rakepl Posted July 3, 2013 Share Posted July 3, 2013 Witam serdecznie, Proszę o pilnie pomoc. Przed kilka dni, nasi klienci narzekają że nie mogą u nas złożyć zamówienia, dzis testowałem i faktycznie bardzzzzzzzo długo otwiera strony produktów Np a produkt BLUZKA DAMSKA 1657 http://24hurt.eu/bluzy-koszule-z-turcji-wloch-chin-hurtownia/18278-bluzka-damska-1657-hurtownia-odziezy-damskiej.html Probowałem usunąć niepotrzebne darmowe moduły, usunąć cache ale zamuje około 2-3 minuty do otwierania strony !!!!! Moja strona jest na 1.3.1.1 Mój VPS posiada parametry: Intel Celeron/Atom 1.8+ GHz, Rdzenie / Wątki: 1/1 Architektura: 64 bits, Pamięć: 2 GB, Przepustowość łącza: 100 Mbps, Gorąco dziękuję Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted July 3, 2013 Share Posted July 3, 2013 rzeczywiście, parametry serwera masz wystarczające Skoro jest to vps to masz możliwość zaawansowanej konfiguracji serwera możesz zerknać w slow query loga? (mysql) z tego co widzę masz dużo produktów na sklepie, jak wygląda kwestia atrybutów? Niestety nie mogę sprawdzić tego, gdyż mam problem z otworzeniem stron produktu Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 rakepl Posted July 3, 2013 Author Share Posted July 3, 2013 Witam, nie ma żadnego atrybutów. na główną stronę ma 48 produkty, sklep ma 8700 produkty możesz zerknać w slow query loga? (mysql): nie znam się na VPS, możesz mi pomagać ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted July 3, 2013 Share Posted July 3, 2013 tak jak przypuszczałem, jest problem z tzw. time to first byte Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted July 3, 2013 Share Posted July 3, 2013 Twój VPS stoi na apache? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted July 3, 2013 Share Posted July 3, 2013 + masz jakieś informacje o zużyciu zasobów serwera? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 rakepl Posted July 3, 2013 Author Share Posted July 3, 2013 + masz jakieś informacje o zużyciu zasobów serwera? Nie mam, kontaktowałem z admin serwera, odpisali że to winna z naszej strony, powiedzieli że musimy robić optymalizację skrypty !!! Wcześniej miałem hosting, powiedzieli że robił obciązenie, lepiej chodzić na VPS, i od tygodnia mamy ten problem Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 rakepl Posted July 3, 2013 Author Share Posted July 3, 2013 Informacja o serwerze http://24hurt.eu/p.php Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 rakepl Posted July 3, 2013 Author Share Posted July 3, 2013 Teraz ładuje dużo szybszy, tzn około 20-30 sekundy Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 rakepl Posted July 4, 2013 Author Share Posted July 4, 2013 Moj skelp ma mało odzwiedzin/dziennie, średnio około 30 użytkowników online, ale cały czas ma obciążenie serwera. Usunałem prawie wszystkie nie od Prestashop i Prestashop moduły, i wyłączyłem usługi SSL, Dostałem od providera taką wiadomość, mam pytanie, czy to jest prawda ? Wydłużony czas odpowiedzi na zapytania przesyłane do serwera jest przejawem dużego ruchu na stronie 24hurt.eu oraz znacznej liczby zapytań wysyłanych do serwera baz danych, średnio 1 577 752 zapytań / godzinę Skrypt sklepu Prestashop należy do skryptów, które w znacznym stopniu wykorzystuje bazę danych, przesyłając do niej znaczną ilość zapytań. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 mentalspot Posted July 4, 2013 Share Posted July 4, 2013 Z tego co widzę to mu się chyba cache wyłączył ? Samo załadowanie szablonu trwa około 24 sekund. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
rakepl
Witam serdecznie,
Proszę o pilnie pomoc. Przed kilka dni, nasi klienci narzekają że nie mogą u nas złożyć zamówienia, dzis testowałem i faktycznie bardzzzzzzzo długo otwiera strony produktów
Np a produkt BLUZKA DAMSKA 1657
http://24hurt.eu/bluzy-koszule-z-turcji-wloch-chin-hurtownia/18278-bluzka-damska-1657-hurtownia-odziezy-damskiej.html
Probowałem usunąć niepotrzebne darmowe moduły, usunąć cache ale zamuje około 2-3 minuty do otwierania strony !!!!!
Moja strona jest na 1.3.1.1
Mój VPS posiada parametry:
Intel Celeron/Atom 1.8+ GHz,
Rdzenie / Wątki: 1/1
Architektura: 64 bits,
Pamięć: 2 GB,
Przepustowość łącza: 100 Mbps,
Gorąco dziękuję
10 answers to this question
Recommended Posts