GrowShop Posted July 17, 2013 Share Posted July 17, 2013 (edited) Proszę o skasowanie tematu Edited December 12, 2013 by GrowShop (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted July 17, 2013 Share Posted July 17, 2013 jak zainstalowałeś sklep? z jakiegoś pre-instalatora typu scriptaculous? czy normalnie manualnie z oficjalnej paczki? sprawdź proszę również konsolę przeglądarki (chrome: ctrl+shif+J) gdy jesteś na tej podstronie do wgrania zdjęcia wywala jakieś błędy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 GrowShop Posted July 17, 2013 Author Share Posted July 17, 2013 (edited) Proszę o skasowanie tematu Edited December 12, 2013 by GrowShop (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted July 17, 2013 Share Posted July 17, 2013 dziwnie to wszystko wygląda, próbowałeś przeczyścić cache przeglądarki? albo na innej przeglądarce? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 GrowShop Posted July 17, 2013 Author Share Posted July 17, 2013 (edited) Proszę o skasowanie tematu Edited December 12, 2013 by GrowShop (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 tczaude Posted July 17, 2013 Share Posted July 17, 2013 Zrób jeszcze inny myk zmień rozszerzenie obrazka na jakiś inny format np jak masz jpg to wrzuć png itd. Zakłądam ze nie masz dostępu do logów Kolejną kwestią spróbuj załadować sampla przez csv i wtedy powiedz czy coś się udało Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 tczaude Posted July 18, 2013 Share Posted July 18, 2013 Sorki GrowShop źle popatrzałem na print screen, Sprawdź ten obrazek na który Ci wskazuje ten error(Uprawnienia i czy istnieje) jeśli nie to go utwórz lub załaduj na nowo bo to jest domyślny znak zapytania jeśli produkt nie ma zdjęcia może temu nie ładuje się button bo błąd przerywa procedurę ładowania tej części formatki. A tym czasem powiedz mi czy pozostałe zakładki ładują Ci się w pełni ?? Magazyny załączniki itd są kompletne ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 GrowShop Posted July 18, 2013 Author Share Posted July 18, 2013 (edited) Proszę o skasowanie tematu Edited December 12, 2013 by GrowShop (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 tczaude Posted July 18, 2013 Share Posted July 18, 2013 Na moja głowę przypomina mi to 1 problem z którym swojego czasu się spotkałem. Mecz admina hostingu o logi wygląda mi to na limity na php lub jakiś timeout. Specjalnie prosiłem o przeklikanie i mogłeś wskazać 2 opcje ceny lub magazyny potwierdzając powyższa teorie. Małe "obejście" limitu php wyłącz optymalizację html reszta na ON Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 GrowShop Posted July 18, 2013 Author Share Posted July 18, 2013 (edited) Proszę o skasowanie tematu Edited December 12, 2013 by GrowShop (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 tczaude Posted July 18, 2013 Share Posted July 18, 2013 Zakłada wydajność Minimalizacja html zabiera dużo czasu lepiej wysłać bez tego a dać php czas na wykonywanie pozostałego kodu Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 tczaude Posted July 19, 2013 Share Posted July 19, 2013 Sorry za lagi Przestaw opcje nie kompiluj szablonu CCC dla JavaScript CSS i kompresuj Html i JavaScript Optymalizacja Apache -> On chyba ze masz nginx I użyj jakiegoś cache To skróci czas na wykonywanie skryptów jęsli to nie pomoże pozstają kwestie logów i konfiguracji samego php lub braków jakiś w instalce na serwerze Wystaw lokala z kopią 1:1 i zobacz co się dzieje czy tak samo jest Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 GrowShop Posted July 19, 2013 Author Share Posted July 19, 2013 (edited) Proszę o skasowanie tematu Edited December 12, 2013 by GrowShop (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 tczaude Posted July 19, 2013 Share Posted July 19, 2013 Vekia powiedz chociaż dla priva jako Lamer chętnie się podszkolę Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 fancyagenciesltd Posted August 5, 2013 Share Posted August 5, 2013 Witam, Mam ten sam problem. Pomimo CHMOD 777 zdjecia sie nie zaduja, ale przy kazdorazowej probie presta wyswietla komunikat - zdjecie zaladowano poprawnie:/ Gdyby ktos mial czas zerknac dajcie znac... Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted August 5, 2013 Share Posted August 5, 2013 zobacz czy zdjęcia ładują się do katalogu /img/ na Twoim serwerze jak rozwiązałem problem? wgrałem aktualne pliki php oraz poprawiłem pliki .js (tools.js) ale nie pamiętam już dokładnie, szmat czasu Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 fancyagenciesltd Posted August 5, 2013 Share Posted August 5, 2013 Niestety, zdjecie nie wgrywa sie do katalogu... Najlepsze jest to ze pisze w nawiazaniu do aktualnie dzialajacego sklepu - wszystko bylo ok - dzis juz sie posypalo... nie mam pojecia co moglo ulec zmianie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted August 5, 2013 Share Posted August 5, 2013 w przypadku tego tematu sprawa wyglądała tak - że wogóle nie było formularza do wgrywania zdjęć, w Twoim wygląda to nieco inaczej (wszak masz możliwość ładowania zdjęć bo jest widoczny formularz do ich wgrywania) masz dostep do logów serwera? jeżeli tak - sprawdź je. Jeżeli nie - uruchom raportowanie błędów i załaduj jakieś zdjęcia, może wywali jakieś błędy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
GrowShop
Proszę o skasowanie tematu
Edited by GrowShop (see edit history)Link to comment
19 answers to this question
Recommended Posts