Jump to content
  • 0

Animacja produktów

kmalcherczyk

Question

6 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Można to zrobić na 2 sposoby:

1. Wczytujesz kilka zdjęć na raz do jednego produktu, po czym skryptem js zmieniasz ich widoczność co 5 sekund. W tym przypadku musisz przebudować kontroler i plik product-list.tpl

2. Wczytywanie zostawiasz takie jakie jest, a co 5 sekund doładowujesz(zmieniasz) obrazek wyświetlanych produktów przy pomocy ajaxa. Wtedy możnaby to rozwiązać jedynie dodaniem odpowiedniego skryptu js i skryptem php, który ładowałby nowe zdjęcia.

Szczerze powiedziawszy to dwa skrypty będą ci brały trochę mocy, ponieważ z tego co widzę to masz dosyć dużo produktów na jednej stronie i nie wiem, czy przeładowanie wszystkich obrazków będzie takie płynne. Rozumię, że chciałbyś je przeładować wszystkie na raz.

• 0

Nie koniecznie na raz, może być tak że np. 1 linia po 5sek 2 linia po 5sek 3 linia itd.

Jeśli chodzi o te wczytywanie zdjęć to każdy produkt ma wiele zdjęć już wrzuconych chciałbym żeby się zmieniały, mógłbyś dokładnie opisać jak to zrobić bo jestem zielony z tego co powiedziałeś a dopiero zaczynam z Presta.

• 0

wydaje mi się, że pierwsza opcja będzie najrozsądniejsza.

W każdym razie, nie można tego od tak sobie ustawić, trochę modyfikacji będzie niezbędne + dopisanie skryptów w js, najlepiej w oparciu o jquery. PHP, mysql , smary. js i css musisz mieć obcykane