Nash64 Posted July 30, 2013 Share Posted July 30, 2013 Witam, widzę że ostatnio ten moduł robi furore. Wszystko fajnie tylko powiedźcie mi jak ustawić kolejność kategorii? Obecnie widze, że to działa na zasadzie kolejnosci aktualizacji kategorii, a jednak wolalbym by była kolejność ustawiana przeze mnie. Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted July 30, 2013 Share Posted July 30, 2013 możesz powiedzieć o który moduł chodzi? z chęcią sprawdzę w jaki sposób ustalana jest kolejność kategorii Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nash64 Posted July 30, 2013 Author Share Posted July 30, 2013 Jasne, http://www.prestashop.com/forums/topic/121735-free-module-homepage-categories-module/ Dzięki za zainteresowanie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted July 30, 2013 Share Posted July 30, 2013 okej, sprawdziłem kod, jest tam coś takiego: ORDER BY `level_depth` ASC, c.`position` ASC'); oznacza to tyle, że kolejność wyświetlania kategorii definiowana jest przez pozycję kategorii którą możesz ustawić ręcznie w katalog > kategorie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nash64 Posted July 31, 2013 Author Share Posted July 31, 2013 Zgadza się. Tylko to coś nie działa. Kolejność ustawia się tak, że ostatnio edytowana kategoria jest pierwsza z prawej w kolejności i to przesuwanie pozycji w panelu admina nic nie daje bo to już sprawdzałem. Może podeśle kod źródłowy pliku? Pozdro. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted July 31, 2013 Share Posted July 31, 2013 ja sprawdziłem kod tego modułu, wynika z niego jasno, że kolejność kategorii ustalana jest na podstawie pozycji z back office mogę wiedzieć z jakiej wersji korzystasz? sprawdzę moduł na dokładnie tej samej instalcji jaką masz Ty Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nash64 Posted July 31, 2013 Author Share Posted July 31, 2013 wersja najnowsza, 1.5. Dodatek też zainstalowany jest do wersji 1.5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts