Pearl Posted July 24, 2013 Share Posted July 24, 2013 E posibil sa importi useri din prestashop 1.3 in prestashop 1.5 ? Daca da , care ar fi o solutie ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarkLucas Posted July 24, 2013 Share Posted July 24, 2013 E posibil sa importi useri din prestashop 1.3 in prestashop 1.5 ? Daca da , care ar fi o solutie ? E posibil sa facu upgrade de la 1.3.x la 1.5.x, si nu mai esti nevoit sa faci niciun import. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pearl Posted July 24, 2013 Author Share Posted July 24, 2013 (edited) E posibil sa facu upgrade de la 1.3.x la 1.5.x, si nu mai esti nevoit sa faci niciun import. cum e posibil asta ? EDIT: O sa dau un search pe google! ps: legat de useri , e posibil sa importi doar userii ? fara comenzi ,history etc. Edited July 24, 2013 by Pearl (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarkLucas Posted July 24, 2013 Share Posted July 24, 2013 cum e posibil asta ? EDIT: O sa dau un search pe google! ps: legat de useri , e posibil sa importi doar userii ? fara comenzi ,history etc. Pentru a face upgrade nu trebuie sa cauti pe google. Exista tutorial de upgrade -> http://doc.prestashop.com/display/PS15/Updating+PrestaShop Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pearl Posted July 24, 2013 Author Share Posted July 24, 2013 Pentru a face upgrade nu trebuie sa cauti pe google. Exista tutorial de upgrade -> http://doc.prestasho...ting+PrestaShop De exemplu vreau sa import dintr-un prestashop 1.3 intr-un alt prestashop 1.5 nu upgrade. Ma gandeam ca se poate exporta in xls si se poate importa dincolo Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarkLucas Posted July 24, 2013 Share Posted July 24, 2013 De exemplu vreau sa import dintr-un prestashop 1.3 intr-un alt prestashop 1.5 nu upgrade. Ma gandeam ca se poate exporta in xls si se poate importa dincolo TOOLS -> IMPORT, si ai acolo ce doresti sa importi (Categorii, Produse, Clienti.. etc.). Dar importul din cate stiu eu se face din fila .csv , nu din .xls . Iar acolo in partea dreapta iti arata cum trebuie creata fila .csv . Link to comment Share on other sites More sharing options...
valentin.g Posted July 24, 2013 Share Posted July 24, 2013 daca ai deja clienti in versiunea 1.5 s-ar putea sa fie o problema. prestashop foloseste o cheie "_COOKIE_KEY_" folosita pentru criptarea parolelor. deci tu ai fi in situatia sa ai 2 chei diferite. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pearl Posted July 29, 2013 Author Share Posted July 29, 2013 Am exportat csv file din ps_customer si l-am importat in noul shop. Totul e ok , fieldurile sunt aceleasi , ca trebuie sa le dai nume la toate , sa fie sincronizate.Totul bine si frumos pana la logare...nu pot sa ma loghez in noul shop cu e-mail si password. Imi spune Authentification Failed ,sigur la parola e problema pt ca in backoffice customers exist cu email-ul ala. Ce-ar putea fi ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
valentin.g Posted July 29, 2013 Share Posted July 29, 2013 citeste aici inca odata http://www.prestashop.com/forums/index.php?/topic/263721-import-useri/page__view__findpost__p__1316075 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pearl Posted July 29, 2013 Author Share Posted July 29, 2013 (edited) citeste aici inca odata http://www.prestasho...ost__p__1316075 Nu am clienti in prestashop 1.5 , si m-am gandit ca exclud posibilitatea asta. Edited July 29, 2013 by Pearl (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
valentin.g Posted July 29, 2013 Share Posted July 29, 2013 daca nu ai avut clienti inainte deimport atunci copiaza valoarea _COOKIE_KEY_ din fisierul config/settings.inc.php din Presta 1.4 in locatia noua din Presta 1.5 faci un backup inainte Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pearl Posted July 29, 2013 Author Share Posted July 29, 2013 Am copiat cookie key-ul din prestashop 1.3 in locul celei din 1.5 , am incercat sa ma loghez dar aceeasi treaba ? trebuie sa fac un nou import sau ceva de genul ? mai sunt ceva pasi ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
valentin.g Posted July 29, 2013 Share Posted July 29, 2013 copiaza ambele : _COOKIE_KEY_ si _COOKIE_IV_ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pearl Posted July 29, 2013 Author Share Posted July 29, 2013 copiaza ambele : _COOKIE_KEY_ si _COOKIE_IV_ Fara rezultat ...poate numai importul care se face dupa mutarea keylor merge. Desi daca am dat save in ps 1.5 ar trebui sa ia efect asupra userilor. Link to comment Share on other sites More sharing options...
valentin.g Posted July 29, 2013 Share Posted July 29, 2013 cand ai facut export ai inclus si aceste valori cookie ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pearl Posted July 29, 2013 Author Share Posted July 29, 2013 (edited) cand ai facut export ai inclus si aceste valori cookie ? Pai am facut export direct din baza de data la ps_customer , acolo ai o optiune pt tipul fisierului , am dat csv ,niste specificatii (columns separated,enclosed etc) , utf-8 si atat. Legat de fielduri , in prestashop 1.5 cand faci import , iti da toate field-urile din 1.3 , dar eu mi-am ales doar ce-mi trebuie , la restul am dat ignore this column. Valori cookie nu am vazut nicaieri Edited July 29, 2013 by Pearl (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
valentin.g Posted July 29, 2013 Share Posted July 29, 2013 ai dreptate nu-s acolo. ci numai passwd care este un sir criptat pe baza celor 2 valori. deci ai copiat si email si passwd nu ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pearl Posted July 29, 2013 Author Share Posted July 29, 2013 (edited) ai dreptate nu-s acolo. ci numai passwd care este un sir criptat pe baza celor 2 valori. deci ai copiat si email si passwd nu ? Da,field-urile sunt populate cu aceleasi informatii in baza de date ps 1.5. edit: desi ma uit la field-ul password in baza de date si valoarea din 1.5 e diferita fata de 1.3... n-ar trebui sa fie aceeasi ? Edited July 29, 2013 by Pearl (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
valentin.g Posted July 29, 2013 Share Posted July 29, 2013 ba da, incearca sa preiei pe langa email, passwd si campul secure_key aceste valori trebuie sa fie similare cu ce aveai in 1.3 si de asemenea valorile cookie din settings.inc.php Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pearl Posted July 29, 2013 Author Share Posted July 29, 2013 (edited) ba da, incearca sa preiei pe langa email, passwd si campul secure_key aceste valori trebuie sa fie similare cu ce aveai in 1.3 si de asemenea valorile cookie din settings.inc.php secure key nu l-am preluat. Cand faci import , tu ai un select cu toate fieldurile care trebuie populate in noul shop. Apoi mai jos erau toate fieldurile din ps 1.3 si tu trebuie sa asignezi fiecare field din 1.3 cu cel din 1.5, sunt field-uri care nu le-am avut in ps1.3 printre ele si secure key, prin urmare am dat ignore this column. edit 2: intr-un final n-am mai putut sa intru nici in backoffice prestashop 1.5 pt ca am schimbat cookie-ul , am resetat parola in cele din urma. Cred ca aici e problema , de ce valoarea password din baza de data ps 1.3 nu-i la fel cu cea din 1.5 , normal ca nu merge atunci .. in fisierul CSV e aia corecta , si cand imi face import nu mai e la fel. Edited July 29, 2013 by Pearl (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
costi43 Posted July 29, 2013 Share Posted July 29, 2013 ai incercat cu un modul de export?? pentru ca la verziune 1.3 exista mai multe de module de export, cauta modul de export Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pearl Posted July 30, 2013 Author Share Posted July 30, 2013 Un modul de export doar iti da un csv file.Am cautat acum unul si chiar pe forumul acesta am gasit.Problema e la import, si-anume ... Daca un client din prestashop 1.3 n-are setat birthday ( adica valoarea null ) atunci in prestashop 1.5 nu ia deloc clientul , cu nici un field. Prin urmare din 1379 de clienti am pierdut vreo 200 pe "drum". Si password-ul , in ps 1.3 iau un exemplu , un client are passwd : abc00cab8a99b3a5d5e1e09240fb0f93 .. la fel si in CSV-ul exportat , dar cand dau import in prestashop 1.5 acelasi client are : 7fba6774731c976dbacd5eb2da588e88 , valoarea passwd-ului nu e la fel la nici un client DESI am schimbat COOKIE_KEY si COOKIE_IV din settings.inc precum a spus valentin. Link to comment Share on other sites More sharing options...
costi43 Posted July 30, 2013 Share Posted July 30, 2013 la pass nu te atinge dar la data nasteri cu un editor de csv pune si tu o data sa aiba 100 de ani clienti Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pearl Posted July 30, 2013 Author Share Posted July 30, 2013 (edited) la pass nu te atinge dar la data nasteri cu un editor de csv pune si tu o data sa aiba 100 de ani clienti UPDATE! Problema cu data nasterii e rezolvata ramane doar logarea , faptul ca password din 1.5 pe care il import are alta valoare decat password-ul din fisierul CSV. Inca odata mentionez ca atat COOKIE_KEY cat si COOKEY_IV din prestashop 1.5 , sunt inlocuite cu cele din 1.3 Edited July 31, 2013 by Pearl (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pearl Posted August 1, 2013 Author Share Posted August 1, 2013 SOLVED !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts