wojtopole Posted June 26, 2013 Share Posted June 26, 2013 witajcie ponownie czy dysponuje ktoś z was zmodyfikowaną delikatnie lub bardzo fakturą proforma/pdf bo ta wersja załaczona do presty to jakiś american dream i generalnie wstyd ludziom pokazać ktoś się podzieli ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
presta4you.com Posted June 26, 2013 Share Posted June 26, 2013 Jak konkretnie chcesz zmodyfikować fakturę? Istnieją gotowe moduły do podpięcia ifirma czy wfirma, może to ci pomoże. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtopole Posted June 26, 2013 Author Share Posted June 26, 2013 nie chcę z tego robić dokumentu księgowego a jedynie zwykłą proformę (jako dokument do przedpłaty dal mało ambitnych lub staromodnych księgowych przyszłych klientów) aktualnie wersja oryginalna mocno mi się rozjeżdża i zawiera dużo niepotrzebnych rzeczy Link to comment Share on other sites More sharing options...
wzr1one Posted June 27, 2013 Share Posted June 27, 2013 Słuchaj, możesz też sam przerobić to wszystko w plikach TPL - w głównym katalogu prestashop - folder "pdf". Ja tak własnie usunąłem kilka mi niepotrzebnych rzeczy i już dość ładnie wygląda 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtopole Posted June 27, 2013 Author Share Posted June 27, 2013 tak właśnie zrobiłem, dzięki za motywację Link to comment Share on other sites More sharing options...
rh2 Posted July 19, 2013 Share Posted July 19, 2013 (edited) Witam wszystkich. Temat nie jest aż tak stary, więc się podepnę. Tak jak w temacie staram się przerobić dokument fv proforma. Mam już prawie wszystko, lecz nie mogę poradzić sobie z usunięciem lub zmianą wielkości header`a. Otóż wszystko w nim zakomentowałem a logo przeniosłem do treści dokumentu. Lecz w dokumencie pozostało puste miejsce, a chcialbym aby fv (czyli logo) zaczynała się od samej góry dokumentu. Próbowałem komentować funkcje, ale niestety powoduje to problem z generowaniem dokumentu. Z góry dziękuję za pomoc. ============================================================================= Już sobie poradziłem. Plik: PDFGenerator.php Funkcja: public function writePage() Linijka(185): $this->setMargins(10, 5, 10); - środkowy parametr ustawia wysokość od górnej krawędzi. w Edited July 19, 2013 by rh2 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts