marcin_d Posted July 24, 2013 Share Posted July 24, 2013 Witam Zostałem poproszony o zrobienie programu do "zapytań o cenę". W późniejszym czasie się to rozbuduje więc wybrałem PrestaShop. Proszę o pomóc gdyż sam nie mogę się z tym uporać - Dodałem produkty i jestem w fazie testowania zamówień... Jak zmienić formularz "dla gościa" aby nie było wymaganych tyle opcji. Chciałbym pozostawić max: imię, nazwisko, mail oraz numer telefonu. Można to zrobić w miarę bezbolesny sposób? Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted July 24, 2013 Share Posted July 24, 2013 Witam Zostałem poproszony o zrobienie programu do "zapytań o cenę". W późniejszym czasie się to rozbuduje więc wybrałem PrestaShop. Proszę o pomóc gdyż sam nie mogę się z tym uporać - Dodałem produkty i jestem w fazie testowania zamówień... Jak zmienić formularz "dla gościa" aby nie było wymaganych tyle opcji. Chciałbym pozostawić max: imię, nazwisko, mail oraz numer telefonu. Można to zrobić w miarę bezbolesny sposób? Pozdrawiam idziesz do lokalizacja > kraje klikasz na ikonę edycji przy kraju dla którego chcesz wyedytować formularz następnie zmieniasz formatkę adresu usuwając zbędne pola może się okazac, że konieczne będzie również wyedytowanie klasy Address (classes/Address.php) dla niektórych cech z definicji obiektu musisz usunąć required => true public static $definition = array( 'table' => 'address', 'primary' => 'id_address', 'fields' => array( 'id_customer' => array('type' => self::TYPE_INT, 'validate' => 'isNullOrUnsignedId', 'copy_post' => false), 'id_manufacturer' => array('type' => self::TYPE_INT, 'validate' => 'isNullOrUnsignedId', 'copy_post' => false), 'id_supplier' => array('type' => self::TYPE_INT, 'validate' => 'isNullOrUnsignedId', 'copy_post' => false), 'id_warehouse' => array('type' => self::TYPE_INT, 'validate' => 'isNullOrUnsignedId', 'copy_post' => false), 'id_country' => array('type' => self::TYPE_INT, 'validate' => 'isUnsignedId', 'required' => true), 'id_state' => array('type' => self::TYPE_INT, 'validate' => 'isNullOrUnsignedId'), 'alias' => array('type' => self::TYPE_STRING, 'validate' => 'isGenericName', 'required' => true, 'size' => 32), 'company' => array('type' => self::TYPE_STRING, 'validate' => 'isGenericName', 'size' => 64), 'lastname' => array('type' => self::TYPE_STRING, 'validate' => 'isName', 'required' => true, 'size' => 32), 'firstname' => array('type' => self::TYPE_STRING, 'validate' => 'isName', 'required' => true, 'size' => 32), 'vat_number' => array('type' => self::TYPE_STRING, 'validate' => 'isGenericName'), 'address1' => array('type' => self::TYPE_STRING, 'validate' => 'isAddress', 'required' => true, 'size' => 128), 'address2' => array('type' => self::TYPE_STRING, 'validate' => 'isAddress', 'size' => 128), 'postcode' => array('type' => self::TYPE_STRING, 'validate' => 'isPostCode', 'size' => 12), 'city' => array('type' => self::TYPE_STRING, 'validate' => 'isCityName', 'required' => true, 'size' => 64), 'other' => array('type' => self::TYPE_STRING, 'validate' => 'isMessage', 'size' => 300), 'phone' => array('type' => self::TYPE_STRING, 'validate' => 'isPhoneNumber', 'size' => 32), 'phone_mobile' => array('type' => self::TYPE_STRING, 'validate' => 'isPhoneNumber', 'size' => 32), 'dni' => array('type' => self::TYPE_STRING, 'validate' => 'isDniLite', 'size' => 16), 'deleted' => array('type' => self::TYPE_BOOL, 'validate' => 'isBool', 'copy_post' => false), 'date_add' => array('type' => self::TYPE_DATE, 'validate' => 'isDateFormat', 'copy_post' => false), 'date_upd' => array('type' => self::TYPE_DATE, 'validate' => 'isDateFormat', 'copy_post' => false), ), ); Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 marcin_d Posted July 24, 2013 Author Share Posted July 24, 2013 Dziękuję za szybką reakcję Właśnie robię kopię zapasową więc jak tylko się skończy ten proces to będę działał. W dalszej części jest wymaganie dotyczące sposobu dostawy oraz płatności ... (chciałbym te kroki wyłączyć całkiem) tu również muszę edytować pliki? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted July 24, 2013 Share Posted July 24, 2013 zdecydowanie tak, powiem więcej, w tym przypadku będzie niezbędna dość spora modyfikacja zarówno core presty (klasy php) jak i plików związanych z szablonem (.tpl), nie jest to wcale tak proste i oczywiste, na jakie może wyglądać niemniej jednak jest do zrobienia Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
marcin_d
Witam
Zostałem poproszony o zrobienie programu do "zapytań o cenę".
W późniejszym czasie się to rozbuduje więc wybrałem PrestaShop.
Proszę o pomóc gdyż sam nie mogę się z tym uporać -
Dodałem produkty i jestem w fazie testowania zamówień...
Jak zmienić formularz "dla gościa" aby nie było wymaganych tyle opcji.
Chciałbym pozostawić max: imię, nazwisko, mail oraz numer telefonu.
Można to zrobić w miarę bezbolesny sposób?
Pozdrawiam
3 answers to this question
Recommended Posts