dawidryba Posted August 6, 2013 Share Posted August 6, 2013 Witam serdecznie. Postawiłem sklep na wersji 1.5.4.1 na serwerze HOME.PL. Wszystko poszło bez problemu, po instalacji edytowałem plik ".h...." Ok sklep działa! Wgrywam szablon, wstawiam produkty. Cieszę się, że nie ma żadnych błedów i tu nagle: Wchodze do menu przewoźników aby dodać kuriera i ku mojemu zdziwieniu podczas próby wyedytowania błąd: Property Carrier->name length (79) must be between 0 and 64 A podczas próby usunięcia kuriera: [PrestaShopException] Property Carrier->name length (79) must be between 0 and 64 at line 837 in file classesObjectModel.php 831. 832. $message = $this->validateField($field, $this->$field); 833. if ($message !== true) 834. { 835. if ($die) 836. throw new PrestaShopException($message); 837. return $error_return ? $message : false; 838. } 839. } 840. 841. return true; ObjectModelCore->validateFields - [line 265 - classesObjectModel.php] - [0 Argument] ObjectModelCore->getFields - [line 599 - classesObjectModel.php] - [0 Argument] ObjectModelCore->update - [line 2699 - classescontrollerAdminController.php] - [0 Argument] AdminControllerCore->processBulkDelete - [line 539 - classescontrollerAdminController.php] - [0 Argument] AdminControllerCore->postProcess - [line 580 - controllersadminAdminCarriersController.php] - [0 Argument] AdminCarriersControllerCore->postProcess - [line 158 - classescontrollerController.php] - [0 Argument] ControllerCore->run - [line 349 - classesDispatcher.php] - [0 Argument] DispatcherCore->dispatch - [line 50 - admin555index.php] - [0 Argument] Proszę o pomoc!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 presta4you.com Posted August 6, 2013 Share Posted August 6, 2013 Najprostszym rozwiązaniem będzie chyba przeniesienie tego na inny serwer jeżeli masz możliwość, ponieważ z home.pl spotkasz się zapewne jeszcze z problemami. Nie jest on do końca przystosowany do prestashop. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted August 6, 2013 Share Posted August 6, 2013 nie wiem jak jest na home.pl ale chyba jest dostep do bazy danych i np. phpmyadmina ? jeżeli tak, możesz spróbować usunąć go (kuriera) "ręcznie" z bazy Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 dawidryba Posted August 7, 2013 Author Share Posted August 7, 2013 No tak, ale jeśli mój Szef zakupił serwer na 2 lata w home to nie będzie mu się uśmiechało wydawać kolejnych pieniędzy na następny hosting. Bugi na home wszystkie pousuwałem( mi wiadome ), niestety z tym nie bardzo umiem sobie poradzić. Miałem przedtem postawiony sklep na prescie w wersji 1.4 - również miałem kilka problemów, jednak po usunięciu ich chodziła bezproblemowo. Wracając do tematu: To jest mój ostatni błąd, nie poddam się. Tak mam phpmyadmin - grzebałem tam wczoraj, jednak nie znam dokładnie całej struktury bazy danych prestashop i nie mogłem odszukać rekordów odpowiadających za kurera. Jeśli ktoś wie proszę o podpowiedź. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 dawidryba Posted August 15, 2013 Author Share Posted August 15, 2013 Odświeżam. Nadal nie mogę poradzić sobie z tym błędem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 korni Posted August 19, 2013 Share Posted August 19, 2013 (edited) ps_carrier w bazie danych. Tylko jak tam wpiszesz dłuższą nazwę, usuniesz całkiem, to przy edycji w preście będzie wyskakiwał błąd. Cokolwiek będziesz zmieniał, to rób to w bazie Edited August 19, 2013 by korni (see edit history) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 dawidryba Posted August 24, 2013 Author Share Posted August 24, 2013 Problem zarzegnany! Jest to bug w PS. Standardowa nazwa kuriera to nazwa strony sklepu. Nie przewidzieli, że nazwy stron mogą być długie. Dlatego presta wyrzuca błąd. Po zmianie nazwy w ps_carrier... na krótszą z PA można już bez problemu edytować. Dzięki za pomoc! Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted August 24, 2013 Share Posted August 24, 2013 a co, jeżeli by zmienić definicję obiektu i długość tego pola? np. do 250 ? to tylko moje luźne dywagacje, ale mogło by się sprawdzić w każdym razie: dzięki za info, dobrze wiedzieć na przyszłość, że jest taki problem w silniku Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
dawidryba
Witam serdecznie.
Postawiłem sklep na wersji 1.5.4.1 na serwerze HOME.PL. Wszystko poszło bez problemu, po instalacji edytowałem plik ".h...." Ok sklep działa!
Wgrywam szablon, wstawiam produkty.
Cieszę się, że nie ma żadnych błedów i tu nagle:
Wchodze do menu przewoźników aby dodać kuriera i ku mojemu zdziwieniu podczas próby wyedytowania błąd:
A podczas próby usunięcia kuriera:
Proszę o pomoc!!
7 answers to this question
Recommended Posts