j.sahindemir Posted July 17, 2013 Share Posted July 17, 2013 (edited) Öncelikle ilgilendiğiniz için teşekür ederim. Prestashopda yeniyim cok php bilgimde yok ama yinede kurcalaya kurcalaya öğrendiğim öok şey var ve yine aynı yontemı denedım ama bu sefer yemedı Kargo numarasını musteriye yollamak ıstedıgımde bunun nasıl olacagını bulamamıstım. Arastırdım kargo ayarlarından eklenen lınkle sıparıs ekranından eklenen numara musteriye gidiyormus ama onun içinde uygun kargo linklerini bulamadım Sonrasında dusundumkı kışiye kargo sorgulama sayfası ile kargo numarasını bir mesajda yollasak musteri sayfayı tıklayıp takıp no ile işlemini cozse. Bunu buldum farklı kaynaklardan bır kac kod degısılıklıgı ıle ama kod degısıklıgı yapılacak yerı bulmak saatlerdir nasıp olmadı Aşagıda linkini verdiğim konuda ki işime yarayacak gibiydi ama bir türlü adminorders.php dosyasını ftp ıcınde bulamadım. İnglizce kaynaklarda admin ya da sizin kurarken belırledıgınız yonetım klasoru ıcersınde kı tab klasorunde demıs yok ordada sadece bır ındex.php var direk admin klasoru içerisinde tap alt klasorunde yine aynı sekılde. Allah askına bu dosya nerede ya da yenı bır yontemı var mı bu ısın bastan ufakca temız bır yontem aktarabılırmısınız ? http://presta-tr.com...ama-7122-2.html Gerekli bilgiler: Son sürüm Prestashop kullanıyorum. Fışarıdan henuz hiç modul ve ya tema yuklemedım FTP den dosya kaldırmadım arama yapma dısında kurcalamadım. Edited July 17, 2013 by j.sahindemir (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
SahinSOLMAZ Posted July 17, 2013 Share Posted July 17, 2013 Merhabalar, aşağıdaki dosya ve klasörüleri incelediniz mi acaba? - AnaDizin/classes/AdminTab.php - AnaDizin/classes/Carrier.php - AnaDizin/classes/order/... Link to comment Share on other sites More sharing options...
j.sahindemir Posted July 17, 2013 Author Share Posted July 17, 2013 Malasef demek istediğinizi anlayamadım. AdminOrders.php 'yi açıp 85'inci satıra '{shipping_number}' => $order->shipping_number, Yazısını ekleyiniz. Bu satır kargo takip numarasını in_transit.html sayfasına gönderecektir. Şimdi gönderdiğimiz kargo numarasını mailde alabilmek ve gösterebilmek içinde in_transit.html mail template'in içerisine {shipping_number} yazısını ekleyelim. burada adminorders.php içinde ki dediğinden diğer php lerde o kod işe yararmı bilmiyorum. Ama bu cozumu yapmak ıcınde adminorders.php dosyasını bulamadım. Link to comment Share on other sites More sharing options...
j.sahindemir Posted July 17, 2013 Author Share Posted July 17, 2013 Merhabalar, aşağıdaki dosya ve klasörüleri incelediniz mi acaba? - AnaDizin/classes/AdminTab.php - AnaDizin/classes/Carrier.php - AnaDizin/classes/order/... Bu arada order içerisinde de yok bu adminorders.php dosyası hala bulabulmıs degılım duzenleyemedım. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SahinSOLMAZ Posted July 17, 2013 Share Posted July 17, 2013 Takip ettiğiniz kaynak eski sürüm için anlatım yapmış olabilir, aşağıdaki dosyayı inceleyebilirsiniz: - Prestashop\controllers\admin\AdminOrdersController.php ve ilgili bazı adreslere aşağıdan ulaşabilirsiniz. - http://www.prestashop.com/forums/topic/115498-how-to-use-shipping-tracking-number/ - http://blog.dh42.com/prestashop-tracking-customer-account/ Kolay gelsin. Link to comment Share on other sites More sharing options...
j.sahindemir Posted July 17, 2013 Author Share Posted July 17, 2013 Takip ettiğiniz kaynak eski sürüm için anlatım yapmış olabilir, aşağıdaki dosyayı inceleyebilirsiniz: - Prestashop\controllers\admin\AdminOrdersController.php ve ilgili bazı adreslere aşağıdan ulaşabilirsiniz. - http://www.prestasho...racking-number/ - http://blog.dh42.com...stomer-account/ Kolay gelsin. İlginiz için tesekur ederim tahmınım de o yondeydı fakat yenısının ne oldugu ıle ılgılı bır fıkrım yoktu ve aramalarımda sonuc vermemıstı sımdı sızın verdıgınız bılgılerle tekrar deneyeegım elınıze saglık Link to comment Share on other sites More sharing options...
j.sahindemir Posted July 17, 2013 Author Share Posted July 17, 2013 Genel Hatlarıyla hala sorunu coze bılmıs degılım en basta verdiğim yontemı kurcaladım burada arkadasın destegı ıle bır yerleye koymaya calıstık ama olmadı Kargo takıp numarasını sız arkadaslar nasıl cozuyorsunuz bu konuda yardım alabılırmıyım. Ayrıca ceviriler bolumunde maıl kısmını duzenlemeye calıstıgımda cannot write hatası alıyorum dıger cevırılerde sorun olmuyor Yardımlarınızı rica ediyorum Link to comment Share on other sites More sharing options...
SahinSOLMAZ Posted July 17, 2013 Share Posted July 17, 2013 Cannot write hatası için, düzenlemek istediğiniz mails klasörünün ve dosyalarının yazım izinlerini denetleyebilirsiniz. İyi çalışmalar. Link to comment Share on other sites More sharing options...
j.sahindemir Posted July 17, 2013 Author Share Posted July 17, 2013 Cannot write hatası için, düzenlemek istediğiniz mails klasörünün ve dosyalarının yazım izinlerini denetleyebilirsiniz. İyi çalışmalar. dediğini düşündüm uygulamaya calıstım fakat uyarı su sekılde Cannot write language file for email subjects. Path is: /home/arce/public_html/e-sarkuteri.net/themes/default/mails/tr/lang.php burada belırtılen yolda yanı dedaultdan sonrasında mail klasoru halıyle devamındakıler de yok sıstemın dedıgı yerde dosyası yok cıldırıcam Link to comment Share on other sites More sharing options...
SahinSOLMAZ Posted July 17, 2013 Share Posted July 17, 2013 Çıldırmanızı gerek yok Yazım izni verirken sorun yaşıyorsanız ve sıfırdan tüm tercümeleri kendiniz yapmak isterseniz, mails/en/ klasörünü içeriği ile birlikte kopyalayın ve mails/tr/ isminde klasör oluşturup, içeri aktarın, hepsi bu kadar Link to comment Share on other sites More sharing options...
SahinSOLMAZ Posted July 17, 2013 Share Posted July 17, 2013 Ayrıca, buradan da faydalabilirsiniz. Kolay gelsin. Link to comment Share on other sites More sharing options...
j.sahindemir Posted July 17, 2013 Author Share Posted July 17, 2013 Çıldırmanızı gerek yok Yazım izni verirken sorun yaşıyorsanız ve sıfırdan tüm tercümeleri kendiniz yapmak isterseniz, mails/en/ klasörünü içeriği ile birlikte kopyalayın ve mails/tr/ isminde klasör oluşturup, içeri aktarın, hepsi bu kadar Ayrıca, buradan da faydalabilirsiniz. Kolay gelsin. Teşekür ederim ilginiz için yalnız suna kanaat getırdım prestashop yapısı fazla karısık ve aslında olabılecegınden daha basıt kalmıs. Hala bir parca devam etmek ıstesemde opencart ısımlı yazılımıda yukledım ıkısı arasındakı kolaylık farkı cıdden cok ucukmus. Yinede prestashopla yapılabıleceklerı bıldıgımden dolayı onuda kaldırmıyorum kurulumu her ıkısylede bıtırıcem o yuzden yardımlarınız onemlı bırde su kargo olayını cozebılsem 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SahinSOLMAZ Posted July 18, 2013 Share Posted July 18, 2013 Öyleyse, böyle buyrun Link to comment Share on other sites More sharing options...
askinjew Posted July 18, 2013 Share Posted July 18, 2013 Ben Denedim http://www.prestashop.com/forums/topic/148270-solved-add-tracking-number-to-email-template/ 1.5.4.1 de kesinlikle çalışıyor. Adminorder.php dosyası admixxx/tabs/adminorder.php 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SahinSOLMAZ Posted July 19, 2013 Share Posted July 19, 2013 ... Adminorder.php dosyası admixxx/tabs/adminorder.php 1.4.x için Aşkın Bey 'in söylemiş olduğu yol doğrudur Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts