przemko Posted August 2, 2013 Share Posted August 2, 2013 Chciałbym, aby w moim sklepie zawartość zakładki "Opis" pokazywała się na stronie "pełnego produktu" w miejscu, w którym teraz jest "krótki opis produktu". Krótkiego opisu produktu może w ogóle nie być widać na stronie z pełnym opisem, bo u mnie jest to powtórzenie części pełnego opisu. Prawdopodobnie wystarczy zmajstrować coś w pliku "products.tpl". Czy ktoś wie co należy gdzie przenieść? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted August 2, 2013 Share Posted August 2, 2013 dokładnie tak, chodzi o plik product.tpl mam nadizeje, że korzystasz ze standardowego template w tym pliku masz taki kod: {if $product->description_short} <div id="short_description_content" class="rte align_justify">{$product->description_short}</div> {/if} {if $product->description} <p class="buttons_bottom_block"><a href="javascript:{ldelim}{rdelim}" class="button">{l s='More details'}</a></p> {/if} to jest kod odpowiedzialny za wyświetlanie się opisu, zastąp go tym: {$product->description} Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemko Posted August 4, 2013 Author Share Posted August 4, 2013 Dziękuję za odpowiedź, jednak nie dokładnie o to mi chodziło. Prawdopodobnie źle się wyraziłem Zakładka "Opis" na stronie produktu zwiera listę cech. I właśnie ten fragment (zawartość zakładki "Opis" u dołu ekranu) chciałbym wyświetlać w miejscu, w którym obecnie znajduje się "krótki opis" produktu (a nie zastąpić krótki opis pełnym opisem). Oczywiście chciałbym też, aby u dołu strony ta zakładka z listą cech już się nie pokazywała. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted August 4, 2013 Share Posted August 4, 2013 zatem za fragment o którym mówisz odpowiada kod: {if isset($features) && $features} <!-- product's features --> <ul id="idTab2" class="bullet"> {foreach from=$features item=feature} {if isset($feature.value)} <li><span>{$feature.name|escape:'htmlall':'UTF-8'}</span> {$feature.value|escape:'htmlall':'UTF-8'}</li> {/if} {/foreach} </ul> {/if} możesz go zakomententować: {* *} ów kod wklejasz zaraz pod krótkim opisem (już bez znaków zakomentowania oczywiście) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemko Posted August 4, 2013 Author Share Posted August 4, 2013 Dziękuję. Teraz działa. Musiałem jeszcze skasować linikję u dołu kodu odpowiadającą za pokazywanie się tej sekcji tylko wtedy, kiedy użytkownik kliknie zakładkę "Opcje". Link to comment Share on other sites More sharing options...
wmb Posted December 9, 2013 Share Posted December 9, 2013 przemko, mógłbyś napisać którą dokładnie linijkę skasowałeś? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts