Jump to content
  • 0

generowanie druku przelewu

tomek.janter@wp.pl

Question

Witam, mam dość dziwne pytanie.

Mianowicie do zwykłego, tradycyjnego przelewu bankowego chciałbym dodać generator druków.

coś jak to :http://przelewy.kz1.pl/

może nie tyle co cały generator, ale żeby tworzył się automatycznie plik z gotowym wypełnionym drukiem.

Wiem, że taka tradycyjna "idź do poczty i wyślij druk" metoda płatności powoli odchodzi do lamusa. Mało komu już chce sę ruszyć dupe, większość przelewa internetowo. Mimo wszystko chciałbym aby taki druczek był tworzony automatycznie.

Przekopałem google i albo źle szukam albo nikt nie zawracał sobie głowę taką drobnostką ...

proszę więc mądre głowy z tego forum o pomoc. Już raz otrzymałem prostą i bardzo dobrą odpowiedź, warto spróbować jeszcze raz.

7 answers to this question

Recommended Posts

• 0

PrestaShop™ 1.5.4.1

Czas ładowania:0.318s

delikatny problem w tym, że nie posiadam odpowiedniej wiedzy aby samodzielnie taki moduł stworzyć, posiłkuję się głównie gotowymi modułami czy gotowymi rozwiązaniami.

Dlatego też zawracam dupe forumowiczom i szukam odpowiedzi u wujka google. Wiem, że to jest denerwujące - mi by się to nie podobało. Tak czy inaczej polecenie od szefa dostałem, "zrobisz sklep internetowy, o trudnościach nie meldować"

i tyle w temacie :)

Edited by [email protected] (see edit history)

• 0

wszystko jasne ;)

kwestia nie jest niewiadomo jak bardzo skomplikowana, niemniej jednak troche czasu zajmie utworzenie tego od podstaw. Nie ma nigdzie takiego rozwiązania? aż niebywałe, chyba kiedyś widziałem darmowe rozwiązanie na polskim nieoficjalnym forum, ale to było z 2 lata temu ;)

• 0

no właśnie nigdzie nie mogę znaleźć czegoś takiego,

co do zlecenia napisania tego modułu, pomysł dobry ale i tak wiem co odpowie ojciec dyrektor - "nie ma mowy" . To skąpy drań. nie bez powodu zajmuję się tym sklepem (mimo ograniczonej wiedzy na ten temat), zamiast zlecić robotę komuś z większym doświadczeniem.

a to tak z innej beczki walne, tym razem chodzi o pasek adresowy

mam sporo produktów i w każdym jest masa atrybutów, zauważyłem, że pasek adresowy (w przeglądarce) wypełnia się w zależności od wybranych atrybutów, coś jak : www.mojastrona.pl/index.php?id_product=10&controller=product#/nazwa atrybutu_700/kolor-500_gg

strasznie długi adres i niezbyt fajnie wygląda

jest jakiś sposób aby przeglądarka wyświetlała tylko i wyłącznie sam początek ? coś jak www.mojastrna.pl/index.php bez dodatkowych bzdetów