Anna Posted August 29, 2009 Share Posted August 29, 2009 Witam mam problem z instalacją ostatniej wersji programu. W kroku trzecim wpisuję 1. adres serwera (ftp.name. etc), 2, nazwę bazy danych "prestashop", a potem login i hasło jak zawsze przy instalacji. Wciskam Verify i wyskakuje błąd "Database Server is available but database is not found.". Nie wiem o co może chodzić, bo o ile pamiętam to przy wersji 1.1 programu wszystko było ok. Wszystkie dane we wcześniejszych krokach są ok. Pliki programu umieściłam wg ścieżki serwerftp/prestashop , żeby nie było bałaganu.Czy popełniam błąd, którego nie popełniłam wcześniej? Bardzo proszę o pomoc, bo sprawa jest dla mnie dość pilna.Dziękuję i pozdrawiamAnna Link to comment Share on other sites More sharing options...
GEX IT Posted September 8, 2009 Share Posted September 8, 2009 Komunikat jest dosyć jasny, masz dostęp do serwera ale nie masz do bazy bazy.Sprawdź nazwę samej bazy danych, czy jest utworzona i czy użytkownik SQL ma dostęp do tworzenia tabel itp... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts