morso Posted July 30, 2013 Share Posted July 30, 2013 (edited) Witam serdecznie Czy suwak cen w module filtrów nawigacyjnych uwzględnia ceny promocyjne? Jeżeli w produkcie ustawię cenę specyficzną np. połowa ceny produktu. (np produkt kosztuje 10000 a przecenię go o 5000) i w polu : Już od __ sztuk w stawię 1 filtr ceny nie uwzględnia. Jeżeli wstawię 0 - filtr indeksuje produkt z ceną znacznie niższą od faktycznej? Czy można coś z tym zrobić? prestashop 1.5.4.1, domyślny szablon, bez modyfikacji Edited August 1, 2013 by morso (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
swiatsmoka Posted July 30, 2013 Share Posted July 30, 2013 znacznie niższą od ceny promocyjnej ? czy od ceny właściwej ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
morso Posted July 31, 2013 Author Share Posted July 31, 2013 (edited) Wielkie dzięki za odpowiedź, męczę się z tym od ponad miesiąca. Dam przykład: Cena hurtowa netto 0zł cena netto 16260.16zł vat 23% cena brutto 20000zł i teraz Zastosowana zniżka kwotowa; 5000zł od ilości 1. suwak ceny traktuje produkt jak by zniżki nie miał, (Ponowne indeksowanie nic nie daje) jeżeli w zniżce zmienię "od ilości" z 1 na 0, coś się dzieje ale - w suwaku jak by produkt miał cenę znacznie niższą tzn. znika już przy limicie do 13850zł Cały problem znika jeżeli w produkcie zmieni się VAT z 23% na 0% wtedy przy zniżce "od ilości" = 0 wszystko działa dobrze ... no ale VATu 0% to my w Polsce nigdy się nie doczekamy Bardzo proszę o pomoc Edited July 31, 2013 by morso (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
swiatsmoka Posted July 31, 2013 Share Posted July 31, 2013 w pierwszej kolejności sprawdz sobie jak masz poustawiane stawki podatkowe potem jakie stawki masz poprzypisywane do produktów Link to comment Share on other sites More sharing options...
morso Posted July 31, 2013 Author Share Posted July 31, 2013 (edited) Sprawdziłem A więc tak: Lokalizacja->Podatki - mam tylko jeden, 23% zapisany w formacie 23.000 podatek włączony, wyświetlany w koszyku, ustalany w oparciu o adres dostawy. W Lokalizacja->Zasady ustalania podatków też mam tylko jeden - 23%; W jego edycji mam listę krajów europejskich - wszystkie mają ustawiony podatek 23% W przypadku ich edycji wszystkie mają pole akcja ustawione na "tylko ten podatek" i pole podatek na 23% zakres kodu pocztowego 0; Nie mam włączonej geolokalizacji. Wszystkie produkty mają ustawiony podatek 23% i jest on poprawnie wyświetlany w koszyku jak w katalogu. Problem dotyczy tylko suwaka z bloku nakładania filtrów nawigacyjnych. Edited July 31, 2013 by morso (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
swiatsmoka Posted July 31, 2013 Share Posted July 31, 2013 to jeszcze jedno pytanie jak w konfiguracji filtrów masz ustawioną taką opcję Uwzględniaj podatek w filtrze ceny Link to comment Share on other sites More sharing options...
morso Posted July 31, 2013 Author Share Posted July 31, 2013 (edited) "Uwzględniaj podatek w filtrze ceny" ustawione na "tak". Sprawdziłem też co się stanie jeżeli ustawię na "nie". Produkt zaczął już znikać przy limicie na suwaku ustawionym na 11 260zł, a więc jeszcze wcześniej niż powinien. Sprawdziłem jeszcze to ustawienie w połączeniu ze zniżką produktu i tak: - przy zniżce ustawionej od ilości 0 - jak wyżej - przy ustawieniu od ilości 1 po prostu na suwaku mam ceny netto, bez uwzględniania zniżki. Czyli produkt z ceną 15000zł znika, gdy na suwaku ustawię, że chce produkty z ceną nie wyższą niż 16260 Edited July 31, 2013 by morso (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
morso Posted August 1, 2013 Author Share Posted August 1, 2013 (edited) To może zadam inne pytania: 1. Czy macie ten sam problem, czy to normalna przypadłość tego modułu? Próbowałem zainstalować prestashop na innym hostingu z paczki z innego źródła (z tzw.one click) i mam to samo. 2.Czy można się jakoś dobrać do tej zmiennej przechowującej cenę specjalną z poziomu tego modułu? Potrafię w blocklayered.php zmodyfikować cenę minimalną i maksymalną, ale tylko dla wszystkich produktów, a potrzebuje ją zmieniać tylko w tych, które mają ustawioną cenę specjalną. przykład: http://test3.xrebirt...ory&id_lang=2#/ podatek 30% Bardzo proszę o pomoc, Ewentualne oferty proszę na priva Edited August 1, 2013 by morso (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts