wzr1one Posted June 25, 2013 Share Posted June 25, 2013 Witam, mam pewien problem - wygląda on tak - wysyłam mail z potwierdzeniem zamówienia - niestety on niekoniecznie chcę współpracować chodzi o to, ze zamiast informacji o produktach wyświetla mi {products} i {discount} plus inne dziwne rzeczy ;< Załącznik Pytanie moje jest takie - jak to naprawić ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted June 25, 2013 Share Posted June 25, 2013 skorzystaj z paczki mailowej Piotra, jak dotąd lepszego rozwiązania nie ma i zapewne nie będzie http://www.prestashop.com/forums/topic/255450-darmowe-szablony-wiadomosci-e-mail-dla-prestashop-1541/ mowa tu o wersji 1.5.4.1 ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wzr1one Posted June 25, 2013 Author Share Posted June 25, 2013 1.5.4.1 Wrzuciłem to do public_html/themes/mojszablon/ dalej to samo niestety :< z resztą, ten mail jest już z tego szablonu i dalej to samo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr Kaczor Posted June 25, 2013 Share Posted June 25, 2013 Ciekawe, w szablonie podmieniło standardowe zmienne, jak nazwa sklepu, kolor czy nazwa zamówienia. Ale pominęło te zdefiniowane w pliku /classes/PaymentModule.php (linia od 559). Może masz w logach PHP jakieś błędy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wzr1one Posted June 25, 2013 Author Share Posted June 25, 2013 zauważyłem, że maile typu order_conf i bankwire mi nie działają bo reszta poprawnie działa Link to comment Share on other sites More sharing options...
wzr1one Posted June 26, 2013 Author Share Posted June 26, 2013 Znalazlem przyczynę - inna kolejność statusów zamówienia i pyk, nie chciało pobierać danych. chciałbym zapytać, w którym miejscu mogę znaleźć dane które sa pobierane do szablonu maila order_conf.html , ponieważ chciałbym wstawić to w dwa dodatkowe szablony, aby to było pobierane. Można te szablony jakoś w jednym pliku dopisać ? typu że jest order_conf to dodać do tego 2 szablony jeszcze w stylu order_conf; order_changed; weryfikacja ? czy do każdego szablonu muszę określić dodatkowy plik z którego ma to pobierać ? ;> pomoże ktoś ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts