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krystian Podemski Posted February 19, 2014 Share Posted February 19, 2014 (edited) Dlatego pole "NIP" czyli w PrestaShop "Numer VAT" nie jest domyślnie pokazane, pojawi się dopiero gdy ktoś wypełni pole firma, a dodatkowo zainstalowany jest moduł Europejski numer VAT. Ze swojej strony zrobię modyfikacje, która ukryje te dwa pola gdy ktoś ma wybrany "paragon", a pokaże gdy ma wybraną "firmę" + dodam mus wypełnienia tych pól gdy ktoś chce FV. Edited February 19, 2014 by Krystian Podemski (see edit history) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukruk Posted March 5, 2014 Share Posted March 5, 2014 Dlatego pole "NIP" czyli w PrestaShop "Numer VAT" nie jest domyślnie pokazane, pojawi się dopiero gdy ktoś wypełni pole firma, a dodatkowo zainstalowany jest moduł Europejski numer VAT. Ze swojej strony zrobię modyfikacje, która ukryje te dwa pola gdy ktoś ma wybrany "paragon", a pokaże gdy ma wybraną "firmę" + dodam mus wypełnienia tych pól gdy ktoś chce FV. Z niecierpliwością czekamy na Twoją aktualizację modułu Przyznam że to naprawdę ciekawa funkcja Link to comment Share on other sites More sharing options...
dokorek Posted March 27, 2014 Share Posted March 27, 2014 Dlatego pole "NIP" czyli w PrestaShop "Numer VAT" nie jest domyślnie pokazane, pojawi się dopiero gdy ktoś wypełni pole firma, a dodatkowo zainstalowany jest moduł Europejski numer VAT. Ze swojej strony zrobię modyfikacje, która ukryje te dwa pola gdy ktoś ma wybrany "paragon", a pokaże gdy ma wybraną "firmę" + dodam mus wypełnienia tych pól gdy ktoś chce FV. coś Ci się udało zdziałać ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dokorek Posted April 1, 2014 Share Posted April 1, 2014 Działasz dalej z tym modułem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukruk Posted April 4, 2014 Share Posted April 4, 2014 Nowa wersja będzię kompatybilna z wersją 1.6.x ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
qcek Posted April 4, 2014 Share Posted April 4, 2014 Doskonały pomysł z Tym modułem Jeżeli będzie rozwijany to chętnie wspomogę kogo trzeba Czekam na newsy odnoście kompatybilności z 1.6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
aro Posted April 8, 2014 Share Posted April 8, 2014 Póki co, to Krystian nie wydał jeszcze obiecanej wersji dla presty 1.5.x Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krystian Podemski Posted April 8, 2014 Share Posted April 8, 2014 Póki co jestem dość mocno obłożony ale pamiętam o sprawie! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sharak Posted May 12, 2014 Share Posted May 12, 2014 Mam jakiś dziwny problem z tym modułem. Używam go na 2 sklepach opartych na preście 1.5.6.0. Na jednym działa dobrze, a na drugim w ogóle nie zapełnia tabeli ps_pf w bazie danych. Sprawdziłem wszystkie pliki modułu na obu sklepach i niczym się nie różnią, ale jakimś cudem na tym drugim nie chce działać. Kolejna sprawa to czemu w save.php są takie ścieżki: require_once(dirname(__FILE__).'../../../config/config.inc.php'); require_once(dirname(__FILE__).'../../../init.php'); Przecież to wychodzi wtedy poza public_html. Nie powinno być raczej ../../config/config.inc.php oraz ../../init.php ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
blueparrot Posted June 19, 2014 Share Posted June 19, 2014 Moduł działa nawet na 1.6. Problem z zapisywaniem do bazy naprawiłem w taki sposób że plik save.php wrzuciłem do głównego katalogu na serwerze (public_html_ W pliku save.js zmieniłem URL na bezpośredni: ( u mnie presta jest zainstalowana w podkatalogu) url: "http://domena.pl/prestashop/save.php", W pliku save.php zmieniamy na: require_once(dirname(__FILE__).'/config/config.inc.php'); require_once(dirname(__FILE__).'/init.php'); I wszystko śmiga elegancko. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hurtownialalill Posted June 26, 2014 Share Posted June 26, 2014 Próbowałem ręcznie zmodyfikować skrypt ale niestety nie udało mi się. Chcę udostępnić swoim klientom możliwość otrzymania faktury online. Jest szansa na przygotowanie takiej modyfikacji lub jakieś how to jak samemu mam to zmodyfikować? Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted June 26, 2014 Share Posted June 26, 2014 Próbowałem ręcznie zmodyfikować skrypt ale niestety nie udało mi się. Chcę udostępnić swoim klientom możliwość otrzymania faktury online. Jest szansa na przygotowanie takiej modyfikacji lub jakieś how to jak samemu mam to zmodyfikować? Presta automatycznie generuje faktury, są dostępne po złożeniu zamówienia w sekcji konto i nie jest do tego potrzebny żaden moduł. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hurtownialalill Posted June 26, 2014 Share Posted June 26, 2014 Niestety to co generuje presta nie jest fakturą którą my wystawiamy poprzez Subiekta. A chcemy po prostu wysyłać tą nasza papierową fakturę w formie e jednak musimy wiedzieć kto co chce. Link to comment Share on other sites More sharing options...
blueparrot Posted June 26, 2014 Share Posted June 26, 2014 (edited) Albo integracja z subiektem. Albo napisać moduł który wyświetla link do pliku PDF, który będzie wgrany do zamówienia przez jakiś uploader. EDIT: oczywiście fakture musicie ręcznie wystawić z subiekta, zapisać do PDF, wgrać do zamówienia. Edited June 26, 2014 by blueparrot (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
hurtownialalill Posted June 26, 2014 Share Posted June 26, 2014 Mi wystarczy tylko opcja wyboru efaktury, a ja już ręcznie ją wyślę mailem do klienta Link to comment Share on other sites More sharing options...
blueparrot Posted June 26, 2014 Share Posted June 26, 2014 To chyba nie rozumiem. Chodzi o dodanie 3 opcji tak? Faktura, Paragon, eFaktura ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted June 26, 2014 Share Posted June 26, 2014 To chyba nie rozumiem. Chodzi o dodanie 3 opcji tak? Faktura, Paragon, eFaktura ? Jeśli o to chodzi to posiadam taka modyfikacje tego modułu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hurtownialalill Posted June 26, 2014 Share Posted June 26, 2014 Dokładnie tak Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kusibab Posted June 26, 2014 Share Posted June 26, 2014 A ja poprosiłem o uzupełnienie o 3 pozycje: Faktura / Paragon / Bez dokumentu sprzedaży - to ważne bo u nas sporo ludzi nic nie chce. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hurtownialalill Posted June 26, 2014 Share Posted June 26, 2014 (edited) Najfajniejsza opcją byłaby możliwość samemu dodawania opcji przez backoffice oraz wysłanie maila z info o wyborze w przypadku wybrania opcji jakiejś np. efv Edited June 26, 2014 by hurtownialalill (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
effectdesign Posted August 19, 2014 Share Posted August 19, 2014 Witam.Interesuje mnie moduł: "Paragon lub Faktura" do prestashop 1.6.Czy jest dostępne już rzwiązanie dla tej wersji Presta? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sharak Posted September 2, 2014 Share Posted September 2, 2014 Sądzę, że udało mi się poprawić ten moduł Najpierw nie dawało się zmienić domyślnego wyboru w konfiguracji modułu, a to dlatego że w pliku paragonfaktura.php w funkcji displayForm() autor użył <input type="submit" name="submitparagonFaktura" natomiast funkcja getContent() zapisująca zmiany w konfiguracji używała if (Tools::isSubmit('submit'.$this->name)) a że this->name = paragonfaktura (małe "f") to funkcja nie działała. Wystarczy w pierwszym kodzie zmienić na małe "f", a je szcze lepiej całkiem zamienić submitparagonFaktura na submit'.$this->name.'. Teraz jeśli chodzi o zapis wyboru przy zamawianiu. Wystarczy edytowaćplik save.js i zmienić url: "modules/paragonfaktura/save.php", na url: "/modules/paragonfaktura/save.php", Moduł mógł działać przy wyłączonych przyjaznych URL, ale przy włączonych ścieżka była błędna. W sumie powinno się tu używać jakiegoś uniwersalnego wskaźnika ścieżki modułu np. $this->_path ale póki co rozwiązanie jak wyżej powinno wystarczyć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yoshka Posted September 9, 2014 Share Posted September 9, 2014 zainstalowałem podobno ten moduł jednak nie widze go na liście modułów , wersja 1.5.6.2 gdzie on jest? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sharak Posted September 9, 2014 Share Posted September 9, 2014 (edited) po prostu wyszukaj paragonfaktura Nie wiem czy wersja załączona w pierwszym poście jest najnowsza, ale te poprawki, które wyżej opisałem, dotyczą wersji ze sklepu autora http://presta4you.com/pl/42-fakturaparagon.html Edited September 9, 2014 by Sharak (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
qwarantanna Posted September 15, 2014 Share Posted September 15, 2014 ktoś w tym wątku napisał, że działa z wersja 1.6 - czy ktoś jeszcze instalował to na 1.6.x.x ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted September 15, 2014 Share Posted September 15, 2014 Tak, ja instalowałem i działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
qwarantanna Posted September 15, 2014 Share Posted September 15, 2014 Tak faktycznie działa na wersji 1.6.0.8 w zamówieniach w adminie widać jaki został wybrany dokument paragon czy faktura jednak na kogo należy wystawić fakturę skoro przy rejestracji nie został podany numer NIP lub prościej skoro faktura ma być na kogoś innego niż kupujący? Jak to rozwiązać? Sprawdziłem w trybie zakupów gościa na mojej powstającej stronie http://www.tricentre.pl Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemek108 Posted September 16, 2014 Share Posted September 16, 2014 Witam, W którym miejscu znajduję się szablon generowanej faktury/paragonu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted September 16, 2014 Share Posted September 16, 2014 Witam, W którym miejscu znajduję się szablon generowanej faktury/paragonu? Ale ten moduł nie ma nic wspólnego z szablonem faktury, moduł dodaje tylko klientowi możliwość wybrania czy chce paragon, czy fakturę po to aby obsługa sklepu wiedziała jaki dokument ma zostać dołączony do zamówienia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chaosinme Posted September 23, 2014 Share Posted September 23, 2014 (edited) Odgrzeję trochę temat.Zainstalowałem sobie moduł ale niestety radiobuttony i labelki są źle ułożone, tzn. w jednej linii -> Radio1 Radio2 Faktura Paragon. Gdzie to zmienić żeby przestawić Radio2 przy paragonie? Tutaj screen http://wrzucaj.net/images/2014/09/23/radiobutton.jpg Edited September 23, 2014 by chaosinme (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sharak Posted September 25, 2014 Share Posted September 25, 2014 (edited) Presta 1.6 ma najwyraźniej odmienny styl w kwestii radiobuttonów. Najprościej byłoby edytować paragonfaktura.tpl i dodać bezpośrednio styl do elementów. Podaj adres sklepu to zaproponuję odpowiedni kod. Edited September 25, 2014 by Sharak (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
chaosinme Posted September 25, 2014 Share Posted September 25, 2014 Hej, Namiar na sklep to store.onyxtan.com Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sharak Posted September 25, 2014 Share Posted September 25, 2014 (edited) W paragonfaktura/cart.tpl zamiast <label style="margin-left: 5px"> daj <label style="margin-right: 10px;float: left"> Edited September 25, 2014 by Sharak (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
chaosinme Posted September 25, 2014 Share Posted September 25, 2014 Jop, już jest w odpowiednim miejscu Tylko jeszcze może można coś zrobić żeby ten drugi radiobutton nie wchodził na "Faktura"? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sharak Posted September 25, 2014 Share Posted September 25, 2014 Właśnie dlatego, żeby zlikwidować to nachodzenie, zaproponowałem wyżej zmianę margin-left na margin-right. Czytaj uważnie Link to comment Share on other sites More sharing options...
chaosinme Posted September 25, 2014 Share Posted September 25, 2014 A faktycznie Moje przeoczenie. Wszystko już jest ok, dzięki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mudol Posted October 20, 2014 Share Posted October 20, 2014 Witam, fajny moduł, już wykorzystałem, natomiast mam pytanie jak zrobić aby w mailach potwierdzających zamówienie była informacja jaki typ dokumentu klient wybrał. Ktoś próbował? Właściciel modulu mógłby taką funkcjonalność dodać Link to comment Share on other sites More sharing options...
Faenza Posted October 31, 2014 Share Posted October 31, 2014 (edited) Witam.Czasem, nie wiem od czego to zależy wyskakuje mi pod adminem czerwona tabelka z błędem:Notice w linii 47 w pliku /public_html/sklep/modules/paragonfaktura/paragonfaktura.php[8] Undefined offset: 0Czy ktoś mógłby mi z tym pomóc?W linijce 47 jest to: if($ch[0]['choice'] == 1) Edited October 31, 2014 by Faenza (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
aro Posted November 5, 2014 Share Posted November 5, 2014 Krystian, masz już gotową aktualną wersję modułu? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts