Jump to content
  • 0

Jak odfiltrować ze statystyk własne odwiedziny?

prodraw

Question

Witam.

Na programowaniu się nie znam. Jestem dosyć nowy w tematyce Prestashop. Postawiłem i skonfigurowałem ten sklep, z grubsza ogarnąłem, o co chodzi.

Pytanie mam - jak odfiltrować ze statystyk własne odwiedziny; nie wiem nawet jak sprawdzić, do których statystyk jestem doliczany.

Wszystkie działania są dokonywane z jednego komputera. Mam zarejestrowane 2 konta we własnym sklepie. Robię kilkadziesiąt odwiedzin dziennie, czasem jakiś testowy zakup. Nie znalazlem żadnej opcji, żeby wykluczyć jakiś konkretny IP lub użytkowników.

Dziękuję.

4 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Temat stary, ale u mnie podobny problem, pracownicy korzystają z jednego stałego ip, a potrzebuje raz w tygodniu "górze" wysłać statystyki wyszukiwarki - pracownicy często szukają w wyszukiwarce danych technicznych produktów, więc sporo ze statystyk jest przekłamanych...
Ma ktoś jakiś pomysł?

• 0

pracownicy często szukają w wyszukiwarce danych technicznych produktów, więc sporo ze statystyk jest przekłamanych...

Odwiedziny pracowników to jest maleńkie przekłamanie, tysiące odwiedzin botów to jest dopiero przekłamanie :)

Można uruchomić google analitics (odfiltrowują boty), ale wtedy firma google wie o naszym sklepie więcej od Urzędu Skarbowego, kto, co, kiedy i za ile kupił.

Lub zainstalować własne statystyki np. piwik analytics.

• 0

Jeżeli dobrze zrozumiałem chcecie odfiltrować swoje IP z katalogu - w takim wypadku wystarczy dodać swoje IP do konserwacji (PA->Preferencje->obsługa).

No nie do końca - zależy mi na odfiltrowaniu wyszukiwań w sklepowej wyszukiwarce - Czyli jak pracownik szuka np. Balon, żeby nie było to dołączane do statystyk...

Po dodaniu IP w miejscu o którym piszesz, nic się nie zmienia...