mentalspot Posted July 4, 2013 Share Posted July 4, 2013 jak w załączniku, mam problem i nie za bardzo wiem co jest nie tak z kuponamiw koszyku w panelu kupony są ustawione ok jak widać na obrazku -> opisane cena, ale wszystko wyświetla na 1 kopyto ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted July 4, 2013 Share Posted July 4, 2013 problem dotyczy się wyłącznie sposobu wyświetlania wartości kuponów? Czy dotyczy również przeliczeń i finalnej kwoty jaką klient ma zapłacić za zamówienie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 mentalspot Posted July 4, 2013 Author Share Posted July 4, 2013 (edited) tylko wyświetlania, w ostatnim kroku i w potwierdzeniu zamówienia jest ok cena teraz jeszcze tak patrzę, że w emailu Podsumowanie zamówienia też mi źle pokazuje. Edited July 4, 2013 by mentalspot (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 mentalspot Posted July 4, 2013 Author Share Posted July 4, 2013 (edited) teraz jeszcze tak patrzę, że w emailu Podsumowanie zamówienia też mi źle pokazuje. Edited July 5, 2013 by mentalspot (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 mentalspot Posted July 5, 2013 Author Share Posted July 5, 2013 Nie wiem usunąć poprzedni post niestety, ale nic nikomu do głowy nie przyszło ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 mentalspot Posted July 10, 2013 Author Share Posted July 10, 2013 Kurcze pomóżcie, bo naprawdę nie mogę znaleźć rozwiązania tego. Zauważyłem, że każdy kolejny kupon (dla wyświetlania tylko) przyjmuje wartość pierwszego. Kod wygląda tak : {if sizeof($discounts)} <tbody> {foreach $discounts as $discount} <tr class="cart_discount {if $discount@last}last_item{elseif $discount@first}first_item{else}item{/if}" id="cart_discount_{$discount.id_discount}"> <td class="cart_discount_name" colspan="3">{$discount.name}</td> <td class="cart_discount_price"><span class="price-discount"> {if !$priceDisplay}{displayPrice price=$discount.value_real*-1}{else}{displayPrice price=$discount.value_tax_exc*-1}{/if} </span></td> <td class="cart_discount_delete">1</td> <td class="cart_discount_price"> <span class="price-discount price">{if !$priceDisplay}{displayPrice price=$discount.value_real*-1}{else}{displayPrice price=$discount.value_tax_exc*-1}{/if}</span> </td> <td class="price_discount_del"> {if strlen($discount.code)}<a href="{if $opc}{$link->getPageLink('order-opc', true)}{else}{$link->getPageLink('order', true)}{/if}?deleteDiscount={$discount.id_discount}" class="price_discount_delete" title="{l s='Delete'}">{l s='Delete'}</a>{/if} </td> </tr> {/foreach} </tbody> {/if} Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 mentalspot Posted July 15, 2013 Author Share Posted July 15, 2013 a mam pytanie który moduł odpowiada za te kupony bo nie mogę znaleźć? można to jakoś odinstalować i zainstalować znowu ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 mentalspot Posted July 23, 2013 Author Share Posted July 23, 2013 Witajcie ponownie, nikt nie chce się podjąc naprawy kuponów nawet za pieniądze, czy to jest aż tak trudne ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted July 23, 2013 Share Posted July 23, 2013 kody rabatowe nie są modułem, jest to funkcjonalność prestashop ktora zdefiniowana jest w klasach presty. Nie ma zatem możliwości odinstalowania / zainstalowania ich ponownie. Problem zapewne jest niezwykle złożony stąd tak mały odzew w tym temacie, aczkolwiek mogę się mylić. Dodatkowo, wygląda raczej na indywidualny problem bowiem w moim sklepie testowym wszystko działa jak trzeba, stąd też ciężko mówić co jest nie tak nie mając fizycznego dostępu do serwera. Prestę w wersji 1.5.x masz od początku? czy jest to wersja aktualizowana? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 mentalspot Posted July 23, 2013 Author Share Posted July 23, 2013 (edited) tak ten sklep ma zainstalowaną wersję 1.5.2 na początku był na nią zainstalowany template kupiony w internecie i potem modyfikowane szablony, aczkolwiek od strony wyświetlania (szablonów) jest to identycznie jak w najnowszym wydaniu PS i wersji 1.5.2 oryginalnej sklep nie był upgradowany Edited July 23, 2013 by mentalspot (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 mentalspot Posted July 23, 2013 Author Share Posted July 23, 2013 Vekia a jest szansa, żebyś w ogóle mi z tym pomógł albo powiedział gdzie tego szukać ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 mentalspot Posted July 24, 2013 Author Share Posted July 24, 2013 (edited) Vekia spójrz na załącznik. To jest świeża instalacja 1.5.2 identyczny problem Edited July 24, 2013 by mentalspot (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 mentalspot Posted July 24, 2013 Author Share Posted July 24, 2013 wersja 1.5.4 nie wiem czemu po instalacji mi nie zasysa styli itd na hostingu w home, ale mniejsza o to. Tutaj kupony rabatowe działają już poprawnie. Czy jest jakaś możliwość by dowiedzieć się jakie zmiany w jakich plikach dla tych konkretnie rzeczy zostały poprawione pomiędzy tymi dwoma wydaniami ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 mentalspot Posted July 24, 2013 Author Share Posted July 24, 2013 (edited) Jeżeli ktoś używa starszej wersji PS niż 1.5.4 podaję rozwiązanie: /classes/CartRule.php linia 751 $cache_id = 'getContextualValue_'.(int)$this->id.'_'.(int)$use_tax.'_'.(int)$context->cart->id.'_'.(int)$filter; foreach ($package_products as $product) $cache_id .= '_'.(int)$product['id_product'].'_'.(int)$product['id_product_attribute']; Edited July 24, 2013 by mentalspot (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 mentalspot Posted July 31, 2013 Author Share Posted July 31, 2013 Mam jeszcze jeden problem z koszykiem i kuponami. Jezeli dodam kupon Darmowa dostawa to 1. wyświetla mi cenę zamiast tytułu kuponu - da rade to zmienić na tekst lub jakoś wpisać, żeby wyświetlało tekst ? 2. nie znika mi napis do darmowej dostawy brakuje ci.... Macie jakies sugestie ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 rubruka Posted November 25, 2013 Share Posted November 25, 2013 (edited) Proszę o pomoc.Mam Preste 1.3 i podobny problem. Punkty zamieniają się na kupon, wklejam kod w koszyku, przeładowanie i nic się nie dziej, nie odejmuje żadnej kwoty. Robię np. nowy kupon, nazywam, rabat, 5%, aktywny dla wszystkich itd., dodaje się, wklejam nadany kod i to samo. Szukałem ww. /classes/CartRule.php ale w 1.3 tego nie ma, jest tylko Cart. Wcześniej działało aż miło, zmieniłem hosting, zainstalowałem też SSL/a ale wyłączyłem obecnie w sklepie bo gryzie się z modułem płatniczym. Proszę o pomoc, z góry dziękuję. Edited November 25, 2013 by rubruka (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 mentalspot Posted November 26, 2013 Author Share Posted November 26, 2013 1.5.3 ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 rubruka Posted November 27, 2013 Share Posted November 27, 2013 Version 1.3.6.0 - 0.150s Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
mentalspot
jak w załączniku, mam problem i nie za bardzo wiem co jest nie tak z kuponamiw koszyku
w panelu kupony są ustawione ok jak widać na obrazku -> opisane cena, ale wszystko wyświetla na 1 kopyto ?
17 answers to this question
Recommended Posts