mentalspot Posted July 31, 2013 Share Posted July 31, 2013 Witajcie, czy są jakies moduły do wyszukiwania po kolorze? Np. do każdego produktu aby przypisać jakis kolor lub wiele kolorów a potem aby mozna było je wyszukać w wyszukiwarce ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted July 31, 2013 Share Posted July 31, 2013 jak rozumiem ma to być wyszukiwarka, nie filtr typu block layered navigation? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mentalspot Posted July 31, 2013 Author Share Posted July 31, 2013 mam zainstalowałem testuję, jeszcze nie wiem czy to to tylko nie wiem czemu po wybraniu opcji nie odświeża mi strony ? ten moduł powinien mieć jakieś specjalne opcje włączone ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted July 31, 2013 Share Posted July 31, 2013 produkty powinny ładować się bez "przeładowania", to dość rozbudowane narzędzie, raczej nie ma tam opcji które "koniecznie musza być włączone" Link to comment Share on other sites More sharing options...
mentalspot Posted July 31, 2013 Author Share Posted July 31, 2013 tak mi się wydawało, zmienia w pasku adresu adres dodając np. atrybuty, ale nie wiem czemu nie sortuje mi tych rzeczy pewnie wina szablonu kategorii poszukam / porównam z oryginałem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mentalspot Posted August 1, 2013 Author Share Posted August 1, 2013 Może ja czegoś nie rozumiem, ale jeśli jakieś buty mają oryginalnie 2 kolory tzn. mają zielone sznurówki i białe podeszwy (taki model) to chciałbym, aby ukazały się klientowi zarówno kiedy kliknie kolor zielony, jak i wtedy kiedy kliknie kolor biały w wyszukiwarce. I teraz jeżeli używam kombinatora atrybutów to mi pokazuje każdy kolor z osobnym stanem magazynowym a chciałbym, żeby to pokazywało jako listę kolorów dla 1 produktu i 1 stanem magazynowym. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wzr1one Posted August 8, 2013 Share Posted August 8, 2013 Tego raczej tak nie rozdzielisz - musiał byś stworzyć atrybut o nazwie powiedzmy biało-zielony i wtedy on będzie mógł je rozdzielić. Bo raczej nie będzie do wyboru - sznurówki - białe, zielone, czerwone tylko takie buty będą kompletem którego nie da sie zmienić ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
imogen Posted December 3, 2013 Share Posted December 3, 2013 Jak włączyć wyszukiwanie po kolrze ponieważ w opcjach mam tylko: ceny, podkategori, producenta, wagi, stanu produktu, stanu magazynowego? nie widzę nigdzie kolor? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wzr1one Posted December 4, 2013 Share Posted December 4, 2013 Włącz nakładka filtrów nawigacyjnych, chyba o to chodzi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
imogen Posted December 4, 2013 Share Posted December 4, 2013 nakładke jest włączona tylko w funkcji nie widzę po wyboru filtru kolorze Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted December 4, 2013 Share Posted December 4, 2013 drugi krok, można wybrać atrybut, w tym kolory Masz taki atrybut na sklepie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
imogen Posted December 4, 2013 Share Posted December 4, 2013 (edited) własnie nie mam Edited December 4, 2013 by imogen (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted December 4, 2013 Share Posted December 4, 2013 Przebudowałaś index atrybutów? jest tam opcja do jego przebudowania. Piszę "przebudowałaś" gdyż z jakiegoś Twojego postu wywnioskowałem, że jesteś kobietą dlatego jeżeli się mylę - wyprowadź mnie z błędu proszę Link to comment Share on other sites More sharing options...
imogen Posted December 4, 2013 Share Posted December 4, 2013 (edited) Dzięki, nie wpadłam na to tak jestem kobietą Edited December 4, 2013 by imogen (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted December 4, 2013 Share Posted December 4, 2013 to jak, po przebudowaniu indeksu kolor jako atrybut pojawił się do wyboru jako filtr? Link to comment Share on other sites More sharing options...
imogen Posted December 5, 2013 Share Posted December 5, 2013 tak, dzięki działa Link to comment Share on other sites More sharing options...
john54 Posted March 16, 2014 Share Posted March 16, 2014 Witam, czy da się uruchomić ten moduł na podstronie wyszukiwarki ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts