jakubjakub Posted August 12, 2013 Share Posted August 12, 2013 Witam, Mam problem, tworząc nową stronę cms w sklepie, za każdym razem wyświetlany jest pasek boczny z kategoriami itd. http://www.crazy-stickers.pl/index.php?id_cms=14&controller=cms Da się jakoś to wyłączyć? Zależy mi na tym, żeby 1 strona była właśnie bez tego paska kategorii, tak jak jest np. na stronie głównej, a reszta z, jest to możliwe? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 wzr1one Posted August 12, 2013 Share Posted August 12, 2013 Moduły - > Pozycje -> Block Categories/Blok kategorii - i wyłącz tam wyświetlanie w CMS'ach - Druga sprawa - skąd zaczerpnąłeś inspiracje ? www.sick-stickers.pl bardzo ale to baaaardzo przybliżone logo i branża Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 jakubjakub Posted August 12, 2013 Author Share Posted August 12, 2013 Nie do końca o to mi chodzi, wtedy wyłączy się we wszystkich CMS'ach, chodzi mi o wyłączneie "left column block" na tylko jednym CMS, na reszcie ma zostać, lub też zrobienie strony jakoś inaczej, Żeby było wszystko to co jest u góry, logo, koszyk, górne menu itd., a na dole obszar, który uzupełnie jakimś tekstem, ale na całości, a nie tylko części. Hmm, logo faktycznie podobne, ale to nie ja robiłem, takie dostałem od grafika i takie mam, nie wiem skąd czerpał inspirację Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted August 12, 2013 Share Posted August 12, 2013 w header.tpl (w katalogu z template) zmień: <div id="left_column" class="column grid_2 alpha"> {$HOOK_LEFT_COLUMN} </div> na: {if isset($smarty.get.id_cms)} {if !$smarty.get.id_cms==14} <div id="left_column" class="column grid_2 alpha"> {$HOOK_LEFT_COLUMN} </div> {/if} {/if} jeżeli nie chcesz prawej kolumny, utwórz taki sam kod jak powyżej zastępując oczywiście wywołanie hooka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
jakubjakub
Witam,
Mam problem, tworząc nową stronę cms w sklepie, za każdym razem wyświetlany jest pasek boczny z kategoriami itd.
http://www.crazy-stickers.pl/index.php?id_cms=14&controller=cms
Da się jakoś to wyłączyć? Zależy mi na tym, żeby 1 strona była właśnie bez tego paska kategorii, tak jak jest np. na stronie głównej, a reszta z, jest to możliwe?
3 answers to this question
Recommended Posts