matizek92 Posted August 8, 2013 Share Posted August 8, 2013 Witam wszystkich użytkowników portalu Nazywam się Mateusz i zwracam się do Was z prośbą o dość prostą pomoc w pewnej sprawie. Chciałbym usunąć to co zaznaczyłem na obrazku. Który plik edytować? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted August 8, 2013 Share Posted August 8, 2013 jest to moduł który nazywa się po angielsku reassurance lub reinsurance block, w Polskiej wersji moduł ten nazywa się blok bezpieczeństwo przejdź do zakładki z modułami w panelu zarządzania sklepem i wyłącz / usuń ten moduł Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 matizek92 Posted August 8, 2013 Author Share Posted August 8, 2013 Szukam takiej modyfikacji, ale nie widzę jej w pozycjach z modułami Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted August 8, 2013 Share Posted August 8, 2013 jest on w zakładce front office features: Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 matizek92 Posted August 8, 2013 Author Share Posted August 8, 2013 (edited) Przejrzałem każdą kategorię i... znając życie 100 razy to przeoczyłem. Czy jest możliwe, aby w polskiej wersji to miało inną ikonkę i nazwę? // Znalazłem // Jeśli mogę się jeszcze od razu spytać...Własny panel możemy zrobić w prestashopie czy trzeba pliki na serwer wysyłać i modyfikować? Edited August 8, 2013 by matizek92 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted August 8, 2013 Share Posted August 8, 2013 Jeśli mogę się jeszcze od razu spytać...Własny panel możemy zrobić w prestashopie czy trzeba pliki na serwer wysyłać i modyfikować? nie bardzo rozumiem, możesz nieco rozjaśnić tę kwestię? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 matizek92 Posted August 8, 2013 Author Share Posted August 8, 2013 Chodzi mi o menu CMS np nazwa start i tam są odnośniki do np. sklep, kategorie itp. Panele które są po lewej i prawej stronie prestashopa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted August 8, 2013 Share Posted August 8, 2013 przypuszczam, że to o czym mówisz jest unikalnym rozwiązaniem w tym template, patrzę na screena i nie mogę zlokalizować rzeczy o której mówisz Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 matizek92 Posted August 8, 2013 Author Share Posted August 8, 2013 Źle się pewnie wyrażam, tutaj strona taka jest: http://swiatsmoka.pl/ I jak dodać do mojej to aby wyświetlało kategorię w panelu po lewej jak na swiatsmoka.pl i jak zrobić takie menu jak informacje z tymi odnośnikami tam. Przepraszam za banalne pytania, ale po prostu muszę tylko zmodyfikować jeszcze te rzeczy i więcej strony na oczy widzieć nie będę. Ja ogólnie takie rzeczy zawsze dodawałem grzebiąc w pliku index.php a tutaj w presta jest to wszystko z poziomu admina robione i informacje w panelu kontakt edytuję w pliku z tłumaczeniami? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted August 8, 2013 Share Posted August 8, 2013 1) jest to moduł blok kategorii - możesz go odszukać w Moduły > modułu jeżeli nie jest zainstalowany - musisz go zainstalować 2) jest to moduł block cms - możesz go odszukać w moduły > moduły konfiguracja modułu pozwala na dostosowanie bloku do własnych potrzeb Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 matizek92 Posted August 8, 2013 Author Share Posted August 8, 2013 (edited) Jest on wgrany tylko w live edit mi się nie pojawia abym mógł go poprzesuwać. Dziękuje za cierpliwość do mnie //Poradziłem sobie Edited August 8, 2013 by matizek92 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted August 9, 2013 Share Posted August 9, 2013 super fajnie, że działa jak powinno gdybyś miał jakiekolwiek inne pytania, nawet te które według CIebie wydają się być zbyt "oczywiste" - proszę pisać otwieraj tyle wątków, ile zechcesz Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 matizek92 Posted August 9, 2013 Author Share Posted August 9, 2013 Witam ponownie Dzisiaj zostały do rozwiązania dwa problemy. Zacznę może od pierwszego, który wydaje mi się cięższy. Kupując przedmiot i wybierając np przesyłka kurierska przedpłata użytkownik płaci 13 zł. Jak wybierze pobranie to płaci 20 zł. Problem w tym, że jak dojdziemy do zakładki: płatność to użytkownik ma możliwość wyboru opcji płatność przy odbiorze. Weźmie opcję przedpłata za 13 zł, a potem weźmie że za pobraniem i wtedy nie doliczy mu tych 7 zł do kosztu całkowitego. Da się ten problem jakoś rozwiązać? (w załączniku zaznaczam moment o który mi chodzi). Druga sprawa: informacje w zakładce kontakt, edytujemy w pliku z tłumaczeniem? Nie chcę za bardzo tego tekstu infolinia. Przepraszam, że piszę tutaj ale coś mi nie działa tworzenie nowego tematu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
matizek92
Witam wszystkich użytkowników portalu Nazywam się Mateusz i zwracam się do Was z prośbą o dość prostą pomoc w pewnej sprawie. Chciałbym usunąć to co zaznaczyłem na obrazku. Który plik edytować?
12 answers to this question
Recommended Posts