And63 Posted June 26, 2013 Share Posted June 26, 2013 Na wielu forach spotkałem się z opinią, że osoby robiące sklepy na prestashop są do siebie wrogo nastawione ( konkurencja?). Ok, jestem czasem mocno "upierdliwy", ale nie po to, żeby komuś dowalić, tylko po to żeby wykazać błędy, to co mi się nie podoba. Mam jedną zasadę - wchodzę na stronę jako klient i co widzę... Zróbmy enklawę ludzi, który sobie pomagają, wytykają co złe w naszych realizacjach ( nikt nie jest alfą i omegą) Pomagajmy sobie wzajemnie - w kupie siła Ty mi pomogłeś dziś, ja Tobie pomogę jutro Takie moje może mało istotne refleksje Link to comment Share on other sites More sharing options...
wzr1one Posted June 27, 2013 Share Posted June 27, 2013 No i masz racje, ostatnio tez chciałem coś podobnego wyskrobać, ale mi chęci opadły z niezależnych przyczyn ; ) No ale to fakt, zwróciłem uwagę, że na innych forach, niekoniecznie polskojezycznych jest pełna pomoc co do problemu, brak jakichkolwiek głupich uwag czy pytań. A zakładający temat zazwyczaj jak znajdzie rozwiązanie to nie ucieka tylko dzieli się tym z innymi użytkownikami - bo byc może ktoś będzie miał podobny problem ;< Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted June 27, 2013 Share Posted June 27, 2013 ja nie mam takiego wrażenia, wprawdzie tutaj na forum w naszej Polskiej sekcji nie ma zbyt dużego ruchu, to i tak pojawia się sporo pomocnych postów, paczek, jest inicjatywa z tłumaczeniem. Jest dobrze, będzie jeszcze lepiej Link to comment Share on other sites More sharing options...
wzr1one Posted June 27, 2013 Share Posted June 27, 2013 Oby było jeszcze lepiej Link to comment Share on other sites More sharing options...
oidnus Posted July 2, 2013 Share Posted July 2, 2013 Ja uczę się presty od miesiąca może trochę więcej i na tym forum zawsze dostawałem fachowe odpowiedzi, nikt nigdy nie śmiał się z moich oczywistych pytań (trochę tego było). Nie wiem jak jest na innych forach polsko języcznych ale tutaj poziom pomocy i kultury jest bardzo wysoki. ja nie mam takiego wrażenia, wprawdzie tutaj na forum w naszej Polskiej sekcji nie ma zbyt dużego ruchu, to i tak pojawia się sporo pomocnych postów, paczek, jest inicjatywa z tłumaczeniem. Jest dobrze, będzie jeszcze lepiej 80% modułów to twoje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted July 2, 2013 Share Posted July 2, 2013 dlatego wypadało by rozkręcić trochę forum i zaprosić tutaj developerów z polskich for, przecież jest ich sporo! Miejmy nadzieję, że tak się stanie, póki co forum powoli się rozwija Link to comment Share on other sites More sharing options...
presta4you.com Posted July 3, 2013 Share Posted July 3, 2013 Myślę, że powoli forum się rozwija. Ja prestą zajmuję się z 2 lata, ale forum systematycznie odwiedzam może od 2-3 miesięcy. Zawsze mogę posłużyć pomocą jeżeli ktoś będzie miał problem. Akurat jeżeli chodzi o polskę to jest trochę developerów, którzy dosyć dobrze ogarniają prestę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wzr1one Posted August 8, 2013 Share Posted August 8, 2013 Ja jestem zwyczajnym "stawiaczem sklepu" + do tego drobne informacje css + html, ale staram się podzielić zawsze radą, jak ja bym coś zrobił, może nie jest to pomocne od strony kodowania, ale czasem pomaga rozwiązać problem od strony 'umysłowej' - tzn. jak ominąć kodowanie i inne bajery korzystając ze standardowych funkcjonalności + ewentualnie polece jakiś darmowy moduł który gdzieś znajdę Link to comment Share on other sites More sharing options...
dambie Posted August 9, 2013 Share Posted August 9, 2013 A ja odnoszę wrażenie, że każdy chętnie pomoże z jakąś pierdołą, na którą nie musi poświęcić dużo czasu. Jak już coś bardziej skomplikowane robi się problem, albo za kasę albo naucz się sam. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tler Posted August 11, 2013 Share Posted August 11, 2013 Ewentualnie pozostaje barter, jeśli pracy jest więcej, a nie ma możliwości zlecić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
x13_pl Posted August 18, 2013 Share Posted August 18, 2013 Porównajcie sobie forum PrestaShop'u do forum np PiO, wg mnie jest całkiem fajnie. Fakt faktem też odwiedzam raz na jakiś czas, w polskiej "sekcji" jestem może 2gi raz, za to w angielskiej jest masa pomocy i wskazówek jak coś zrobić, i to konkrety. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted August 18, 2013 Share Posted August 18, 2013 ja na forum jestem codziennie i o ile w polskiej sekcji jest ok, to w zagranicznych wiele osób jest wyłącznie w celach reklamowych, nic nie wnoszą do dyskusji, nie pomagają i przy każdej możliwej okazji wrzucają linki do komercyjnych rozwiązań (zapewne swoich). to samo dotyczy wielu wątków, często rzucają coś w stylu "pomogę, ale wyślij mi PM, podam cenę" niemniej jednak uważam, że to znikomy procent całości Link to comment Share on other sites More sharing options...
snejku Posted August 19, 2013 Share Posted August 19, 2013 Trochę nie na temat, ale czy wy też nie możecie założyć nowego tematu? Mnie przy każdej próbie wywala na stronę główną presty... Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted August 19, 2013 Share Posted August 19, 2013 myślę, że jakies słowo z którego chcesz skorzystać jest zbanowane (tak walczymy ze spamem;) nie możesz go utworzyć wcale? z nawet dowonlą treścią? np. test / test ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
snejku Posted August 19, 2013 Share Posted August 19, 2013 ok poszło, najprawdopodobniej "X%" blokowało mi temat Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts