rakepl Posted July 8, 2013 Share Posted July 8, 2013 Znów problem, u mnie PS 1.3.1.1 nie dziala wyszukiwarka - Brak wyników wyszukiwania "damska"- , nawet przebudowałem caly indeks na zaplecze. Proszę o pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 presta4you.com Posted July 8, 2013 Share Posted July 8, 2013 (edited) Problem też wystąpił kiedyś u mnie w prestashop 1.4. Sprawdź czy w tabeli search_words znajduje się słowo, które chcesz wyszukać. Mi kiedyś przestały się dodawać słowa do tej tabeli. Rozwiązałem to w niezbyt elegancki sposób, czyli przebudowałem funkcję find w klasie Search.php, żeby szukała słów w nazwach produktów. Jest to jednak niezbyt elegancji sposób rozwiązania problemu, ale za to szybki. Ps. Jeszcze taka rada odnośnie sklepu 24hurt.eu. Przy najechaniu kilka razy szybko na obrazek na liście produktów zaczyna on mrugać. Spróbuj zastosować tam funkcję stop() w jquery. Powinno rozwiązać problem. Edited July 8, 2013 by presta4you.com (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Krystian Podemski Posted July 9, 2013 Share Posted July 9, 2013 Problem najprawdopodobniej dotyczy klasy Search.php i stałych takich jak PREG_CLASS_SEARCH_EXCLUDE, trzeba je skopiować z nowej wersji PrestaShop lub wersji 1.4 do pliku z wersji 1.3.1.1, przeindeksować i będzie wszystko działać Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 rakepl Posted July 9, 2013 Author Share Posted July 9, 2013 Dzieki, sprobuje, Także sie pokazuję bledy mod_fcgid: stderr: PHP Notice: Use of undefined constant _PS_SSL_PORT_ - assumed '_PS_SSL_PORT_' in /var/www/clients/client1/web1/web/init.php on line 130 preg_replace(): Compilation failed: disallowed Unicode code point (>= 0xd800 && <= 0xdfff) at offset 1829 in /var/www/clients/client1/web1/web/classes/Search.php on line 84 define('_PS_BASE_URL_SSL_', $protocol_ssl.$server_host); $smarty->assign(array( 'base_dir' => _PS_BASE_URL_.__PS_BASE_URI__, ---> line 130 'base_dir_ssl' => $protocol_link.$server_host.__PS_BASE_URI__, Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
rakepl
Znów problem, u mnie PS 1.3.1.1 nie dziala wyszukiwarka - Brak wyników wyszukiwania "damska"- , nawet przebudowałem caly indeks na zaplecze.
Proszę o pomoc
3 answers to this question
Recommended Posts