drobniasty Posted July 17, 2013 Share Posted July 17, 2013 Witam, czy ktoś z Was ingegrował się z hurtownią za pomocą a2c firmy e-mo? Mam spory problem, nie importują się zdjęcia, nie tworzą się kategorie, a producent programu totalnie się na mnie wypiął... Czy ktoś ogarnia temat i byłby skłonny pomóc? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted July 17, 2013 Share Posted July 17, 2013 To jest program na desktop czy moduł do presty? Jeżeli to kombinacja jednego i drugiego - trzeba by zacząć od error loga, jeżeli masz dostęp do logów PHP - sprawdź je czym prędzej. to samo dotyczy bazy sql Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 drobniasty Posted July 17, 2013 Author Share Posted July 17, 2013 to deskop...nie instalujesz żadnego dodatkowego modułu. Nie ukrywam, że jestem raczej słaby w tych kwestiach, czy jest opcja abyś bardziej obrazowo wyjaśnił co winienem uczynic? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted July 17, 2013 Share Posted July 17, 2013 ok, skoro nie instalujesz żadnego dodatkowego modułu, całość odbywa się po stronie aplikacji na desktopie. To ona odpowiada za cały proces, więc niestety, ale raczej będzie ciężko nam cokolwiek poradzić, nie znamy źródła oprogramowania. Z jakiej wersji prestashop korzystasz? Program jest z nią kompatybilny według producenta? Mówiąc o kompatybilności mam również na myśli wsparcie funkcji multistore itp (może korzystasz?) Na początek... Jak rozumiem, aby korzystać z programu musisz ustawić parametry dotyczące ftp, serwera mysql itp. masz absolutną pewność, że podajesz prawidłowe dane? Czy jesteś w stanie zweryfikować, że program chodź "trochę" działa? np. dodaje produkty? albo łączy się ze sklepem? Na Twoim miejscu cisnąłbym developerów tego programu, to niedopuszczalne aby komercyjne rozwiązania nie działały. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 drobniasty Posted July 17, 2013 Author Share Posted July 17, 2013 Ojjj...z developerem raczej nie chcę miec już nic do czynienia. Totalnie pokpili sprawę. Skorzystałem z ich oprogramowania, gdyż miało dawac łatwośc integracji ze sklepem, ale jak widac jest inaczej. Korzystam z Presty 1.5.4.1 Dane do ftp i bazy mysql zostały wprowadzone poprawnie, to sprawdziłem na początku Generalnie program działa, produkty podobno importują się długo ponieważ ładuje się aż 13 zdjęc. Jak usłyszałem od 'developera' to kwestia ustawień w Prescie. Gdy już produkty się zaimportują pozostają w panelu administracyjnym sklepu, ale bez fotografii. Mają też przypisane kategorie ale gdy wchodzę w zakładkę w panelu administracyjnym, żadnej kategorii nie ma Walczę z tym tematem od 3 tygodni, przyznam szczerze, że już tracę nadzieję.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 oidnus Posted July 17, 2013 Share Posted July 17, 2013 Jeśli ładują się do bazy danych w sklepi to sprawdź uprawnienia do katalogów obrazków na ftp. Czy obrazki są ładowane do odpowiednich katalogów ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 drobniasty Posted July 17, 2013 Author Share Posted July 17, 2013 co ciekawe, system wrzuca zdjęcia w 13 wersjach/rozmiarach. Ponadto wszystkie zdjęcia wrzuca do katalogu głównego, a nie podkatalogu ze zdjęciami...jakiś kosmos Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted July 17, 2013 Share Posted July 17, 2013 moze w plikach konfiguracyjnych programu jest opcja wskazania sciezki zapisu zdjec? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 oidnus Posted July 17, 2013 Share Posted July 17, 2013 Nie wiem czy by przypadkiem nie pomogło włączenie starego systemu zdjęć. W panelu gdzieś to się ustawia. Vekia popraw mnie jeśli się mylę ale wersje przed 1.5 trzymały wszystkie zdjęcia w jednym folderze Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted July 17, 2013 Share Posted July 17, 2013 w presta 1.4.x zdjęcia są trzymane w katalogu img/p oraz w podkatalogach /1/ /2/ /3/ itp - w zależności od id produktu w presta 1.3.x zdjęcia trzymane są w katalogu img/p bez podkatalogow Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 drobniasty Posted July 18, 2013 Author Share Posted July 18, 2013 Kochani, powiedzcie proszę jakie foraty zdjęc winienem zaznaczyc by nie ladowalo sie 13 wersji/wielkosci? Wchodzac w preferenche->>zdjecia jak powinienem prawidłowo skonfigurowac ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted July 18, 2013 Share Posted July 18, 2013 domyślna konfiguracja preferencje>zdjęcia spełnia wszelakie wymagania, to raczej problem po stronie programu. który ładuje zdjęcia nie tam gdzie trzeba, a nie konfiguracji prestashop Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 drobniasty Posted July 18, 2013 Author Share Posted July 18, 2013 ale czy to normalne, że w prescie jest ustawione az 13 takich samych zdjec do produktu tylko w innych formatach? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted July 18, 2013 Share Posted July 18, 2013 normalnie jest ich 5 (w defaultowm szablonie) (chodzi o obrazki dla produktów) Mogę jedynie przypuszczać, że masz jakiś niestandardowy template który dodał nowe typy zdjęć produktów. wówczas część znich jest zbędna i możesz je usunąć w preferences > images to, które z nich możesz usunąć zależy od Twojego template, bowiem to szablon decyduje które ze zdjęć będą wykorzystywane Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Katarzyna ANWEN Posted December 11, 2019 Share Posted December 11, 2019 Niestety ja należę zdecydowanie do grona tych firm z którymi współpraca z E-mo się nie ułożyła, zastanawiam się również czy e-mo samo sobie wypisuje pochlebne opinie. E-mo miało nas obsłużyć w zakresie integracji Shoplo z systemem Subiekt - Pan Darek był opieszały i lekceważący od samego początku. Z problemów, które wynikły do rozwiązania wywiązywał się przez prawie 5 miesięcy gdzie pisałam dziesiątki maili przypominających i jeszcze więcej telefonów, których Pan Darek zwyczajnie nie odbiera i nie odzwania. W zakresie opłaconej integracji i rzekomej pomocy technicznej dostawałam maile " ,...tam sobie PAni sama ustawi". Poziom obsługi i kontaktu SKANDALICZNY. Ceny wygórowane. Z pomocą przyszła inna firma, która się tym zajmuje i w 2 tygodnie zrobiła to czego Pan Darek nie mógł w 5 miesięcy, za cenę 10 krotnie niższą (SIC!) Panie Darku niech Pan nie przyjmuje nowych zleceń jak Pan nie ma czasu, i nie traktuje w taki sposób klientów - poza tym już wiem jak Pan szanuje się swoją pracę i klientów -cytując Pana maila "to czy Pani wypiszę coś ba mój temat w internecie mam zwyczajnie w d... wszystkich nie zadowolę i zwyczajnie nie chcę" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
drobniasty
Witam,
czy ktoś z Was ingegrował się z hurtownią za pomocą a2c firmy e-mo?
Mam spory problem, nie importują się zdjęcia, nie tworzą się kategorie, a producent programu totalnie się na mnie wypiął... Czy ktoś ogarnia temat i byłby skłonny pomóc?
14 answers to this question
Recommended Posts