hun2028 Posted August 2, 2013 Share Posted August 2, 2013 Arkadaslar Merhaba, herhnagi bir duruma göre backup nasil alip tekrar problem oldugunda geri yükleyebilrim.? ilginiz icin tesekkürler... Link to comment Share on other sites More sharing options...
bera_ramazan Posted August 2, 2013 Share Posted August 2, 2013 Admin panelinden Advanced Parameters den Database Backup kısmından veritabanının yedeğini alabilirsin Link to comment Share on other sites More sharing options...
hun2028 Posted August 2, 2013 Author Share Posted August 2, 2013 peki resimler , ürünler ve diger backuplar Link to comment Share on other sites More sharing options...
MahmutGulerce Posted August 2, 2013 Share Posted August 2, 2013 Resimler için img klasörünün yedeğini alabilirsiniz. Ürünleriniz zaten veri tabanında bulunuyor. Son olarak config klasörünü de yedeklemenizde fayda var. Özetle: img ve config klasörünü yedekliyorsunuz ve veri tabanını yedekliyorsunuz. Eğer temanızda geğişiklik yaptıysanız veya farklı modülleriniz varsa modules ve themes klasörlerini de yedekleyebilirsiniz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wild Posted August 3, 2013 Share Posted August 3, 2013 Ayrı ayrı almak yerine direk cpanelden full backup almak en iyisi değilmi ? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
hun2028 Posted August 7, 2013 Author Share Posted August 7, 2013 son olarak admin paneli nasil türkce yapiyorduk. bir ara karistirirken bulmustum ama simdi bulamiyorum... Link to comment Share on other sites More sharing options...
SahinSOLMAZ Posted August 8, 2013 Share Posted August 8, 2013 son olarak admin paneli nasil türkce yapiyorduk. bir ara karistirirken bulmustum ama simdi bulamiyorum... Yönetim panelinde menüleri soruyorsanız, Yönetim menüsünün en alttan birinci sırasında Kayışlar (Admin Sekme Ayarları) butonu var o sayfa üzerinden yapabilirsiniz, menüler komple ingilizce ise Admin->Tabs yolunu izlemelisiniz. Mağaza ve modül tercümelerini soruyorsanız da, Yer -> Çevirler sayfasını izleyiniz, son olarak admin kullanıcınızın ayarlarından profil dilini Türkçe yapınız. İyi bayramlar. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Onur AYDIN Posted August 22, 2013 Share Posted August 22, 2013 kendi linux sunucusunu kullananlar için yedekleme scripti hazırlayacağım. Link to comment Share on other sites More sharing options...
optizyme Posted August 29, 2013 Share Posted August 29, 2013 Ben de bu konuyu merak ediyorum. En kötüsü oldu ve hem web sitesi dizinini kaybetti hem de veritabanını kaybettik. 1-1 olarak nasıl eski haline kayıpsız getirebiliriz? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Şahin YILDIZ Posted August 30, 2013 Share Posted August 30, 2013 (edited) Bu işlemin en garantili ve sağlam yöntemi, en başta yapacağınız hosting firması seçimidir.. Aylık, haftalık yedekleme seçeneği olan ve her hangi bir durumda size sorun çıkarmadan bu yedekleri temin edecek hosting firması ile çalışmaktır...(tabi bu işlem için sizden ek ücret almaması gerekiyor).. Anlık düzenlemelerde veritabanı yedeğini admin panel üzerinden yedek alabilirsiniz... Ek olarak ise ekteki modülü kullanarak veri tabanını indirebilir tekrar geri yükleyebilirsiniz... İNDİR Edited August 30, 2013 by Şahin YILDIZ (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
optizyme Posted August 30, 2013 Share Posted August 30, 2013 Şahin bey merhaba, İHS ile uzun yıllardır çalışıyorum. Tek şikayetim, bulunduğum pakette sadece 1 mysql veritabanına ve 1 subdomaine izin veriyor olması. Bunun yanında 100 adet e-mail veriyor ki sadece 8 tanesini kullanıyorum. Onun haricinde yedekleme, online yardım konusunda memnunum. Ancak sağlamcı olduğumdan bir yedek de ben almak istiyorum çünkü mağazamda 56 adet ürün var 4 dil desteği var. Tekrar olşturmak büyük mesele benim için. Verdiğiniz modülü deneyeceğim. Teşekkür ederim. Link to comment Share on other sites More sharing options...
safa Posted August 31, 2013 Share Posted August 31, 2013 (edited) Şahin bey merhaba, İHS ile uzun yıllardır çalışıyorum. Tek şikayetim, bulunduğum pakette sadece 1 mysql veritabanına ve 1 subdomaine izin veriyor olması. Bunun yanında 100 adet e-mail veriyor ki sadece 8 tanesini kullanıyorum. Onun haricinde yedekleme, online yardım konusunda memnunum. Ancak sağlamcı olduğumdan bir yedek de ben almak istiyorum çünkü mağazamda 56 adet ürün var 4 dil desteği var. Tekrar olşturmak büyük mesele benim için. Verdiğiniz modülü deneyeceğim. Teşekkür ederim. İHS türkiyedeki en iyi hosting firması bana göre orda üç adet vps serverım var , destekleri çok iyi. yedek almak aslında çok basit, bütün dosyaları bilgisayarınıza kaydetdikten sonra , phpmyadminden veritabanını export edip sql yedeğini almanız. Edited August 31, 2013 by safa (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts