kmalcherczyk Posted June 29, 2013 Share Posted June 29, 2013 Na stronie mojego sklepu mimo że wszędzie przetłumaczyłem miesiące na stronie to w czasie rejestracji wyświetla nadal po angielsku. Umieszczam kawałek kodu który wydaje mi się że od niego to zależy: <p class="select"> <span>{l s='Data urodzenia'}</span> <select id="days" name="days"> <option value="">-</option> {foreach from=$days item=day} <option value="{$day}" {if ($sl_day == $day)} selected="selected"{/if}>{$day} </option> {/foreach} </select> {* {l s='Styczeń'} {l s='Luty'} {l s='Marzec'} {l s='Kwiecień'} {l s='Maj'} {l s='Czerwiec'} {l s='Lipiec'} {l s='Sierpień'} {l s='Wrzesień'} {l s='Październik'} {l s='Listopad'} {l s='Grudzień'} *} <select id="months" name="months"> <option value="">-</option> {foreach from=$months key=k item=month} <option value="{$k}" {if ($sl_month == $k)} selected="selected"{/if}>{l s=$month} </option> {/foreach} </select> Niżej umieszczam też cały plik. Chciałby aby ktoś mi powiedział gdzie jeszcze to przetłumaczyć żeby działało. Strona: www.outletowe.com Podstrona: http://serwer1374283.home.pl/Outletowe/index.php?controller=authentication&back=my-account (Po wpisaniu dowolnego adres e-mail przejdzie do formularza gdzie występuje błąd.) Proszę o szybką pomoc... Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Piotr Kaczor Posted June 29, 2013 Share Posted June 29, 2013 (edited) A sprawdź czy masz przetłumaczone w Panelu administracyjnym Lokalizacja -> Tłumaczenia -> Tłumaczenie stron sklepu w sekcjach: authentication identity order-opc-new-account authentication-create-account Edited June 29, 2013 by Piotr Kaczor (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted June 29, 2013 Share Posted June 29, 2013 Tekst który zmieniłeś jest zakomentowany, przywróć go proszę do poprzedniej postaci, tj: {* {l s='January'} {l s='February'} {l s='March'} {l s='April'} {l s='May'} {l s='June'} {l s='July'} {l s='August'} {l s='September'} {l s='October'} {l s='November'} {l s='December'} *} Sprawa w tym przypadku jest dość złożona, bowiem za generowanie nazw miesięcy odpowiada funkcja w Tools.php: public static function dateMonths() { $tab = array(); for ($i = 1; $i != 13; $i++) $tab[$i] = date('F', mktime(0, 0, 0, $i, date('m'), date('Y'))); return $tab; } oznacza to tyle, że nazwa miesiąca generowana jest w języku angielskim, następnie w pliku szablonu (authentication.tpl) wykonywana jest pętla foreach na zmiennej $tab z powyższego przykładu, i tak oto wypisywane są nazwy miesięcy. Stąd też konieczne jest, aby ten zakomentowany fragment był w wersji niezmienionej! Kompilator wykorzystuje te zmienne do tłumaczeń. Następnie możesz to przetłumaczyć w back office stosując sie do porad Piotra powyżej Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 kmalcherczyk Posted June 29, 2013 Author Share Posted June 29, 2013 Co mam tutaj zrobić bo nie mam do wyboru nigdzie tych plików... Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Piotr Kaczor Posted June 29, 2013 Share Posted June 29, 2013 Kliknij polską flagę przy liście wyboru, po wybraniu aktualnie używanego szablonu. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted June 29, 2013 Share Posted June 29, 2013 oto moja radosna twórczość 1) wybierasz tłumaczenie stron sklepu 2) wybierasz szablon z którego korzystasz 3) klikasz we flagę 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 kmalcherczyk Posted June 29, 2013 Author Share Posted June 29, 2013 Dzięki, działa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
kmalcherczyk
Na stronie mojego sklepu mimo że wszędzie przetłumaczyłem miesiące na stronie to w czasie rejestracji wyświetla nadal po angielsku.
Umieszczam kawałek kodu który wydaje mi się że od niego to zależy:
Niżej umieszczam też cały plik. Chciałby aby ktoś mi powiedział gdzie jeszcze to przetłumaczyć żeby działało.
Strona: www.outletowe.com
Podstrona: http://serwer1374283.home.pl/Outletowe/index.php?controller=authentication&back=my-account (Po wpisaniu dowolnego adres e-mail przejdzie do formularza gdzie występuje błąd.)
Proszę o szybką pomoc...
6 answers to this question
Recommended Posts