konrad1cs Posted August 6, 2013 Share Posted August 6, 2013 Witam. Umieściłem na stronie do header.tpl na sztywno diva ze zdjeciem, mówiącym o możliwości zareklamowania się. Wyobrażam sobie to w ten sposób, że gdy już będę miał kilka propozycji, to w mojego diva wrzucę slider, który przy odświeżeniu zmieniał by treść (nowa/inna reklama) ale nie znalazłem takiego rozwiązania, tj takiego slidera, który by tak działał. Ale w dodatku pasuje mi, aby przechodząc do zamówienia blok reklamy znikał. Z tego co wiem mając moduł umiejscowiony w odpowiednim miejscu można dodać strony, na których moduł ma się nie wyświetlać. Tylko, że nie mogę sobie poradzić z zahaczeniem tego prostego modułu, w którym wyświetlał bym sobie to co bym chciał w footer, nawet jeśli wzorowałem się prostym/pustym modułem z wcześniejszych wątków. Czy ktoś jest w stanie mi pomóc z tym kodem, oraz mógłby polecić mi jakieś narzędzie do wyświetlania reklam? Będę bardzo wdzięczny. <?php class reklama extends Module { function __construct() { $this->name = 'reklama'; $this->version = 1.0; parent::__construct(); $this->page = basename(__FILE__, '.php'); $this->displayName = $this->l('reklama'); $this->description = $this->l('WyĹ›wietla reklame'); } function install(){ if (!parent::install() || !$this->registerHook('displayFooter')) return false; return true; } public function getContent(){ $output = '<h2>'.$this->displayName.'</h2>'; return $output.$this->displayForm(); } public function hookDisplayFooter($params) { return $this->display(__FILE__, 'reklama.tpl'); } } ?> Link to comment Share on other sites More sharing options...
wzr1one Posted August 6, 2013 Share Posted August 6, 2013 (edited) http://www.prestasho...69#entry1074469 http://www.prestasho...3031#entry93031 Edited August 6, 2013 by wzr1one (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
konrad1cs Posted August 6, 2013 Author Share Posted August 6, 2013 oo świetnie, a w jaki sposób wyłączyć ten moduł w momencie gdy przechodzimy do zamówienia? żeby wyświetlał się tylko na jakiejś stronie używałem {if $page_name == 'index'} .. {/if}, tylko jak to odwrócić ? ;p Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted August 6, 2013 Share Posted August 6, 2013 {if $page_name != 'order'} KOD {/if} sprawi, że KOD będzie się wyświetlać tylko kiedy strona jest inna niż "order" cały proces zamawiania ma $page_name równe order Link to comment Share on other sites More sharing options...
wzr1one Posted August 6, 2013 Share Posted August 6, 2013 Swoją drogą w "przemieszczeniach modułu" można wyłączyć dodając strony na których nie ma być wyświetlany moduł Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted August 6, 2013 Share Posted August 6, 2013 prawda, łatwiej i szybciej, szczególnie jeżeli chodzi o wyłączenie modułu tylko na jednej podstronie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts