Mako23 Posted August 30, 2009 Share Posted August 30, 2009 Zdravím,vím že už to zde bylo několikrát, ale mě uvedené řešení zkrátka nefunguje, takže potřebuji zjistit kde dělám chybu, už se s tím patlám několik dní a pořád nic. Jde mi o správné zobrazování českých znaků ve fakturách v .pdf. Řešení na které jsem zde narazil, bylo na jednu z předchozích verzí, takže když jsem na server nahrál uvedený balík, Prestashop přestal fungovat. V komentářích dále někdo psal, že stačí na server nahrát fonty a zvolit je v administraci. Takže jsem šel do složky "tools/fpdf/font/" a tam jsem nahrál uvedené fonty. Pak jsem šel v administraci do sekce "preferences/pdf/" a tam jsem nastavil kodovani cp1250 a font arialmt. Když jsem si potom chtěl vygenerovat fakturu, vyhodilo mi to error "FPDF error: Font file not found". Jenže podle mě je vše nahráno dobře.Může mi někdo říci, kde podle něj dělám chybu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
XM4N Posted September 1, 2009 Share Posted September 1, 2009 od verze 1.2.x staci opravdu jen nahrat fonty arialmt do fpdf/font a zapnout je k prislusnemu jazyku v administraci jediny problem muze byt:a) fonty nejsou vsechny meli by tam byt minimalne 3x soubory Xmt,Xmtb, Xmti a 3x X.z ty .z tam musej byt taky jinak to tusim nejde. mas je tam ale maj spatne nastaveny prava tzv. CHMOD... idealne aspon prava ke cteni pro vsechny skupiny vlastnikuno vic me nenapada, drzim palce :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mako23 Posted September 1, 2009 Author Share Posted September 1, 2009 Já jsem si to stahoval odtud http://www.chip.borec.cz/blog/wp-content/uploads/cs_pdf_prestashop_11_final.zip a v té složce jsou 4 soubory, ty dva jsem tam nahrál a ty zbylé dva jsou zipy co nejdou otevřít, tak nevím jestli to není tím. Link to comment Share on other sites More sharing options...
j6954 Posted September 4, 2009 Share Posted September 4, 2009 Doporucuji toto:http://webtrh.cz/53636-prestashop-ceske-pdfDocela polopaticky vysvetleno vcetne opravy spatne diakritiky u Kc, vyzkouseno na ver. 1.2.2.Jirka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mako23 Posted September 4, 2009 Author Share Posted September 4, 2009 j6954Díky. Byla to moje chyba (jak jinak). Bylo to tím, že jsem nahrával jenom ty dva soubory a ty zipy ne myslel jsem totiž, že je to jedno a to samé. V tom návodu to autor hezky popsal, že tam má být obojí. Link to comment Share on other sites More sharing options...
j6954 Posted September 4, 2009 Share Posted September 4, 2009 Nejni zac... Link to comment Share on other sites More sharing options...
pildo Posted June 27, 2010 Share Posted June 27, 2010 viete mi poradit, ako rozbehat slovencinu na PS1.3.1? skusal som podla navodu na http://webtrh.cz/53636-prestashop-ceske-pdf, ale nefunguju mi niektore znaky... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts