masimo Posted August 4, 2013 Share Posted August 4, 2013 Witam serdecznie, Mam jeszcze jedno pytanie sprawa chyba powinna być prosta ponieważ zamiast koloru chciałbym dodać .jpg . W pliku /modules/blocktopmenu/superfish-modified.css jak zmieniam linijkę: .sf-menu { margin: 10px 0; padding:0; width:980px;/* 980 */ background: *#383838; Na .sf-menu { margin: 10px 0; padding:0; width:980px;/* 980 */ background:url(../img/menucon2.jpg); background: #383838; Powinno jako tło menu pojawić się menucon2.jpg , a tak się nie dzieje . Dodam tylko że jak zmienię w tej linijce kolor np: na czarny czy niebieski to tło tego menu się zmienia , natomiast jest problem z obrazkiem . Chyba a raczej na pewno coś ja źle wpisuję . Proszę o pomoc z góry dziękuję i pozdrawiam . Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted August 4, 2013 Share Posted August 4, 2013 background:url(../img/menucon2.jpg); background: #383838; background:url(); zostaje nadpisany przez backgrund: #383838; polecenie background można użyć tylko raz Jeżeli zostanie użyte więcej razy w obrębie jednej klasy stylu css - wówczas wykorzystana zostanie ostatnia wartość, w tym przypadku #383838 zamiast url();. użyj czegoś takiego: background: #383838 url('../img/menucon2.jpg'); 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
masimo Posted August 4, 2013 Author Share Posted August 4, 2013 Działa , dziękuję i pozdrawiam . Trochę się śpieszę i szkolne błędy wychodzą . Pozdrawiam . Link to comment Share on other sites More sharing options...
arstream Posted June 30, 2014 Share Posted June 30, 2014 też prawda, ale można jeszcze tak bo w mojej 1.6 okazało się że top i concent mają nadane osobno tło białe Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts