Agnieszka Pocztarska Posted July 31, 2013 Share Posted July 31, 2013 (edited) Witajcie, Zakładam sklep na PS z wykorzystaniem motywu FreshMarket. Niestety, dopiero się uczę i mam wrażenie, że robię dużo błędów. Potrzebuję pomocy bo sama już nie ogarniam... Konkretnie: 1. Załączam stronę główną ze skórką Freshmarket 2. Mam problem z głównym, poziomym menu: Jak mam przemieszczać w poziomie poszczególne pozycje (Strona główna, Dzieci, Drogeria, Blog itp)? Chcę przenieść "Strona Główna na lewą stronę do pozycji 1. Co mam zrobić aby "Strona Główna" była tylko elementem klikalnym (zawsze powrót na Stronę Główną sklepu) bez rozwijanego menu? Widziałam w panelu administracji, że wszystkie kategorie, które stworzyłam są przypisane do Strona Główna. Jak można to zmienić? 3. Nad boxem KOSZYK miałam box KATEGORIE. Niestety, coś namieszałam (chyba w Moduły w Administracji) i box KATEGORIE zniknął. Czy ktoś z Was jest w stanie mi pomóc? Oczywiście, w przypadku dodatkowych pytań proszę o kontakt. Z góry dziękuję za pomoc! A. Edited July 31, 2013 by Agnieszka Pocztarska (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted August 1, 2013 Share Posted August 1, 2013 1) w tym przypadku trzeba usunąć cała konfigurację i dodawać elementy do menu zgodnie z kolejnością (niestety, nie ma możliwości zrekonfigurowania pozycji w ustawieniach modułu) 2) zamiast dodawać kategorię "Strona główna" proponuję utworzyć "zwykły" link: z nazwą "Strona Główna" oraz adresem url wskazującym na stronę główną sklepu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Agnieszka Pocztarska Posted August 1, 2013 Author Share Posted August 1, 2013 Dziękuję za szybką odpowiedź. Odnośnie "usunięcia konfiguracji". Czy to oznacza, że muszę skasować wszystkie utworzone kategorie i wprowadzić je na nowo? Podpięłam pod te kategorie już blisko 300 produktów... Z góry dziękuję za odpowiedź. A. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Agnieszka Pocztarska Posted August 1, 2013 Author Share Posted August 1, 2013 No dobrze, poradziłam sobie jakoś z tym menu poziomym oraz STRONA GŁÓWNĄ - dzięki za naprowadzenie mnie. Ale został jeszcze 3-ci punkt z listy problemów: 3. Nad boxem KOSZYK miałam box KATEGORIE. Niestety, coś namieszałam (chyba w Moduły w Administracji) i box KATEGORIE zniknął. Co zrobiłam, że nagle zniknął ten box KATEGORIE? Pozdr. A. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted August 1, 2013 Share Posted August 1, 2013 nie trzeba usuwać kategorii i produktów, chodzio o zrekonfigurowanie menu (usunięcie elementów z prawego boxu w konfiguracji modułu) 3. nie bardzo wiem jak to wyglądało i skąd ten element się wziął Link to comment Share on other sites More sharing options...
Agnieszka Pocztarska Posted August 1, 2013 Author Share Posted August 1, 2013 Odnośnie boxa KATEGORIE wyglądało to tak jak w oryginalnej wersji skórki (w załączniku oryginał). Lewa strona, CATEGORIES, niebieski box nad CART. Gdzie mogę to znaleźć? Który moduł jest za to odpowiedzialny? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted August 1, 2013 Share Posted August 1, 2013 dziękuje za dodatkowe informacje, teraz się wyjaśniło jest to moduł block categories proszę się upewnić że jest on zainstalowany w moduły > moduły jeżeli jest i mimo to nie wyświetla się - proponuję odinstalować go i zainstalować ponownie (opcjonalnie zresetować klikając na button "reset") Link to comment Share on other sites More sharing options...
Agnieszka Pocztarska Posted August 1, 2013 Author Share Posted August 1, 2013 To ja dziękuję - wszystko wróciło do normy! Uff Aha, przy okazji - mam jeszcze jedno pytanie ale to pozwolę sobie wysłać Panu na Priv. Dzięki i pozdrawiam, A. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts