KarolOne Posted August 17, 2013 Share Posted August 17, 2013 Witam, najpierw zarysuję sytuację, a potem zadam pytanie Sprawa wygląda tak, na stanie jest 5 produktów, ja zamawiam 3 i ktoś jednocześnie 3. Ja już złożyłem zamówienie na te 3 i zeszły z magazynu, więc teraz powinien ( a raczej chciałbym) żeby pojawił się taki komunikat osobie która równorzędnie zamawia:"przykro mi, z 3 koszul które masz w koszyku mamy dostępne obecnie tylko dwie. Czy skorygować zamówienie za Ciebie, czy wolisz ręcznie pozmieniać koszyk?" Czy jest możliwość zrobienia (ustawienia) w prescie? Jeśli nie, to czy są do tego jakieś fajne wtyczki? Z góry bardzo dziękuję za pomoc. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krystian Podemski Posted August 17, 2013 Share Posted August 17, 2013 To dość złożona sprawa do modyfikacji i nie kojarzę by były stworzone takie rozwiązania. Na pewno nie osiągniesz tego w takim kształcie w standardzie. Pozostaje chyba jakaś dedykowana modyfikacja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KarolOne Posted August 17, 2013 Author Share Posted August 17, 2013 Bardzo dziękuję za odpowiedź Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
dambie Posted August 17, 2013 Share Posted August 17, 2013 Jest moduł do tego, poszukaj. Jak znajdę linka to wkleję. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KarolOne Posted August 17, 2013 Author Share Posted August 17, 2013 Szukałem i nic nie mogę znaleźć. Jeśli byś mógł podesłać taki link będę bardzo wdzięczny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
x13_pl Posted August 18, 2013 Share Posted August 18, 2013 wg mnie też tylko modyfikacja oczywiście standardowo wyświetli Ci że nie ma już na stanie i nie pozowli dalej zamówić Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted August 18, 2013 Share Posted August 18, 2013 wydaje mi się, że sprawa jest jednak bardziej złożona. Wyobraźmy sobie, że jest 6 produktów na stanie są dwie osoby, jedna dodała trzy produkty do koszyka druga również. W tym momencie, np. ubyło jednego produktu (sprzedany poza sklepem i admin zmienia stany magazynowe). Obydwie osoby są już w trakcie składania zamówienia przy ostatnim kroku wyboru płatności. Co teraz? wydaje mi się, że warto to przetestować i sprawdzić jak się presta wówczas zachowa Link to comment Share on other sites More sharing options...
KarolOne Posted August 19, 2013 Author Share Posted August 19, 2013 Dzięki za odpowiedzi. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
vendan Posted December 8, 2013 Share Posted December 8, 2013 (edited) 1.5.5.0 Cześć. Mam pytanie - znaleźliście jakieś rozwiązanie tego problemu ? u mnie to wygląda tak że kobieta ( tak napiszę płęć żeby napiętnować takie glupie zachowania ) wkłada towar do koszyka, jutro nowy i tak przez tydzien czasu. Wkłada i myśli że to co włożyła to już jej (lol..)Poterm chce kupić w końcu koszyk i ma problem że jej towar się w międzyczasie skończył. Czy idzie jakoś pokazać aktualny stan danego towaru w koszyku, albo informacje jest już nie ma ? pozdrawiam. Edited December 8, 2013 by vendan (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts