konrad1cs Posted July 22, 2013 Share Posted July 22, 2013 Witam. Zabrałem się za utworzenie wysuwanego panelu z informacjami, coś niczym like box, ale zamiast fanów informacja o kontakcie. Panel miał być wysuwany więc potrzebny był mi kod js, który umieściłem w header.tpl: <script type="text/javascript">$(document).ready(function() { $("#fejsik").mouseover(function() { $(this).stop().animate({ right: '0', }, 300); }) $("#fejsik").mouseout(function(){ $(this).stop().animate({ right: '-210px', }, 200); }); }); </script> ale niestety nie działa poprawnie. Czy został on dobrze i w dobrym miejscu osadzony ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted July 22, 2013 Share Posted July 22, 2013 kiedy korzystasz ze skryptów js w pliku .tpl nie zapomnij korzystać z tagów {literal}{/literal} po prostu cały skrypt (głównie funkcje) umieść wewnątrz tych tagów. to jest pierwsza rzecz jaka mi przychodzi na myśl, oczywiście problem może być gdzieś indziej wprowadź zmiany, to zobaczymy Link to comment Share on other sites More sharing options...
konrad1cs Posted July 22, 2013 Author Share Posted July 22, 2013 Znalazłem błąd, i zaczęło się wyświetlać poprawnie bez tagów, ale je też dodałem dla pewności. A za co one odpowiadają? Są niezbędne ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted July 22, 2013 Share Posted July 22, 2013 ogólnie chodzi o to, że znaki takie jak klamry: { } to są częściowe składni smarty, korzystanie z nich może generować błędy (wywala wówczas popularny 500 internal server error) kompilator myśli, że chcesz korzystać ze składni smarty, w rzeczywistości jest inaczej bowiem jest to część składowa skrytpu js który wklejasz aby temu zapobiec kod js umieszczamy w tagach {literal} {/literal} - wówczas kompilator wie, że kod umieszczony wewnątrz tych tagów nie ma być interpretowany jako kod "smarty" Link to comment Share on other sites More sharing options...
wzr1one Posted July 26, 2013 Share Posted July 26, 2013 Mogę Ci coś podpowiedzieć - mimo że ktos na bank się nad tym namęczył - ale masz gotowego like boxa którego będziesz sobie użyć Nie namawiam do niczego http://fbslider.bossbyte.com/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted July 26, 2013 Share Posted July 26, 2013 @wzr1one dzięki, całkiem przyjemne narzędzie Link to comment Share on other sites More sharing options...
konrad1cs Posted August 2, 2013 Author Share Posted August 2, 2013 Nom, świetne narzędzie Przyda mi się, ale gdzie indziej. Bo tutaj chciałem tylko wysuwany panel, żeby wpisać pewną informacje ;pp Link to comment Share on other sites More sharing options...
rakepl Posted August 2, 2013 Share Posted August 2, 2013 Pięknie Dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
rakepl Posted August 13, 2013 Share Posted August 13, 2013 Jak można kleić box na boku strony (feeback, newsltter, ceneo, reklama itd) jak np tu i tu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts