Jacek Dyrc Posted July 12, 2013 Share Posted July 12, 2013 Mam problem z importowaniem zdjęć z pliku csv. Jak importuję produkty bez zdjęć (bez adresów url zdjęć), to wgrywa ładnie cały plik, a jak importuję razem ze zdjęciami, to import zatrzymuje się na 30-40 pozycji i wyskakuje błąd serwera. Co może być przyczyną? Link to comment Share on other sites More sharing options...
And63 Posted July 12, 2013 Share Posted July 12, 2013 Gdzie masz hosting? - przyczyną może być ograniczenie czasu serwera na wykonanie skryptu php ( np. na home.pl ten czas wynosi 30s). Czy te 30-40 pozycji jest zaimportowane poprawnie ze zdjęciami? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jacek Dyrc Posted July 12, 2013 Author Share Posted July 12, 2013 Gdzie masz hosting? - przyczyną może być ograniczenie czasu serwera na wykonanie skryptu php ( np. na home.pl ten czas wynosi 30s). Czy te 30-40 pozycji jest zaimportowane poprawnie ze zdjęciami? Hosting mam w GVO. Te 30-40 pozycji importują się prawidłowo wszystkie elementy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jacek Dyrc Posted July 16, 2013 Author Share Posted July 16, 2013 Hosting mam w GVO. Te 30-40 pozycji importują się prawidłowo wszystkie elementy. Wyskakuje mi błąd: Gateway Time-out The gateway did not receive a timely response from the upstream server or application. Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request. Jak sobie z tym poradzić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
And63 Posted July 16, 2013 Share Posted July 16, 2013 (edited) Komunikat o błędzie wskazuje na ograniczenie czasu wykonywania kodu php lub na zbyt długi czas połączenia na serwerze zdalnym. Będzie ciężko coś z tym zrobić - jedyne co mi teraz przychodzi do głowy to import "na raty" w paczkach po 30 produktów. Edited July 16, 2013 by And63 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jacek Dyrc Posted July 17, 2013 Author Share Posted July 17, 2013 Komunikat o błędzie wskazuje na ograniczenie czasu wykonywania kodu php lub na zbyt długi czas połączenia na serwerze zdalnym. Będzie ciężko coś z tym zrobić - jedyne co mi teraz przychodzi do głowy to import "na raty" w paczkach po 30 produktów. Rzeczywiście tak zrobiłem, dzięki za podpowiedź. A swoją drogą jak można ten czas wydłużyć, skoro jest za krótki? Link to comment Share on other sites More sharing options...
And63 Posted July 17, 2013 Share Posted July 17, 2013 To może zrobić tylko admin hostingu w GVO ( chyba, że jest jakaś opcja w panelu administracyjnym ustawień hostingu ). Link to comment Share on other sites More sharing options...
mlis82 Posted August 9, 2013 Share Posted August 9, 2013 Witam adeptów presty:), ten problem można ładnie rozwiązać. Otóż: 1. Tworzycie plik php.ini 2. Wklejacie do niego następujący kod: <?php memory_limit = 2048M max_execution_time = 1000; max_input_time = -1; post_max_size = 15M; upload_max_filesize = 15M; max_input_vars = 10000; suhosin.get.max_vars = 10000; suhosin.post.max_vars = 10000; ?> 3. wgrywacie plik do katalogu głównego presty. Powinno pomóc - jeśli nie pomoże - należy skontaktować się z firmą hostingową i poprosić o wydłużenie max_execution_time w pliku php.ini. Powyższy kod rozwiązuje dodatkowo problemy z tłumaczeniem sklepu jeśli się nie wyświetla możliwość tłumaczenia w backoffice. U mnie powyższe się sprawdza na hostingu falcody i d2. Załączam źródło, z którego korzystałem: http://www.prestasho...commerce-store/ Pozdrawiam Serdecznie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts