lukasz_biovico Posted June 14, 2013 Share Posted June 14, 2013 Witam Mam pytanie, ponieważ jak widzę opisy dla prestashop 1.4 nie są kompatybilne z prestą 1.5, czy ktoś może skonfigurował prestę 1.5 pod zaufane opinie prestashop? Jak rozumiem kod / skrypt należałoby umieścić w każdym module odpowiedzialnym za potwierdzenie zamówienia? Niestety coś takiego także nie wchodzi... Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukasz_biovico Posted June 17, 2013 Author Share Posted June 17, 2013 Ponawiam pytanie. Tym razem więcej szczegółów na temat problemu: Według obsługi technicznej ceneo - skrypt który został mi podany generuje puste pola. <script type="text/javascript"><!-- ceneo_client_email = '{$email}'; ceneo_order_id = '{$id_order}'; //--> </script> Wiecie może w jaki sposób zidentyfikować problem? Potrzeba by było w jakiś sposób zidentyfikować te wartości $email? i $id_order? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtekk86 Posted June 18, 2013 Share Posted June 18, 2013 Sproboj tak: ceneo_client_email = '{$customerEmail}'; ceneo_order_id = '{$orderId}'; Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukasz_biovico Posted June 18, 2013 Author Share Posted June 18, 2013 (edited) No właśnie też nie działa, a dopiero co sprawdzałem/ Aby poszło na preście 1.5 to co udało mi się zrobić to: 1) wstawić kod: w pliku order-confirmation.tpl (główny folder szablonu) <script type="text/javascript"><!-- ceneo_client_email = '{$cookie->email}'; ceneo_order_id = '{$id_order = Order::getOrderByCartId(intval($id_cart))}'; //--> </script> <script type="text/javascript" src="https://ssl.ceneo.pl/transactions/track/v2/script.js?accountGuid=...."></script> 2) Poprawić plik cashondelivery/cashondelivery.php (końcówka - zamiana na istniejący ponieżej) public function hookPaymentReturn($params) { if (!$this->active) return ; global $smarty; $id_cart = intval(Tools::getValue('id_cart', 0)); $id_order = Order::getOrderByCartId(intval($id_cart)); $smarty->assign(array( 'id_order' => $id_order )); return $this->display(__FILE__, 'confirmation.tpl'); } Podsumowanie: Adres mailowy jest przesyłany do ceneo. Jedynie co brakuje to id_zamówienia (kod podkreślony w punkcie 1) Przy płatności przelewem, płatności przy odbiorze adres mailowy jest przesyłany prawidłowo. @wojtekk86 - akurat Twoje rozwiązanie nie zwraca id_zamówienia Edited June 18, 2013 by lukasz_biovico (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
brewbrother Posted July 26, 2013 Share Posted July 26, 2013 (edited) @lukasz_biovico niestety problem rozwiązany połowicznie, adres mailowy jest przekazywany, id_zamówienia niestety nie, przynajmniej u mnie - presta 1.5.2 Nie wiem może problemem jest sposób zapisu numerów zamówień przez prestę jakoś liczbę i jako ciąg znaków. Może w jakiś sposób odwołać się do tego ciągu znaków? Niestety nie jestem programistą i moja wiedza jest ograniczona. Znalazł ktoś rozwiązanie? Po sprawdzeniu przez CENEO: przy płatności za pobraniem zwracane są i adres mailowy i numer zamówienia, problem jest przy płatności przelewem, tam nie zwraca numeru zamówienia myślałem nad edycją pliku bankwire/bankwire.php (podobnie jak powyżej proponowana i działająca edycja pliku cashondelivery.php) niestety nie jestem programistą jak pisałem. Funkcja hookPaymentReturn w tym pliku wygląda tak: public function hookPaymentReturn($params) { if (!$this->active) return; $state = $params['objOrder']->getCurrentState(); if ($state == Configuration::get('PS_OS_BANKWIRE') || $state == Configuration::get('PS_OS_OUTOFSTOCK')) { $this->smarty->assign(array( 'total_to_pay' => Tools::displayPrice($params['total_to_pay'], $params['currencyObj'], false), 'bankwireDetails' => Tools::nl2br($this->details), 'bankwireAddress' => Tools::nl2br($this->address), 'bankwireOwner' => $this->owner, 'status' => 'ok', 'id_order' => $params['objOrder']->id )); if (isset($params['objOrder']->reference) && !empty($params['objOrder']->reference)) $this->smarty->assign('reference', $params['objOrder']->reference); } else $this->smarty->assign('status', 'failed'); return $this->display(__FILE__, 'payment_return.tpl'); } niestety nie wiem jak to zmienić, całość jak w podpowiedzi lukasz_biovico dotyczącej płatnści za pobraniem? Proszę o pomoc. Edited July 31, 2013 by brewbrother (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
seboxp Posted November 8, 2013 Share Posted November 8, 2013 Czy ktoś wie jak rozwiązać powyższy problem w prestashop 1.5.4.1 ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts