eurodollar Posted July 18, 2013 Share Posted July 18, 2013 Jak widzicie nazwa "Email" jest większa od np "Tel" przez co adres email spadł na pozycję niżej i brzydko to wygląda.. :/ Mógł by mi ktoś pomóc to zmienić by email był na wysokości słowa "Email" albo poprostu całkiem usunąć email.. Podał bym go wtedy w informacje o adresie i też by fajnie wyglądało.. teraz nie mogę tego zrobić bo opcja email musi być wypełniona.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted July 18, 2013 Share Posted July 18, 2013 style musisz zmienić ręcznie w pliku: modules/blockcontactinfos/blockcontactinfos.tpl masz tam: {if $blockcontactinfos_email != ''}<li>{l s='Email' mod='blockcontactinfos'} {mailto address=$blockcontactinfos_email|escape:'htmlall':'UTF-8' encode="hex"}</li>{/if} najprościej będize dodać do <li> parametr style="" z definicją wielkości czcionki Link to comment Share on other sites More sharing options...
eurodollar Posted July 18, 2013 Author Share Posted July 18, 2013 Zrobiłem tak: {if $blockcontactinfos_email != ''}<li>parametr style="20"{l s='Email:' mod='blockcontactinfos'} {mailto address=$blockcontactinfos_email|escape:'htmlall':'UTF-8' encode="hex"}</li>{/if} Ale nic się nie zmieniło.. Sorki jestem zielony w tych rzeczach.. :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted July 18, 2013 Share Posted July 18, 2013 no to jeszcze sprawdź czy czasami tego pliku nie ma katalogu z Twoim template: themes/TWÓJ_THEME/modules/blockcontactinfos/ jeżeli jest tam, zmiany musisz wprowadzić tam nie zapomnij również o wymuszeniu kompilacji Link to comment Share on other sites More sharing options...
eurodollar Posted July 18, 2013 Author Share Posted July 18, 2013 W themes/TWÓJ_THEME/modules/blockcontactinfos/ był blockcontackinfos.tpl zmieniłem tam tak jak wcześniej i w sumie w stopce doszedł text parametr style="20"Email ale wielkość się nie zmieniła.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted July 18, 2013 Share Posted July 18, 2013 przepraszam za brak ścisłego określenia co jest do zrobienia, mówiąc o style="" miałem na myśli wykorzystanie styli css wielkość czcionki definiujesz parametrem font-size wyrazonym np. w pixelach czyli: style="font-size:10px" możesz dowolnie manipulować tą wartością Link to comment Share on other sites More sharing options...
eurodollar Posted July 18, 2013 Author Share Posted July 18, 2013 {if $blockcontactinfos_email != ''}<li>parametr style="font-size:10px"{l s='Email:' mod='blockcontactinfos'} {mailto address=$blockcontactinfos_email|escape:'htmlall':'UTF-8' encode="hex"}</li>{/if} {if $blockcontactinfos_email != ''}<li>style="font-size:10px"{l s='Email:' mod='blockcontactinfos'} {mailto address=$blockcontactinfos_email|escape:'htmlall':'UTF-8' encode="hex"}</li>{/if} Chyba wszystkich kombinacji już próbowałem a za żadnym razem się nie zmienia tylko dochodzi text który wpisze......... Sorki że taki tepak ze mnie ale to dopiero początek mojej przygody ze stronami www... Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted July 18, 2013 Share Posted July 18, 2013 nie bardzo rozumiem Twój kod ;P co to jest: <li>parametr style="font-size:10px" ? kod ma wyglądać tak: <li style="font-size:10px;"> styl elementu nadajemy poprzez wpisanie style="font-size:10px;" do wnętrza elementu który chcemy zmienić, w tym przypadku jest to obiekt <li> zatem musimy ten style="" wcisnąć do wnętrza, o tak: <li style="font-size:10px;"> Link to comment Share on other sites More sharing options...
eurodollar Posted July 18, 2013 Author Share Posted July 18, 2013 Dziękuję Ci bardzo za odpowiedź.. Wiedziałem że o jakiś mały szczegół chodzi.. ale tak jak już mówiłem jestem jeszcze ostrym laikiem.. Coś tam wiem.. Bawiłem się kiedyś we front pageu... później.. komposerze/pajączku.. później odkryłem 'OscGolda" a po wygaśnięciu licencji.. (po roku) odkryłem Presteshop! Zapomniałem trochę o co chodzi z htmlem.. jeśli chodzi o czcionkę to już się pomniejsza i powiększa.. ale to i tak nie podniosło adresu email na równą wysokość nazwy "Email" adres mojej stronki.. zabacz sam.. http://www.adultzone.ie Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted July 18, 2013 Share Posted July 18, 2013 pajączek, stary, to były czasy pajączka i kurs html pawła wimmera pamiętam do dziś do <a> trzeba dodać style: element.style { width: 120px; display: inline-block; } użyj tego kodu: <li style="font-size:10px;" class="footermail"> poniżej wszystkiego, na samym końcu plik wklej to: {literal} <style> .footermail a {width: 120px!important; display: inline-block!important; } </style> {/literal} Link to comment Share on other sites More sharing options...
eurodollar Posted July 18, 2013 Author Share Posted July 18, 2013 Jak już pisałem jesteś najlepszy Wszystko działa superandzko Dzięki wielkie jeszcze raz.. Pozdro.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts