kicsiburcsi Posted August 5, 2013 Share Posted August 5, 2013 Sziasztok! Nekem az a problemam hogy nem minden szoveg magyarul van a shopban. Ugy nez ki hogy a fo oldalon jo minden, de bizonyos moduloknak a forditasa nem mukodik. Peldaul ha raklikkelek a "jelentkezz be" szovegre a jobb felso sarokban akkor a dolgok angolul jonnek fel.Igy van ez az "UJ TERMEKEK"-nel is es azt hiszem meg egy par helyen. Prestashop 1.5.4.1 Arra lennek kivancsi hogy honnan olvassa a szajt ezeket a text fajlokat es hol tudnam modositani. En egy a "Presta-theme-maker"-rol letoltott (vasarolt) theme-et hasznalok. Biztos van valahol egy text vagy config fajl ahol ezeket ki lehet cserelni :-) http://www.olcsosagok.hu ha valaki meg szeretne nezni. Udv es koszonet Tamas Link to comment Share on other sites More sharing options...
feri Posted August 5, 2013 Share Posted August 5, 2013 (edited) translation vagy fordításoknál válaszd ki a modulok fordítását és ott keresd meg amit szeretnél az adminon Edited August 5, 2013 by feri (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
kicsiburcsi Posted August 5, 2013 Author Share Posted August 5, 2013 (edited) Feri, Eloszor is koszonom hogy valaszoltal. Azt hiszem vegig mentem mar minden beallitason es mindent magyarra allitottam. Back office is magyarul van meg minden. Nagyon szivesen adok hozzaferest ha megszeretned nezni :-) Bocs, de nem vagyok (meg) nagyon rutinos. Koszonettel Tamas Edited August 5, 2013 by kicsiburcsi (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
pattila01 Posted August 5, 2013 Share Posted August 5, 2013 .... kiegészítve Feri kollégát: és ha ott nem találod, nézd meg ezt: http://www.prestashop.com/forums/index.php?/topic/239898-modulforditas/page__view__findpost__p__1184574 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kicsiburcsi Posted August 5, 2013 Author Share Posted August 5, 2013 pattila01! Koszonom a linket ez erdekesnek tunik. Akkor erre ra fogok nezni egy picit kesobb. Koszonom a segitseget es majd megirom hogy boldogulok :-) Koszi megegyszer... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kicsiburcsi Posted August 5, 2013 Author Share Posted August 5, 2013 (edited) Naszoval, kezdesnek szerettem volna leforditani a blocknewproducts.tpl -t ami itt talalhato /htdocs/themes/Ogugo/modules/blocknewproducts Ezen kell dolgoznom vagy kellene valahol egy masik fajlnak lenni? Ez a fajl nem igazabol tartalmaz olyan szoveget ami az Uj termekek alatt van a szajton :-) Lehet hogy a Kormit-megkeresem jovo heten szemelyesen mert csak egy par kilometerre lakik tolem :-) Bocs ha sotetnek tunok de ez igazabol nincs leirva sehol Edited August 5, 2013 by kicsiburcsi (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
kicsiburcsi Posted August 5, 2013 Author Share Posted August 5, 2013 translation vagy fordításoknál válaszd ki a modulok fordítását és ott keresd meg amit szeretnél az adminon Ezt kapom ra hibauzenetkent: Warning! Your PHP configuration limits the maximum number of fields allowed in a form: 1000 - max_input_vars Please ask your hosting provider to increase the this limit to 1498 at least or edit the translation file manually. Azt vagom hogy mit jelent csak azt nem tudom hol kell megvaltoztatni :-( PHP Myadmin-hoz van hozzaferesem ha az segit... Mennyi baj van velem mi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pattila01 Posted August 5, 2013 Share Posted August 5, 2013 Warning! Your PHP configuration limits the maximum number of fields allowed in a form:1000 - max_input_vars Írj egy üzenetet a szolgáltatódnak hogy emeljék meg a max_input_vars értékét minimum 1500-ra és ez a probléma megoldódik. Ez a fajl nem igazabol tartalmaz olyan szoveget ami az Uj termekek alatt van a szajton :-) Meg kell nézni hogy melyik modulról van szó. Ezt vagy forráskódból olvasod ki, vagy megnézed a Pozíciók-nál hogy az adott pozícióban milyen modul van. Ha megvan a modul neve, már mehet is a fordítás. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kicsiburcsi Posted August 5, 2013 Author Share Posted August 5, 2013 Eloszor megvarom amig Fasthost megoldja a PHP config limitet. Altalaban nagyon gyorsak, hatha az megoldja a problemakat. Utana folyatatom. Addig is koszike az idot amit ramszantok. Tok rendesek vagytok :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
kicsiburcsi Posted August 5, 2013 Author Share Posted August 5, 2013 Na Fasthost bedobta az unalmasat. Ezt kaptam a PHP config emailemre: "Dear Tamas Thank you for contacting us with this enquiry, however, I'm afraid that in a shared hosting platform, the max_input_vars cannot be modified as this is already fixed. What you can do is to move to our Dedicated Server wherein you can provide the settings for the php. Thanks again for contacting us. Best Regards, Margarette Mission - Technical Support Fasthosts Customer Support" Na most van a dilemma hogy mit csinaljak... Sracok otthon milyen hostolasi lehetosegek vannak? szolgaltatok adnak Statikus IP cimet, mert meg az is lehet hogy osszedobok egy LAMP servert a raspberry Pi-men. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kiaz Posted August 8, 2013 Share Posted August 8, 2013 (edited) 1. Első körben újra telepíteném a magyar nyelvet. 2. Ha ez nem oldja meg, a themes mappa - te témád - lang mappa - hu.php fájlt letölteni és szerkeszteni a szükséges részeket. (nálad a "$_LANG['new-products..." "$_LANG['product-compare..." "$_LANG['products-comparison..." "$_LANG["prices-drop..." kezdetűek lehetnek lényegesek, de nézd át, hogy még mi hiányzik) -karakter kódolásra vigyázni, különben nem lesz jó, mentsd el és töltsd vissza. Edited August 8, 2013 by kiaz (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
fjoejoe Posted August 29, 2013 Share Posted August 29, 2013 Na Fasthost bedobta az unalmasat. Ezt kaptam a PHP config emailemre: Esetleg próbáld ki ezt nekem működött. Az admin könyvtárba (amit telepítés után át kell nevezni), ha még nincs hozz létre egy .htaccess nevű fájlt és abba írd az alábbi kódot. php_value max_input_vars 1500 (vagy az 1500 helyett nagyobb számot, amennyire szükség van) Remélem sikerül! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pattila01 Posted August 30, 2013 Share Posted August 30, 2013 fjoejoe köszönjük! Hozzászólásod igen építő jellegű volt, ezt én sem használtam. Bizonyos szervereken tényleg működik! Csak így tovább köszönjük! Attila 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fjoejoe Posted August 30, 2013 Share Posted August 30, 2013 Köszönöm Attila! Véletlenül bukkantam rá, mikor nekem is ezzel volt gondom, kb. 1-2 napnyi keresgélés után, de sajnos már nem emlékszem, hogy hol. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts