sokoleokoo2 Posted August 12, 2013 Share Posted August 12, 2013 Witam szukałem ale nie znalazłem Presta 1,54, Szablon oryginalny z 1.54 - czyli sztampówka, wgrałem logo i chciałem zapodać tam linijkę tekstu - jakieś hasło przewodnie ... za chiny nie mogę tego zrobić (logo wgrać można dowolne ale nie można tekstu) więc jak się nie da to można ew. logo z tekstem ale to nie będzie ładnie wygląać. Poszoperałem i znalazłem dodatek htmlbox - tylko że znów nie da się ustawić tekstu pod logo tylko pod głównym menu lub w innych z góry ustalonych miejscach. koledzy pomożecie? szukałem ale nie dałem rady znaleźć Link to comment Share on other sites More sharing options...
wzr1one Posted August 12, 2013 Share Posted August 12, 2013 na sztywno w header.tpl poszperaj Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted August 12, 2013 Share Posted August 12, 2013 wszystko zależy od tego, jaki kod dodasz i gdzie umieścisz html box. No i od tego z jakiego template korzystasz. A że korzystasz z defaultowej templatki, to musisz wypozycjonować ten element za pomocą position:absolute (jak większośc elementów w tej sekcji TOP) instrukcja wykorzystaj hooka "TOP" przejdź do modules > positions oraz odnajdź liste modułów "displayTop" przenieś moduł htmlbox (przeciągając go) na samą górę tej listy modułów następnie dodaj kod w stylu: <div style="position:absolute; top:50px; left:0px;"> TWÓJ TEKST </div> pamiętaj, że możesz zmieniać pozycję napisu poprzez manipulacje parametrami top oraz left. Dzieki temu, możesz ustalić dokładnie taką pozycję, jaką tylko zechcesz Link to comment Share on other sites More sharing options...
sokoleokoo2 Posted August 26, 2013 Author Share Posted August 26, 2013 witam, bardzo pomogło dizękuję Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adrianst89 Posted September 19, 2014 Share Posted September 19, 2014 Witam mam podobny problem...chciałbym zamiast napisów widocznych na logo w jpg wstawić tekst który można skopiować, próbowałem przez html box, ale przez powiększenie strony czy zmniejszenie on latał gdzie chce :/link do strony: http://skroc.pl/38325Chciałbym również ale nie wiem czy zawracać głowę w tym temacie aby nie było opisu kategori, a był np dołoożony kolejny przedmiotgrafika: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adrianst89 Posted September 23, 2014 Share Posted September 23, 2014 Próbuje cały czas coś wykombinować aby wyświetlane były nowe produkty dodane do sklepu, ale nic nie działa tak jak na zdjęciach producenta :/ zainstalowałem moduł: http://mypresta.eu/modules/front-office-features/home-new-products-block.htmlale nowe produkty wyświetlają się w pionie.czytałem aby wywalić blok nakładania filtrów, ale nie chcę aby się coś powaliło...Spotkał się już ktoś z tym i wie jak naprawić ten błąd? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts